Master... וכל השאר...

O f e r P e e r

New member
Master... וכל השאר...

אולי אתה ואני נייעץ לבעלי מועדונים... בנוסף אני גם אתרום את ידיעותי בלימוד והדרכה חינם דרך פורום זה... במקרה הטוב נקבל: תודה... (קשה לי להאמין) סיפור קטן ואמיתי: לפני הרבה מאד שנים... תחילת שנות ה 90 נעשתה אליפות ישראל ב 9BALL, באחד המועדונים בתל אביב, האיש היחיד שהכיר את המשחק היה פנסיונר שעבד בשעות הבוקר באותו מועדון... הוא זה שהכניס את המשחק למועדון... כאשר האליפות התקיימה וצולמה... ראיינו את בעל המועדון... שאמר: "בנסיעתי האחרונה לחו"ל, נתקלתי במשחק החדש הזה...בלה בלה בלה..." לא הזכיר (אפילו במעט) את הפנסיונר שלימד אותו את המשחק... כך דברים נראו אז... ולצערי, כך דברים נראים היום!!! לחברה הנוספים: תתחילו להפנים טוב טוב וכמה שיותר מהר: אין בארץ עוד אדם בעל ידע נרחב כמו MASTER!!! ואם הוא אומר שהוא לא מוכן לתרום בחינם .... היו בטוחים שיש לו את הסיבות הנכונות!!! לבוא ולהוציא משפט מסויים - לא במקום!!! ו... כן, כל עוד תמשיכו (כולם) לשחק על ציוד ברמה נמוכה... כך רמת הספורט לא תשתפר!!! אנחנו כשחקנים - אשמים... גם אני טוען כי אין עדיין (שוב - לצערי) מועדון ביליארד בישראל... אך, ברגע שיקום אחד כזה, תאמין לי שאנשים יגיעו מרחוק בשביל לשחק על גבי ציוד ביליארד מקצועי! אנשים פונים אליי בטענות לגבי ארגון תחרויות וטורנירים המתקיימים כיום... התשובה שלי אליהם: אתם אשמים ולכן המצב ימשיך להיות כך!!! חבל, אך זה המצב!!! יום ביליארד מהמם, עפר

O f e r P e e r

New member
פתרון...

מאד פשוט: להיתאחד... שמעתם על זה פעם... עד עכשיו זה לא עבד כל כך!!! בזמנו, עקב אירוע חריג שקרה בענף הביליארד, MASTER הציע להקים גוף שייצג וייתמוך בשחקנים... באמת אתם לא רוצים לדעת כמה פניות נעשו... אולי הגיע הזמן להתאגד ולהתמקצע... בסופו של דבר בעזרת מוח נוכל לשנות יותר ממה שאתם חושבים... יום ביליארד נפלא, עפר

בשביל זה יש ספונסרים ומפרסמים.

הארוע צריך להיות מתוקשר ומשודר לפחות חלקו בלייב . צריך קצת קשרים והרבה יוזמה ויצירתית כדי שזה יקרה אבל רק זה יתן דחיפה לספורט הזה.

O f e r P e e r

New member
עוד סיפור קטנטן...

(שוב לצערי - אמיתי) בתחרות סנוקר חובבני שנערכה ממש לא מזמן, השתתפו 20 שחקנים, דמי רישום לתחרות עמדו על 75 שקלים. עד לכאן נשמע ממש טוב... אך..., שימו לב: פרס ראשון: עמד על סך של 250 שקלים פרס שני: בסך של 150 שקלים פרס שלישי: בסך של 100 שקלים סך ככככככלללללל הפרסים עמד על 500 שקלים... אולי מישהו יכול להסביר לי לאן נעלמו 1000 השקלים הנותרים!!! טוב נו... למארגן התחרות מגיע משהו... למועדון המארגן מגיע משהו... התשובה היא כן, מגיע! השאלה היא רק כמה מגיע... אבל קרוב לוודאי זה מעניין לכם את ה...ת, ולכן ענף הביליארד שואף ל... (מתבייש לרשום זאת כאן) ביליארד נפלא, עפר

תומר199

New member
לפי מה שאני יודע וגם משתתף...

