MCSE

formatman

New member
MCSE

אני רוצה לעשות את ההסכמה הזאת בלי קורס אלא מלימודים עצמיים עכשיו רק הספרים יוצאים משהוא כמו 350$ ועלות הבחינות מסתכמת ב875$ עכשיו השאלה שלי האם זה שווה את כל הכסף?

ezaton

New member
כן ולא

כלומר, אל תבנה על כך שההסמכה הזאת, לכשעצמה, היא כרטיס כניסה לעולם הזה, ועבודה מובטחת. היא לא. מדינתנו מלאה באנשים שיש להם את ההסמכה הזאת, והם מובטלים. יש אפילו מקומות שבהם תזרוק אבן, ותפגע בשניים שלושה מהם. כולם מובטלים. יש המון חסרי הסמכה שאינם מובטלים. כמובן, ישנם המון אנשים בעלי הסמכה שאינם מובטלים, וחיים טוב מאוד. הנקודה היא שההסמכה הזאת שווה אם יש לך את הידע(!!!) לגבות אותה בראיונות עבודה, ובמשימות של ממש. אם יש לך את הנסיון הנדרש, הרי שזה נחשב לעיתים לא פחות. האם זה שווה? זאת החלטה שלך. אל תתן לאף אחד לספר לך שזה מבטיח עבודה. הכרתי יותר מדי אנשים שלא ידעו איך נראה מחשב מבחוץ, אבל הכירו את ה- TCP/IP של (/על פי) מייקרוסופט יופי. חלק גדול מהם עדיין מחפש עבודה. בהצלחה.

ezaton

New member
בכלל לא מבאס. ריאלי.

אני חושב שיש בזה המון לקיחת אחריות - המלצה לאדם שצעיר בתחום, ולא משופשף, לקחת מסלול, להוציא עליו הרבה מאוד כסף (במקרה הזה פחות, ועדיין), בלי לסייג אותה בכך שזה לא מבטיח לו עבודה. אני מכיר אנשים עם הסמכות שעובדים יופי, ואני מכיר אנשים עם הסמכות שלא עובדים, או לא עובדים במקצוע. זה תלוי בכמה "דרייב" יש לשואל המקורי בתחום. אם הלימוד הוא לצורך הסמכה ודף נייר, אז חבל. אם ההסמכה היא כחלק מתהליך למידה והתפתחות אישי, אז אדרבא - שילך על זה. אבל אני מסרב להמליץ על מסלול באופן אוטומאטי.

עדיג78

New member
כמו באגף הבניה

יש המון תאילנדים וקצת מדי עבודה. גיליתי דבר פשוט השילוש הקדוש הוא זה שמבטיח למצוא עבודה, וגם להתמיד בה. 1. הסמכה 2. אינטראקציה ביןאישית טובה 3. ידע מעשי, ונסיון בסופו של דבר, אתה יכול להתקבל לעבודה אם יש לך רק חלק מהם ,אבל רק אם אתה באמת טוב, ואתה מסתדר עם האנשים סביבך, ויש לך את ההסמכות המתאימות תוכל להתקדם. זה פשוט ככה, הטובים מצליחים. ואני חושב שהמקום היחיד שבו אם תזרוק אבן ותפגע בכמה MCSEים הוא בכנסים של מיקרוסופט, אין כל כך הרבה כאלה בארץ, MCP זה פשוט, MCSE זה גם יקר וגם קצת יותר קשה, יש פחות כאלה בארץ אגב, אני לא חושב שאפשר פשוט להתחיל לקרוא ספרים טכנים לקראת 9-11 מבחנים ולהצליח בפעם הראשונה את כולם (וכל אחד עולה כסף כמובן...) בכל מקרה אני מסכים החבר'ה, לך תעשה צבא, תלמד, תתבגר, תזיין קצת, עוד שלוש שנים, תעשה הערכה מחודשת של השוק בארץ, ואם זה טוב לך אז תלך על זה (אל תשכח שיוצאות עוד מעט גרסאות לונגהורן וכו', כלומר אם עכשיו אתה עושה הסמכה, אחרי הצבא כבר תהיה בפיגור מול מוסמכים חדשים... בהצלחה בכל מקרה...

formatman

New member
אני רוצה לעשות את זה לפני צבא...

