MCA - מהירות נשלטת מזערית

mayafit

New member
MCA - מהירות נשלטת מזערית

כמה פשוט וכמה אנחנו לא משקיעים מחשבה בזה.

רמי בר1

New member
למה לא משקיעים מחשבה? אתה רואה שלא כל יום נופלים

מטוסים מהשמים.

mayafit

New member
רמי, טעות בידך

בארה"ב יש דיווח יומי על תאונות פטאליות של מטוסים.
למזלנו, בארץ לא.

רמי בר1

New member
אני לא יודע למה באמריקה יש תאונות פאטליות כל יום,אפילו

שלא מודדים תאונות ליום,אלא לשעות טיסה.
זה שבארץ אין,זה לא בגלל מזל. לנו מצד אחד יש מזוזות על כל משקוף,ומצד שני לא טסים,רק מדברים על טיסה.

חששתי שמזוזה היא לא הפתרון האידאלי

לפרק את הדלת לפני כל טיסה? חוץ מזה תופש הרבה נפח ומקטין PAY LOAD...
אז החלפתי בתפילת הדרך. מודבק על הבד'ח ועובד מצויין!!! (עד עכשיו).

ZeevRozenek

New member
תפילה ? אתה צודק בהחלט

טייס לפקח:
-פלוטו, יש לי כשל מנוע. מה עלי לעשות?
-תחזור אחרי: שמע ישראל ה' אלוהיו ה' אחד .......

שאולי46

New member
חלופות למזוזה

בתקופת פיגועי האוטובוסים הוצב ע"י משרד התחבורה בקדמת כל אוטובוס מאבטח.
בנוסף, במשרד הדתות חשבו להתקין גם מזוזה בכניסה לאוטובוסים כדי שהנוסעים ינשקו אותה להגנה נוספת. כונסה ישיבה לדיון בנושא, ועלתה השאלה: מה הפתרון עד להתקנת מזוזות בכל האוטובוסים ?
פנו לרב, והלה הוציא מיד פסק הלכה שבאוטובוס שעדיין לא הותקנה מזוזה ניתן בינתיים לנשק את המאבטח.

Boston Guy

New member
בארה"ב יש יותר מ 600,000 אנשים בעלי רשיון טייס "פעיל"

מתוכם יותר מ 210,000 מוגדרים כ Private Pilots.
בארה"ב יש (נכון ל 2012) כ 142,000 מטוסים פרטיים - כ 107,000 מתוכם הם מטוסי בוכנה.
ב 2012 דווחו בארה"ב 8,185,000 שעות טיסה פרטיות.
זה יוצא 341,041 ימי טיסה (רצופים).
או 934 שנות טיסה...
הגיל הממוצע של מטוס פרטי בארה"ב הוא יותר מ 40 שנה - מה שאומר שיש לא מעט מטוסים בני 70, 80 ויותר - מטוסים משנות ה 40 וה 50 של המאה הקודמת - שעדיין בשימוש.

טל ר

New member
טיפה פחות

אליבא ד-FAA, ב-2013 היו 599,086 בעלי רישיון טיס, אלא שזה כולל גם student pilots (כ-120,000 מהם). מספר בעלי הרישיון הפרטי המחזיקים גם בתעודה רפואית עמד על 180,214.
&nbsp
לגבי הטיסות ה-non-commercial - לא ידוע בדיוק כמה מהם עשו טייסים לפי סוג רישיונם, אולם ברור וברי כי רבים מהם החזיקו רישיון גבוה מרישיון פרטי. מה שכן ידוע זה חתך הטייסים שהיו מעורבים בתאונות (לקחתי מ-Nall Report) - ב-2011, היו 1182 תאונות מטוסים בטיסות non-commercial, מתוכן 225 קטלניות (בהן נהרגו 394 בני אדם). במעט פחות ממחציתן לטייס היה רישיון פרטי. כמעט כל הטייסים מהמחצית השניה של התאונות החזיקו ברישיון מסחרי או ATP (כ-6% נוספים הם מ-student pilots ועוד מספר זניח מרשיונות אחרים), כך שמספר הטייסים הפרטיים אינו המספר הרלוונטי ביותר כאן (זכור שגם טיסת הדרכה היא non commercial).
&nbsp
Nall Report נותן גם את מספר המטוסים שטסו ב-commercial וב-non-commercial לסוגיהם, אינני יודע אם זה מה שאתה מכנה "מטוסים פרטיים" (מה זה מטוס פרטי? מטוס השייך לאדם פרטי? מטוסים רבים שייכים לחברות אחזקה שהקימו בעליהם).
&nbsp
ולבסוף, לגבי גיל המטוס, בין השורות הבנתי שאתה טוען שמטוס ישן = מטוס בטוח פחות. האם זו טענתך, ואם כן, האם יש סטטיסטיקה תומכת בצידה? הרי רק כשמינית מהתאונות מיוחסות לכשל טכני.

mayafit

New member
ואחרי שסיימנו לדבר על מזוזות,

יש למישהו התייחסות?
מישהו חווה כניסה להזדקרות ולא בתרגול ונשאר לספר על זה?