כל חודש יש בלינקולן חולון, טורניר סנוקר. המחיר למשתתף עומד על 40 ש"ח. סה"כ משתתפים: 32 (ולפעמים באים גם מעט פחות). מקום ראשון מקבל 750 ש"ח+גביע. מקום שני: 300 מקום שלישי: מקל. לפי חישוב פשוט, 32X40=1280 סה"כ פרסים 1050 ש"ח ועוד מקל שאתם כבר תגידו כמה הוא שווה (נגיד 100). בשביל לארגן טורניר בחמישי אחה"צ, אורך הטורניר תופס 31 שולחנות (עד השלב האחרון.) נילך בקטנה ונגיד שכל משחק נארך על גבי שעה בודדת. מה יש לנו פה...??? לא נשמע טוב עופר?? וחס וחלילה לא בגישה צינית. המועדון מארגן טורניר נחמד ביותר, מרוויח נטו לכיס 150 ש"ח ואת זה אפשר לחשב במהירות, כמו למעלה, ונותן מזמנו 31 שעות משחק בתמורה. בתור שחקן סנוקר חובבן, אני חושב שזה סבבה לאללה. בקשר למועדון שציינת מקודם, בושה וחרפה, אין על מה לקחת נתח רווחים כזה. אבל כמו שיש בלינקולן זה לפי דעתי ראוי למילה של כבוד. לא? ושוב, הכל ברוח טובה כן? 199...

O f e r P e e r

New member
תראה...

מועדון אינו אמור להרוויח מאירגון תחרות ו/או ליגה!!! נהפוך הוא... מועדון אמור להוסיף סכום לפרסים ללא קשר לכמות המשתתפים!!! תסכים איתי, שהמטרה בארגון אירוע (כל אירוע), היא העלאת כמות משתתפים מאירוע לאירוע!! מה עוד שקיימת הגבלה ברישום שחקנים על קריטריונים מפוקפקים... מאחל לך לזכות רק פעמיים בליגה שלהם ואז תאסר עליך השתתפות באירועי המועדון... ממש קידום הביליארד... מה עוד שחישוביך כל כך מוטעים... תחשוב עליך כעל בעל מסעדה הפועלת, נניח עד השעה 8 בערב..., המסעדה עסוקה מאד עד השעה 6 בערב... עכשיו תחשוב כיצד להעלות את הכנסותיך בשעות השקטות... לא נורא יהיה להשתמש בכל מיני טריקים קטנים ומשונים - כל עוד זה יעבוד נכון? (הכל ברוח טובה...) אז קדימה, תזכה פעמיים ויגידו לך... אתה לא יכול להשתתף יותר!!! קולט? אחלה שבוע ביליארד עפר

9ball master

New member
מי אמר שהמועדונים לא מרוויחים...

התחרויות הן בדרך כלל בשעות מתות שאין בהן אף אחד... פתאום יש לך עשרות אנשים ששותים ואוכלים... לא לדבר שברגע ששחקן מתחיל להתחרות אז הוא מתחיל לבוא למועדון יותר כדי להתאמן.... בהרבה תחרויות קטנות וחובבניות במועדונים ברחבי העולם יש מה שנקרא green fee כלומר תשלום עבור שימוש בשולחנות בתחרות, אבל מדובר בתשלום סימלי ביותר, בארה"ב לדוגמא מדובר בסכום שלא יותר מ $2 לאדם עבור כל התחרות) כמובן שגם ההרשמה איננה יקרה בין ה 5-10 דולר וכמובן שהפרסים בהתאם גם קטנים כי הרי מדובר בתחרות לחובבנים שאמורה להיות כיף ואתגר ומאפשרת לאנשים לשחק עם אנשים אחרים מלבד החברים שלהם, אלו לא תחרויות שאמורות להוות מקור הכנסה.... תחרויות כאלו גם בדרך כלל נערכות בסוף שבוע, כך שאנשים בלי לחץ להבדיל מהארץ שהתחרויות נערכות באמצע שבוע בשעות שצריך לעזוב את העבודה, לשבת בפקקים להגיע בלחץ, עייפים מיום עבודה ועשיו צריך לשחק.... כבר אין חשק...

תומר199

New member
שמעתי על החוק הזה...

