MCAD

dc24

New member
MCAD

היי אני מתכנן לעשות את מבחן ההסמכה. מישהו יודע כמה שאלות יש ? כמה זמן כללי/לשאלה מוקצב ? תודה

dc24

New member
שאלה נוספת - לגבי Assembly

אני מנסה להבין מה זה לעזאזל אסמבלי ? האם כשאני יוצר פרויקט הוא נוצר ? או שאני צריך ליצור אותו ? מה אני צריך להגדיר ?האם אסמבלי זה אחד מקבצי הפרויקט ? ובכלל , מה נותן כל העסק של אסמבלי ?מה יש בו שלא היה עד עכשיו ? ניסיתי לקרוא גם ב-MSDN אבל יש שם הרבה פרטים טכניים ולא ממש הסברים שיהוו תשובות פשוטות לשאלות הפשוטות האלו. תודה

tberger

New member
Assembly

בעיקרון Assembly הוא קובץ הנוצר לאחר ביצוע קומפילציה ראשונה של NET. ומכיל תוכנית בשפת הביניים MSIL שהיא בעצם השפה אותה מריץ ה CLR. ה Assembly מכיל בנוסף לתוכנית גם MetaData כלומר מידע נוסף הדרוש לשם הרצת התוכנית כמו Assemblies אחרים המשמשים כספריות ועוד. ישנם בעיקרון שני סוגים: ספריות - סיומת DLL. הרצה - סיומת EXE ומכיל מתודת Main. מה נותן ה Assembly? קודם כל זה לא קובץ שפת מכונה ומתבצעת קומפילציה לשפת מכונה לפני ההרצה הנקראת JIT בהתאם למחשב הספציפי עליו הוא מורץ בהתאם לסוג CPU זיכרון ועוד. אפשרות לאבטחת מידע - נבדק לפני ההרצה אם מותר להריץ אותו וכך מונעים למשל הרצת וירוסים. בהקשר לפרויקט: יש להבחין בין ה Framework של ה NET. המכיל את ה CLR הקומפיילרים והמחלקות המסופקות עימו לבין VS.NET. המושג פרויקט שייך ל VS ולא ל FrameWork. ה VS יוצר Assembly לכל פרויקט בביצוע הקומפילציה בהתאם לסוג הפרויקט. לא צריך ליצור לבד.

למעלה