MBA

some125

New member
MBA

שלום לכולם ושנה טובה.
רציתי את חוות דעתכם על המכללה האקדמית נתניה בתואר שני במנהל עסקים.
ראיתי כי הם מציעים תוכנית ייחודית לניהול משאבי טבע וסביבה, זו תוכנית מומלצת? מהן אפשרויות התעסוקה לאחר התואר? צפי שכר?
כנ"ל לגבי התמחויות מימון וניהול פרוייקטים

רני114

New member
בזבוז זמן וכסף

עזוב אותך משטיות .
איזה תוכניות כבר ממציאים היום , הכל כדי לפרנס את החארטדמיה . בסוף אתה יוצא עם שיברון לב מהשטויות האלו במקום ללמוד דברים פרקטיים כמו בעולם האמיתי .

lior151

New member
MBA

מה למדת בתואר הראשון? התוכנית הזאת נשמעת לי מטופשת. אני הייתי ממליץ ללכת לעשות MBA באוניברסיטה ובהתמחות נורמלית בהתאם לכיוון שלך (מימון, שיווק...).

some125

New member
אני מסיים תואר ראשון במדעי הרוח

ולכן נראה לי כי MBA יהווה יתרון כלשהו.
האמת היא שכל העניין של אנרגיה מתפתח ממש וזה נשמע כן כדבר עם פוטינציאל.
השאיפה היא כמובן להיכנס לאוניברסיטאות ת"א \ עברית. כמה קשה להוציא GMAT רלוונטי למוסדות הללו?
איך בן גוריון בMBA?
מהן הדרישות לתחום של ייעוץ ארגוני? איך הלימודים לזה נקראים? התנהגות ארגונית? אסטרטגיה ויזמות?
בשורה תחתונה התחומים של מימון ובנקאות (שוק ההון)\ איכות הסביבה\ וייעוץ כן קורצים לי. אשמח לסקירה והמלצות לגבי מוסדות טובים עם נטוורקינג ומוניטין

lior151

New member
MBA

אני עשיתי MBA בבן גוריון במימון. אם הממוצע שלך גבוה יתכן שלא תצטרך GMAT.
אני אישית לא רואה את הקשר בין מדעי הרוח לתואר שני במנהל עסקים, אולי במגמות של התנהגות ארגונית וכדומה. בלי שום ספק, אם לעשות את התואר הזה אך ורק באוניברסיטה ולא במכללה.
בסופו של דבר צריך שתהיה זיקה בין העיסוק המקצועי לבין המגמה בתואר. אלא אם כן סתם מתחשק לך להעשיר את הידע שלך.
לגבי נטוורקינג, אנחנו מדינה קטנה. היכן שלא תלמד יש לך פוטנציאל לקשרים כאלה או אחרים. יש מוסד אחד במדינת ישראל שקוראים לא הבינתחומי שם העיקר זה הנטוורקינג ולא הלימודים. כל אידיוט עם חשבון בנק שמן יכול להתקבל לשם. ממוצע הפסיכומטרי של הלומדים שם הוא 550. האם עדיף ללמוד שם בגלל הנטוורקינג? חד משמעית לא! בסופו של דבר השוק יעשה את הסלקציה כמו שהוא עשה את הסלקציה בין אוניברסיטאות למכללות. זה חוק טבע.

חן87

New member
MBA

כבוגרת MBA של הבינתחומי הרצליה אני חייבת להגיד לך שרצוי לבדוק את הדברים לפני שאתה כותב איתם כיוון שמי שחושב ככה על הבינתחומי, כנראה מעולם לא ניסה להתקבל לתכנית. מדובר בתכנית עם תנאי קבלה נוקשים כמו בכל אוניברסיטה אחרת וכוללים בין השאר גם GMATגבוה וגם ניסיון תעסוקתי של חמש שנים לפחות. אופי התכנית הוא מה שהופך את התכנית הזו לקרקע מתאימה לנטוורקינג, כי כל אחד מפרה את השני ואת הקבוצה וכל זה עוד לפני שדיברנו על המרצים, שהם הטובים ביותר בתחומם, ובין המובילים בעולם (ולא רק בארץ). מרצים כמו יאיר טאומן, ורדה ליברמן, עודד שריד, גיא רולניק ועוד רבים כמותם, עם ניסיון אמיתי בפרקטיקה, ולא רק בתיאוריה. על דבר אחד אנחנו מסכימים - המעסיק עושה את הסלקציה בסוף ובפועל אני יכולה להעיד לפחות על הבוגרים שסיימו איתי שהם השתלבו מצוין בשוק העבודה...

lior151

New member
בינתחומי

תסלחי לי, אבל את מדברת שטויות. אני מכיר אישית מרצה שהוא מכר שלי שמרצה גם באוניברסיטה וגם בבינתחומי. הוא אומר שאת הג'וב באוניברסיטה הוא עושה כי זה מאתגר אותו ללמד את הסטודנטים שם, ואילו את הג'וב בבינתחומי הוא עושה אך ורק בשביל הכסף, כי הסטודנטים שם לא שווים שום דבר. ואת זה אומר ד"ר מכובד מאוד.
יש מחקר בבינתחומי? כן? ברמה אוניברסיטאית??? על מה את מדברת?! כל המטרה של הבינתחומי זה הנטוורקינג ולא הלימודים. נקודה.
אני לא אשכח את הכתבה שקראתי לא כשנתיים שלוש שהבת של נוחי דנקנר סיימה שם תואר ראשון במנהל עסקים "בהצטיינות". נו באמת...הבת של נוחי...אם היא היתה לומדת כמה ק"מ משם, נניח באוניברסיטת ת"א סביר להניח שהיא לא היתה מתקבלת, ואם כן- היא היתה נושרת אחרי שנה אחת.
השכלה גבוהה זה לא קרקס.

למעלה