mcsa דחוף עזרה

bardakit

New member
mcsa דחוף עזרה

היי לכולם, אני גרה באיטליה כרגע ורוצה להתחיל קורס MCSA במערכת Microsoft Windows Server 2003, שמתחיל בעוד שבועיים. אודה למי שיוכל לעזור לי עם כמה שאלות: 1. היכן עדיף לעשות את הקורס, מכללת הייטק או במיקרוסופט עצמה? 2. האם זהו מקצוע מבוקש היום בשוק? 3.האם מישהו עשה את הקורס או מכיר מי שעה אותו שיכול לספר על חוויות והתרשמות כללית מהקורס, וכמובן היכן הוא עשה אותו. אשמח לכל אינפורמציה נוספת אשר רלוונטית לתחום שתוכלו לספק לי תודה רבה, מאיה

פוֹלי

New member
כמה תשובות.

1. אם יש לך קורס MCSA שמתקיים במייקרוסופט עצמה - הייתי הולכת על מייקרוסופט ולא על מכללת הייטק (לא ידוע לי שבארץ מייקרוסופט מעבירה קורסי MCSA אבל אם בחו"ל יש...) 2. מבוקש זה עניין יחסי, יש עליות ומורדות בהיצע השוק כיום, למרות שאפשר לראות התעוררות פה ושם. בד"כ יבקשו MCSE וניסיון, אבל גם MCSA יספק בשביל ההתחלה, כי בכל זאת צריך להתחיל מאיפשהו. 3. עשיתי את הקורס לפני שלוש שנים בג'ון ברייס, חוויות לא נרשמו (לא משהו מסעיר בכל אופן) וההתרשמות אותו הדבר, זה לימודים כמו כל לימודים אחרים
הערת ביניים שלי - התעודה נחמדה, אין ספק, אבל אין הרבה מה לעשות איתה בלי ניסיון, וניסיון לא צוברים מהאוויר. אם לתת לך עצה שקיבלתי בזמנו מאנשים - תארגני עוד עמדות עבודה בבית ותקימי שרתים בבית, כי בלימודים זה מאוד נחמד ו 99% מהזמן הכל גם יעבוד בדיוק לפי השקופית של המורה ועם ה HD המוכנים מראש, אם בתכל'ס לא תנסי לעשות דברים לבד בבית תגיעי למצב שבו תתקלי בבעיה פשוטה יחסית ולא יהיה לך מושג מהי, כי במייקרוסופט כמו במייקרוסופט, הספרים מאוד עבים אבל כולם מלאים רק באיך להתקין ואיך הכל עובד יפה. החלק המעניין זה איך הכל לא עובד כל כך יפה ואיך לומדים להכיר את ה support, שם הדברים היותר מעניינים שאותם לא ממש מלמדים בשום קורס שאני נתקלתי בו עד עכשיו... בכל מקרה - שיהיה בהצלחה

antidot

New member
אני אגש לזה מכיוון אחר

למה החלטת שאת רוצה ללמוד MCSA ? מה הרקע שלך בתחום ? מה את מצפה להשיג בזה שתקחי קורס כגון MCSA ?

Motel

New member
תשובה

1. גם אני הופתעתי לשמוע שמיקרוסופט מעבירה בעצמה את הקורס, בכל מקרה אם מדובר במכללה איכותית עם מרצים טובים אני לא רואה הבדל מיוחד בינה לבין מכללה מטעם. 2. תמיד. אבל אל תצפי לעשות MCSA ולהתחיל לנהל רשתות ושרתים בסביבה אמיתית. צריך לצבור נסיון, ולפעמים קשה להכנס לשוק הזה, במיוחד אם את באה מסביבה שונה.

bardakit

New member
המשך שאלות

אז ככה... באופן רשמי, מיקרוסופט לא מעבירה קורסים אלה מפנה למקומות אחרים.. לגבי למה הקורס הנ"ל, אין לי תשובה ממשית, אלה רק שזה מענין אותי ללמוד רשתות ואין לי כל ניסיון הזה... ולקורס עמצו הגעתי דרך חבר שהמליץ שאלה נוספת, כיצד אני כן יכולה לצבור ניסיון?

אבי 8

New member
נסיון נסיון נסיון...

מאד מאד קשה למצוא עבודה ללא נסיון. שוק הרשתות\סיסטם נשלט ברובו ע"י חברות מיקור חוץ כאשר הם אינם מקבלים בשום אופן אנשים ללא נסיון, כמו כן אנשים עם נסיון מרוויחים אצלם שכר שמתקרב עוד מעט למינימום, כי פשוט השוק מוצף. כל שנה צה"ל משחרר אלפי בוגרי ממר"מ עם 3 שנות נסיון, אז למה שיקחו אנשים ללא נסיון ? איך אפשר לצבור נסיון? כולנו שואלים את השאלה הזאת. הדרכים היחידות הם על ידי קשרים חזקים או על ידי התנדבות או פשוט מזל גדול. מעניין אותי איך משתתפי הפורום כאן, שאני מניח עובדים בתעשייה, צברו את הנסיון שלהם בהתחלה ( חוץ מהצבא ) . בהצלחה

פוֹלי

New member
הזדמנות פז שניתנה על ידי ההנהלה

ונתנה לי אחלה ניסיון שבעולם

למעלה