אני מתנדב והתאריך גיוס עוד איזה שנה... התחום תמיד עניין אותי ואני רוצה לעשות את ההסמכה גם בשביל בלימוד עצמו גם בישביל אולי זה יעזור לי להשיג עבודה וגם ביגלל שזה יעזור לי להתגייס ליחידה בצבא שאני ממש רוצה ללכת אליה פקוייקט גאמא...

טופי

New member
בתור אחד שאת הנסיון הממשי

קיבל בצבא. אני יכול להגיד לך שכדי להגיע ליחדת מחשב, צריך גישה וראש למחשבים. את הלימוד והנסיון אתה מקבל מהצבא. בין אם מדובר בקורס תכנות (1800) ניהול תשתיות מערכות מידע (1801, לשעבר מפעיל מערכות מחשב, מפעיל מחשב גדול), או ב"מפעיל קטן" (1802), הצבא נותן את הקורסים והכלים, אבל לא נותן הסמכות MCP או MCSE (נותן רק בקבע). להגיע עם MSCE זה OVERKILL, מאחר ולא יתנו לך ישר עם הגיוס דרגות קצונה ולנהל רשת. הצבא הוא גוף בירוקרטי והיררכי, אם תהיה תותח יתנו לך לעבוד, אבל אל תצפה ישר להיות מנהל הרשת.

server911

New member
הוא יכול לעשות א תזה תוך כדי צבא אב

אבל לא מטעם הצבא. שום דבר לא נוגד את העניין הזה... (אלא אם כן יהיה ללוחם ולא יהיה לו זמן בשיט!) הוא גם לא צריך לשרת בממר"ם בשביל זה... אם יש לו ראש טוב לעניין, ומוטיבציה גבוהה, אין סיבה שלא יצליח בהסמכות ובמציאת עבודה

טופי

New member
אני לא מדבר רק על ממר"ם

אומנם ממר"ם היא היחידה היותר מוכרת מחוץ לצבא, אבל גם בחיל האויר, וגם במודיעין יש יחידות מחשב מעולות. צרך תמיד לזכור שהצבא יכול גם להאכיל אותך חרא, (סליחה על הביטוי) וללמוד במיוחד על מנת להגיע לתפקיד מסוים זה חסר טעם. ראיתי כבר כמה פעמים מתכנתים מוכשרים, שנשלחו לשירות קרבי, ומצד אחד הפסדנו אותם במערך המחשוב, אבל הרווחנו אותם במערך הלוחם.

server911

New member
זה נכון באיזשהו מקום.. אבל אני התכו

התכוונתי שלמידה תוך כדי צבא או לפני הצבא, היא מצויינת לזמן האזרחות שאחרי. הרי אף אחד לא מבטיח לו שהוא יתקבל לממר"ם או לכל יחידת מחשוב אחרת.... מה שכן אם הוא יצליח להגיע לזה בצבא, אז בכיף. אם לא , הוא יתחיל לשחות בחומר של MCSE בשלב מוקדם יחסית וזה יקל עליו כשהוא ירצה לגשת לבחינות או לצבור ניסיון מעשי בעבודה מסויימת (לא בכל עבודה שוללים אותך ישר אם אין לך קודם תעודת הסמכה...)

טופי

New member
הנסיון הרבה יותר חשוב מהתעודה

בזמן הצבא לרוב הראש לא בעניין של לימודי MCSE. ואם הוא כן בכיוון של יחידת מחשב, אז החודשים הראשוןנים לא קלים בכלל. תן לו קודם לסיים את הצבא, אח"כ כשהראש נקי, זה הזמן ללמוד. איחלתי לחייל בהצלחה.

server911

New member
זה חכם לעשות את זה לפני הצבא.

אם הייתי יודע על זה לפני הצבא... היום לא הייתי צריך לשאול כל כך הרבה שאלות... ;)

aerox

New member
אני רק עם MCP1

ועבדתי כמה חברות נחמדות התעודה לא תמיד נותנת משהו ברור שב10 הדקות הראשונות שאתה יושב מול המראיין הוא מעדיף שיהיה לך ידע +תעודה שוב זה דבר שני אם יבוא מישהו מולך ויהיה לו ידע כמוך +תעודה יעדיפו אותו . דבר שני כמו שכולם אמרו לך רק אתה יודע מה הכי טוב בשביל עצמך . אני מודה הבחינות היו גדולות עליי :) לכן עשיתי רק 70-270 ו 70-290+291 מה שבאמת צריך :)

למעלה