והוא נועד מסיבה אחת פשוטה... לעשות מין סבב של נצחונות בין כל המשתתפים... ברור שזה לא כ"כ מקצועי ומקדם את הסנוקר ברמה הארצית. אבל מבין כל המשתתפים בטורניר הנ"ל, אולי 2,3 שחקנים ברמה מקצועית+... בכל אופן, בשביל כל החזקים יש את הטורנירים של הארץ ושם באמת הבמה שלהם. אין טעם ללכת לשחק כדורגל עם ילדים בכיתה ו' בזמן שאתה כבר בנערים א'... קיצר, תחרות נחמדה, מקווה מאוד שהענף יתופס תאוצה מקצועית בזכותכם ובזכות הרעיונות שלכם. אני ישמח מאוד, בינתיים אני לומד...מקווה יום אחד להיות ברמה מהשורה הראשונה. שבוע טוב ו...אין כמו השטח. בואו לרכב.

9ball master

New member
ישנם דרכים.....

יותר טובות ויותר נכונות ליישר קו בין הרמות השונות של השחקנים ובכך לתת לכל שחקן הזדמנות לנצח..... אני דיברתי לפני שנים עם מי שאז ניהל את לינקולן ואת התחרויות והתנדבתי לעזור להם בניהול התחרויות לקחת את כל הנושא הזה קדימה. כמובן שהם סירבו, כי הם יודעים הכי טוב....

תומר199

New member
אם סירבו זה גועל נפש.

בטורניר האחרון היה קשה ל"אחראי טורניר" להסביר אם שיש טאצ'ינג בול, מותר לכדור השני לזוז...וברור שלא. אם זה נוגע, חייבים לתת לכיוון ההפוך וזאת נחשבת מכה חוקית. אם הוא זז טיפה אפילו אז הייתה דחיפה= טעות... בתור חובבן אנשים ידעו את זה והוא הסתבך שעה שם... קיצר, הם נראה לי לא עושים את זה בשביל ההצלחה של הענף בצורה המקצועית, רווח נקי ומין גאווה המועדון מעניין אותם. אצלנו בענף השטח, נעזרים בכל אחד שרק רוצה להרים מסלול ולתת לאחרים לרכב בו ולהינות קצת מזמן איכות. מתים להעביר את החוק המוטורי ואז להנות בראש שקט. חבל שבתחום של הביליארד, זה יותר פשוט, חוקי ואפשרי ודווקא שם לא מסתדר כ"כ טוב...נקווה שיבוא הגואל מתישהו, וזה בטוח בעזרתכם המקצועיים. לא ע"י חובבנים שמשחקים פעמיים שלוש בשבוע. 199...

9ball master

New member
דבר ראשון...

תודה על המחמאה
שנית, יש כאן בעיה והיא שאנחנו בישראל ואנחנו נתעסקים עם ישראלים, והם כידוע לך יודעים הכל הכי טוב.... ניסיתי בעבר לתת מספר עצות למועדונים וניפנפו אותי רק כדי לגלות מספר חודשים אחרי שכל ההמלצות שלי יושמו.... כמובן שהקרדיט הלך לבעלי המועדונים... אם לא קרדיט אז לפחות שישלמו... כבר נתקלתי בבעל מועדון שחזר מחו"ל וביקר במועדון שנחשב לאחד הטובים בארה"ב והתגובה שלו הייתה "סתם מועדון.... המועדון שלי יותר טוב..." איך אתה מצפה שאנשים שכאלו יסכימו לקבל יעוץ... לגבי לימוד והדרכה, העלת רעיון נחמד, אולי תתחיל כאן פינה שבועית שבו תכתוב טיפ שבועי? ואנשים יוכלו לשרשר שאלות אליך, אני חושב שזה יכול לתרום לכולם.

Ak477

New member
:(

"ו... כן, כל עוד תמשיכו (כולם) לשחק על ציוד ברמה נמוכה... " איך אתם מצפה שאנשים יבינו שהם משחקים על ציוד ברמה נמוכה ? ושוב , אני מצטער על ההודעה הפזיזה.

mati123

New member
אז אולי

בנוסף אפשר לעשות תחרות של הפורום שמישהו בעל קשרים יוכל להויל עלויות זה יכול להיות נחמד

למעלה