אז זהו, אולי הזמן, לטוס לפי זווית התקפה ולא מהירות?

אני חוזר על המנטרה שאני אומר אותה בחמש שנים האחרונות, חזור ואמור: "יש לטוס לפי זווית התקפה ולא לפי מהירות!".
כל המאמר, פשוט לא יהיה רלוונטי אם כאשר הטיסה נעשית, במהירויות נמוכות - פחות ממהירות השיוט הרגילה, תהיה עפ"י זווית התקפה ולא עפ"י מהירות!
היום אין בעיה להתקין במטוס מד זווית התקפה, אם זה כחלק מהתצוגה של פנלים אלקטרוניים (EFIS) או מד זווית התקפה נפרד, מכאני או אווירודינאמי.
כל עוד טסים בזווית שאינה מתקרבת לזווית ההתקפה, לא משנה מהו עומס הכנף, המהירות או כל גורם אחר, שיכול להכניס את המטוס להזדקרות.
אני חושב כי על מדריכי הטיסה להתחיל ללמד את חניכיהם (אם טסים במטוסים המצוידים במד זווית התקפה) להשתמש במכשיר כחלק אינטגראלי ממערך הלימוד.
אריאל אריאלי

כדאי גם להקשיב לצפצפת ההזדקרות

הי מדווחת באמינות גבוהה מתי הזרימה עומדת להתנתק מהכנף, דבר המביא להזדקרות.
דוד.

רמי בר1

New member
לא מזמן מישהו שהיה בפניה הדוקה נכנס לסיחרור

בהפתעה,ונשאר לספר על זה.

רמי בר1

New member
באזמים היו מקרים של הזדקרות בפניה לפיינל,

חלק מהטייסים נשאר לספר על זה,ויש כאלה שלא יכולים לספר.
רזציק מסביר במקומם.

mike300L

New member
לי יש סיפור אחד. לא בדיוק סיפור על הזדקרות בפניה לפינל אבל

גם זו הזדקרות לא צפויה...
ב 2004 כטייס מופע מתחיל עם Waiver ל 250 רגל, הופעתי במופע ב Manitowoc WI כ 25 דקות צפונה משדה הבית שלי.
במופע היתה סידרת סחרורים שטוחים שמאלה, בסופה יש צלילה לצבירת מהירות ומשיכה להמשך המופע....לאחר ארבעה סחרורים הכנסתי רגל ימין לעצירת הסחרור, סטיק קדימה לצלילה ואיזון דוושות ל 0 yaw....וכשהאדמה מתקרבת במהירות משכתי את הסטיק.
בדיעבד יותר מידי או ליתר דיוק שיעור המשיכה היה מהיר מידי למהירות הנתונה, מה שמיד הכניס את המטוס להזדקרות אפילו שהאף בזווית של 50-60 מעלות מטה בצלילה....התחושה בסטיק מיידית, כך שאין בכלל מה לחשוב, שיחררתי לחץ על הסטיק ובדחיפה קלה קדימה נתתי למטוס להמשיך לצלול ואז משכתי יותר בעדינות חזרה לישרה ומשם לטיפוס...
Waiver של 250 רגל משמעו שלכל אורך המופע אתה לא יורד מהגובה הזה חוץ מהמראה ונחיתה...התכנון המקורי היה להיחלץ מהסחרור ב 500-600 רגל, אבל אחרי אותה הזדקרות משנית לא מתוכננת ההיחלצות אירעה ב 100 רגל מעפ״ש...400-500 רגל נמוך מהרצוי וכ 150 רגל נמוך מהמותר....
אחרי המופע ניגש אלי פקח ה FAA שנוכח במופע ושאל כמה נמוך ירדתי....סיפרתי את האמת וקיבלתי טפיחה על השכם עם המלצה להיזהר בהמשך הדרך...
זו דוגמה טובה למה מחייבים להתחיל מופעים עם מינימום של 800 רגל, 500, 250 ורק אחרי שנים ועשרות מופעים לפני שיורדים ל 0....
במקביל זה גם לימד אותי שאין מה לרדת עם סחרור במופע מתחת ל 1000 רגל...לא כי אי אפשר להיחלץ, אלא בגלל שלעיתים יש טעויות ורצוי שיהיה מקדם ביטחון.
ודרך אגב במקרה הזה שום מד זווית התקפה לא היה עוזר...במצב הנתון יש רק מד גובה ואמא אדמה.

למעלה