MCSA ו-MCSE בנושאי SQL SERVER ו-BI

נתן.ל

New member
MCSA ו-MCSE בנושאי SQL SERVER ו-BI

שלום רב לכם,
בעקבות התוכנית של מתן וגיא, עלו לי מחשבות בנוגע להסמכות הרישמיות.
אשמח לקצת מידע מן המומחים בנוגע לזה.

קודם כל,
האם זה באמת הכרחי?
אני כיום בעל ניסיון בתור מפתח BI על SQL2008 וSQL2012 כבר כשלוש שנים (כולל ידע מסויים על SQL SERVER ברמת DBA).
חשבתי שאולי הסמכות שכאלה יוכלו לתת לי ערך מוסף, אם בעיני המעסיקים העתידיים ו\או ברמת הידע ושיפור המקצועיות בתחום.
מה אתם אומרים?

אם מישהו יוכל אולי להפנות אותי אל הקורסים הרלוונטים און ליין אני אודה לו מאד (הקורסים הרשמיים עולים הרבה יותר מידי כסף, בעיקר בגלל שכבר יש לי קצת ניסיון בנושא)

תודה לעונים
נתן

i t a i b

New member
הסמכות

בוקר טוב,

ראשית, דובר פה בפורום רבות על נושא ההסמכות. אני מציע לך לחפור פה קצת בנושא...

בנוגע לשאלתך - לפי דעתי יש ערך רב לענין ההסמכות ממספר סיבות עיקריות:
1. ישנם חברות שהם פרטנים של מייקרוסופט - וחלק מהדרישות בלהיות פרטנר - הינו בין היתר שהחברה תעסיק X מוסמכים ברמה מסויימת - לכן לחברה הזו יש אינטרס שיהיה לך הסמכה (ואפילו ישלחו אותך לבצע את ההסמכה על חשבונם).
2. שיפור הידע - ביום יום אנחנו לא תמיד מגיעים לכל הטכנולוגיות והיכולות - בלימוד למבחן אתה נוגע בהרבה מאוד נושאים שיש מצב שלא היית נוגע בהם ביום יום.

ישנם כמובן עוד הרבה סיבות בעד ונגד...

בכל מקרה, להלן קישור לאתר ההסמכות:
http://www.microsoft.com/learning/en-us/certification-overview.aspx

בהצלחה

בהמשך למה שאיתי אמר

היי נתן,
כמו שעדי אמר בתוכנית, להסמכות הקודמות לא היה שם טוב כי מאוד בקלות אפשר היה להשיג את השאלות והתשובות באינטרנט, וזה בדיוק מה שאנשים עשו.
לצערי אני לא חושב שהמצב שונה עכשיו, אבל אני כן חושב שפחות אנשים עשו את ההסמכות עד עכשיו, ולכן אולי זה כן שווה, לפחות כרגע.

לגבי חומר, בתור התחלה, מיקרוסופט העלו כמה סרטי הדרכה שמסבירים טוב על הבחינות והחומרים לבחינות 461,462 ו-463.
אני מצרף לינק ל-463 שהיא הבחינה של ה-BI. אפשר למצוא שם בקלות גם את הסרטים של הבחינות האחרות:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=siS_7pcj0yI[/URL]

נתן.ל

New member
תודה רבע לשניכם על התשובות

חשבתי לעשות את הבחינות בעיקר בגלל סעיף 2 שכתב איתי, לחקור מעט את הנסתר שאני לא מצליח להגיע אליו בעבודה היומיומית.
למרות שדי הפתעת אותי בסעיף הראשון, אבל זה בטח לא גורע

מתן, לא ממש הבנתי אם לדעתך זה שווה ומשתלם או לאו כן.
זה שהכל ברשת זה נחמד, כבר הבנתי מהתוכנית שאין פה באמת בדיקה אמיתית של ידע אבל כן יש, לדעתי, הוכחה שהמחזיק בתעודה לפחות השקיע את הזמן וחפר בנושאים הרלוונטים וכניראה שגם נכנס לכל מיני פינות של המערכת(אפילו אם הפינות האלה היו באיזה אתר Q&A ברשת).

אני בהחלט אבדוק פה את החומר ונראה לי שיהיה מעניין מבחינה מקצועית לעבור הסמכות אלה.

