Match Move

matty

New member
Match Move

עם מה אתם משתמשים כדי לעשות Match Move ? (התאמת המצלמה של תוכנת תלת מימד לצילום ממצלמה אמיתית, כדי לצרף אלמנטים בתלת לצילום מהשטח) יש מודול פנימי במקס כדי לעשות, אבל הוא לא כזה מוצלח מישהו עבד פעם עם התוכנה של RealViz ?

יש פתרון במקס

אתה צריך להשתמש בחומר matt shadow ולבנות על גריד שאתה יצרת וכוונת אותו למבט המצלמה. אם אתה עובד במקס ואתה רוצה הסבר מלא תחפש טוטוריאל על החומר תוכל להבין בקלות. מקווה שעזרתי ואם לא.. אני פה..

ejay

New member
הפתרון הזה יעיל רק לסטילס,

לא ממש פרקטי לתמונות זזות . לגבי הrealviz matchomover - אני בעצמי מעולם לא השתמשתי בו, אבל אני מכיר מישהו שהשתמש בזה ואמר שזה מאד פשוט, כמעט הכל מתבצע באופן אוטומטי. ראיתי את התוצר הסופי וזה נראה אמין מאד , פרספקטיבה מותאמת ללא דופי, ושכפול טוב של תנועת המצלמה לרבות רעידות קטנות וכו´.

לא רק, אבל יש אופצייה אחרת

VIZ מיועד בעיקר לעבודות אדריכלות ולא לאנימציות וגם הכלים שלו בנויים כך. יש בו התנהגויות מובנות של צירים וכאלה. אפשר להשתמש ב-MATT גם באנימציה. הדבר יותר קשה כי צריך לטפל גם באובייקט של התמונה בהתאם לאנימצייה, וכאן הייתי ממליץ AFTER EFFECT שהוא הכי פשוט לשילוב אנימצייה בסרט.

ejay

New member
אדריכלות?

אתה מדבר על 3dstudio viz .. ואני מדבר על תוכנת matchmover של חברת Realviz . אפשר להשתמש בmatte לאנימציה, אבל קשה מאד לשכפל תנועות מצלמה מדוייקות, בעיקר כשמדובר בצילום שמתבצע ע´י אדם בתנועה. לאפטר אפקטס אין פתרון לזה, אלא בשלב המאוחר יותר של הcomposition .

matty

New member
אה

ניר, תודה, אבל החמצת לחלוטין את השאלה. אין לי בעיה לשלב חומר חי עם תלת מימד. הבעיה היתה להתאים תנועת מצלמה חיצונית (המצלמה מוחזקת ביד של מישהו ולא נמצאת על חצובה) לתנועת המצלמה של מקס. למקס יש פתרון מובנה לבעיה הזאת (Camera Tracker ב-Utilities) אבל הוא מצריך עבודת הכנה ומדידה. מה שלא נעשה במקרה שלי. ejay ענה בדיוק (תודה), אבל רציתי לדעת איזה עוד פתרונות ישנם. במה משתמשים הגדולים? Flame?

למעלה