May the force be with me?

Je Cours

New member
May the force be with me?

אני מקווה מאוד... יש לי בגרות באנגלית... היי לכולם. אני ריקי, מכורת SW כבר 4 ימים. כן כן, 4 ימים (ההתמכרויות שלי נוטות להיות מגוזמות במקצת). בינתיים ראיתי את כול הטרילוגיה החדשה, שדיי נהנתי ממנה.
(למרות שכתוב בכותרת הפורום "נקמת הסית') ורק משהו שרציתי לחלוק (ולא היה עם מי כי משום מה כולם מתכחשים פה לעובדה שזו אכן טרילוגיה מדהימה)- ההסבר של לוקאס להפיכתו של אנאקין לדארת ויידר דיי.... מטופשת. הוא ניסה כביכול להפיל את זה על שגעון אהבה (כמו שאמר גם השחקן שמשחק את אנאקין). אם זה היה בגלל אהבה אז: א. הוא לא היה מנסה להרוג את פאדמה ??? ב. הלוד הסית'י (שאת שמו אני לא זוכרת... תנוט לי זמן...) אמר לו שהיה רק אדם אחד שידע איך למנוע את המוות. האם אנאקין היה כול כך מטומטם(או יהיר, רעיון שיותר מתקבל) לחשוב שהוא יעלה על הסוד בתוך חודש-חודשיים? ועוד משהו- אני לא מאמינה שהילד החמוד והנלהב מהסרט הראשון הפך לרוצח ילדים! אני היחידה שעמדו לה דמעות בעיניים כשהפאדוואן(נראה לי שככה אומרים את זה) הקטן שאל אותו "מה אני אמור לעשות?" ובתגובה אנאקין שולף את חרבו מלאת הזרחן?

the sith

New member
פלפטין כמו שבוודאי ראית

שיחק לאנאקין הרבה במוח לאורך כל הסרט עד שלבסוף אם את זוכרת את הקטע הוא אמר תשתמש בידע שלי אני מפציר בך כאילו הוא כבר ממש מתחיל להתחנן שהוא ילמד את הכוח של הצד האפל..ובסוף אחרי שהוא גרם (אפשר לומר חלקית) למותו של מייס ווינדו (סמואל ג'קסון) הוא כבר ידע שאין לו מה לעשות כי הג'דיים ממילא היו תופסים אותו..ואולי הורגים אותו אז הוא עבר לצד האפל וכן..היה אפילו מוכן להרוג את הילדים שהסתתרו בחדר המועצה..קטע עצוב מאד. הוא פשוט כמו שיודה אמר התעוות מהצד האפל סקייוקר הצעיר נהיה. הוא צדק לגמרי.

the sith

New member
אה כן וגם../images/Emo3.gif

הלורד הסית'י הוא דארת' סידיוס -פלפטין-או הקיסר איך שלא תרצי לקרוא לו בסופו של דבר. אני מעדיף דארת' סידיוס

גילקי

New member
התמכרות לסטאר וורס זה טוב לבריאות

ובכן ריקי, יודה יודע על מה הוא מדבר. הוא אומר לאנאקין: "Train yourself to let go of everything you fear to lose... The fear of loss is a path to the dark side". כבר ראינו בפרק 2 איך זעמו של אנאקין משתלט עליו כשהוא מאבד את אימו. בפרק 5 יודה רואה את לוק עומד לחזור על אותה טעות של אביו (ללוק יש vision של האן וליה בשבי, והוא רוצה להציל אותם),והוא אומר לו להזהר... גם לוק די יהיר ולא כל כך מקשיב לו... התפוח לא נופל רחוק מהעץ.

Je Cours

New member
אבל הקטע עם הזעם, ממה הוא נובע?

אני לא שואלת "למה הוא כעס?", התשובה הרי ברורה מאליו, אבל למה הוא לא הצליח לשלוט על אותו כעס? איך זה ששאר הג'דיי לא יוצאים למסעות טבח ברחבי הגלקסיה? האם זה בגלל שהוא אומן מאוחר מדיי? האם זה קשור למה שפלפטין אמר לו על הלורד שידע ליצור חיים, ובעצם אנאקין רע מיסודו? ואם הוא רע מיסודו- האם הנבואה הייתה לא נכונה, פורשה לא נכון (כמו שיודה אמר), או שפשוט הלבשנו את תפקיד "האחד" על האדם הלא נכון? כול זאת ועוד....

Echelon

New member
בעע נמחקה ההודעה

בכל אופן, אני התכוננתי לבגרות באנגלית בכך שהלכתי פעם שניה לסרט עם חברים

Artoo Detoo

New member
ההסבר ../images/Emo58.gif + ספויילרים ענקיים

לאורך כל הסרט פלפטין מגרה את אנאקין לצד האפל, הוא גרם לאנאקין לשנות את דעתו בכך שהצליח לעבוד עליו שמסדר הג'דיי בוגד ברפובליקה, היה לו קשה להאמין אבל הצד האפל השתלט עליו לאורך הזמן. מאז שהיה ילד קטן היה לו רצון לנצח , להיות החזק ביותר (דבר שמוביל לצד האפל), במתקפת המשובטים הוא חשב שהוא יותר טוב מהמאסטר שלו אובי-וואן וגם הרג את כל אנשי החול (עוד שני דברים) בקלון וורז (הסדרה המצוירת) אנאקין הרג את אסאג' באמצעות הסייבר שלה (עוד משהו) ונקמת הסית' הוא הרג את דוקו באמצעות הלייטסייבר של שניהם, פלפטין גרם לאנאקין להאמין שהוא יכול להציל את פאדמה רק אם הם ישתפו פעולה ושהג'דיים מתכננים למרוד ברפובליקה, אחרי שאנאקין הרג את ווינדו ביחד עם פלפטין הוא ראה שאין לו ברירה ושיתף פעולה עם פלפטין, ואחרי שהבין שהוא הרג את פאדמה הכל כבר היה אבוד והוא נכ לגמרי לצד האפל.

למעלה