תודה
נתן

מהבחינה הלימודית זה משתלם מאוד

הסיבה שכתבתי על מה שהיה בעבר הוא שאני חושב שבשלב מסוים היתה הצפה בכמות המוסמכים ל-MCDBA (לא יודע לגבי MCITP), ובגלל שידעו שהרבה עושים את זה עם שאלות ותשובות שהגיעו מהאינטרנט, בהפוך על הפוך זה יכל ליצור רושם כאילו מי שעשה את זה הוא דווקא חפיפניק.
ממש לא בטוח שאני צודק - זו רק תחושה שקיבלתי מכל מיני מקומות.

כרגע, אני לא חושב שזה המצב בהסמכות החדשות.
לסיכום:
מבחינה לימודית - מעולה וגם אני אישית חושב על זה
מבחינת מעסיקים עתידיים - Nice To Have

המון בהצלחה!
מתן

pitoach

New member
מסכים עם הסיכום אבל

אני יותר רוצה להזכיר שרוב העוסקים בתחום שנמצאים היום בטופ, הוציאו הסמכות רק אחרי שהם כבר מצאו עצמם בתחוםהרבה זמן וכבר שלטו טוב בחומר.

הלימוד טוב רק לשלבי התחלה מהסיבות שהוזכרו ולשלבי סגירת חורים בשלבים מתקדמים מאוד, ולתעודות לשם שיווק.

לכן סיכום:
1. מבחינה לימודית: מעולה
2. מבחינת מעסיקים עתידיים (שיווק עצמי): Very Nice To Have - בעיקר אם במקום העבודה יש חוסר ידע כמו למשל מחלקת כוח אדם, אז תעודות וניירות מרשימות את המעסיקים, כמו כן בארגונים ממשלתיים בהן מחפשים תעודות ולא יכולת או ידע
3. מבחינת תכלס: לא שווה יותר מנסיון מעשי

הערה: יש לציין שאני לא מחזיק שום הסמכה ונותן שירותים לחברות בהן יש אנשי מקצוע שמחזיקים את ההסמכות הגבוהות ביותר לפעמים. אני נותן תמיכה ב MSDN גם לשאלות של MVP-יים או של האנשים שעברו את ההסמכות הטובות ביותר. אני מזמין אותך לפורום האמריקאי של TSQL של MSDN שם תוכל למצוא את בעלי ההסמכות גם לוקחים חלק בשאלות שזוכות לתשובות גם ממי שאין לו שום הסמכה

עם זה לתעודה יש לפעמים מעט משמעות תיאורטית יותר מנייר טואלט (לא הרבה יותר). באותה מידה אני מחזיק תעודה של אוניברסיטה ולמדתי לתארים באוניברסיטה וכל הלימוד הזה שווה לת_ת והוא רק מאפשר לי להגיד שיש לי תעודות. מעשית הוא לא נותן לי כלום והיה ביזבוז כסף וזמן מוחלט.

נתן.ל

New member
תודה לך על התגובה

בימים האחרונים אני עובר מעט על החומר לבחינה ומוצא הרבה מאד נושאים שהידע שלי אינו שלם או אינו קיים.
בעיקר בכל מיני פיצ'רים חדשים ופונקציות מגניבות ב2012 (אם כבר אז את הגרסה האחרונה, מה גם שאני כבר עובד עליה ביומיום), אז ככה שאני מרגיש שכבר אני מקבל את היתרון שלי בכך שאני מכוון עצמי ללמידה של כל מיני נושאים חדשים ומרתקים שאני בטוח שמתישהו יעזרו לי בעבודה השוטפת.

מבחינת המעסיקים, nice to have זה מספיק טוב בשבילי.
מה גם שאני כבר קיבלתי את הערך של הלימוד, מה שהופך אותי, אפילו אם רק בעיני עצמי, לאיש מקצוע טוב יותר.
זה האחרון, בטוח יהיה added value כלפי מעסיק פוטנציאלי.

בקשר לנקודה השלישית שלך, ניסיון מעשי אין ספק שהוא הכיטוב שיש.
אבל אין פה סתירה בניהם.
אני בעל ניסיון של כבר שלוש שנים והנה עדיין לא יודע את הכל.
זה מתחבר אולי למשפט הראשון שלך, אחרי שכבר צברתי מעט ניסיון, אנסה להוציא הסמכות על מנת להרגיש "שווה ערך" לעוסקים ההם שנמצאים בטופ

בסופו של יום,
הנושא פשוט מעניין אותי.
אמנם אני שונא מבחנים אבל אם זה גורם לי ללמוד אז נראה שאני הולך על זה. מקווה בשביל עצמי שאעמוד במילתי ובאמת אלמד חזק ואגש לבחינות(נראה אם הילד יצליח ללמוד פעם להפסיק לקום בלילה
).

למעלה