Mark Ronson - Version

volatile

New member
Mark Ronson - Version

אולי הדיסק הטוב ביותר של השנה. אני מעולם לא הייתי מהמעריצים השרופים של רונסון (חולוני), here's come the fuzz היה מבחינתי אסופה נחמדה של שיר שמופקים היטב אבל לא יותר מזה, אבל הרונסון הזה מצליח לעשות מדיסק קאברים משהו מרגש, פאנקי ובהרבה מקרים הרבה יותר כנה ממה שהשירים מראש כיוונו אליו, לדוגמא toxic, השיר הדי נחמד כשלעצמו של בריטני, מקבל פה גרסא עם חטיבת גרוב רצינית בחסות האח רונסון, ברקע יש איזה ODB ז"ל שעושה ohhh baby i'm burning up, ו - tiggers ששר את השיר לאט וקולע. רונסון הזמין חלק החברים הטובים שלו להשתתף באלבום, וקשה להגיד שמדובר בחבילה הומוגנית במיוחד אבל הדבר שמאחד את איימי ויינהאוס המקסימה, דניאל מריווטר התותח, רובי וויליאמס המוכשר, קנה, לילי אלן ועוד ועוד זה רונסון, ההפקות שלו שומרות על גרוב וFאנקיות מגניבה לאורך כל הדיסק. בהתחשב בזה שרונסון הוא כרגע מפיק הגורמה המועדף בעולם הפופ (ובצדק יש לאמר) ההתפקדות לא מפתיעה. מה גם שזה חלום רטוב של כמעט כל זמר לעשות קאבר שמתעלה על המקור. ובחלק מהמקרים זה קורה ובגדול - לדוגמא oh my god המקסים של לילי אלן. מצטער לאכזב לילי אבל למרות שאת מותק, מארק גונב לך פה את ההצגה ובגדול. עם חטיבת כלי נשיפה ובאס ליין מגניב קשה לא לנענע את הראש ואפילו את פלג הגוף העליון לצלילי שרונסון רקח. ללא ספק רונסון מקבל שוחד מקירופרקטרים מאחר וכשהאלבום מגיע ל - Pretty Green שבו מתארחים santo gold, נגמר הקרב עם הצוואר. נכנעתי לגמרי לגרוב המצויין הזה. קשה להצביע על נקודות חלשות בדיסק כי... פשוט אין כאלה, כאסופה אחת הדיסק מרשים פי כמה מהשירים כבודדים מהסיבה הפשוטה שקשה להאמין שרונסון הצליח ליצור דיסק כל כך שלם ומושלם. מישהו מכיר פיזוטרפיסט טוב? אחרי הדיסק הזה אתם תאלצו להכיר. מומלץ בחום, מפלג והצוואר התפוס. נ.ב. אף חלק בגוף לא נפגע במהלך ההאזנה לדיסק, אך אם זאת אין הכותב לוקח אחריות על כל מצוקה שכלית או נפשית שדבקה בכם בעת קריאת הביקורת. חג שמח.

Silly A

New member
נשמע מגניב ביותר...

מישהו יכול לארגן לי אותו על המחשב?

אני מודה

שלא שמעתי שום דבר מהאלבום הזה (אפילו לא את הגירסא של טוקסיק) אבל נראה לי שאני פשוט יחכה עוד טיפה ויקנה את האלבום. החברת תקליטים של מארק רונסון צריכה לשלם לכם על כל הבאז שאתם עושים לו...

ואני אשמח אם מישהו יעשה לי סדר

בין וירג'ניה ספקטור, לילי אלן, קרן אן... לא מבדיל ולא שמעתי כלום מאף אחת... מה כל אחת עושה? ומי הכי מומלצת?

volatile

New member
וואלה אחי הם שונות מאוד בסגנון שלהן

קרן אן היא זמרת צרפתית/ישראלית - מוזיקה מלנכולית באלבומים האחרונים בשילוב אלקטרוניקה קלה (קול מדהים יש לה לטעמי) לילי אלן - בחורה צעירה בריטית שעושה מוזיקה חמודה, לא מת על האלבום שלה אבל הוא נחמד, יש שם כל מני סגנונות, בעיקר פופ עם נגיעות סקא ועוד שטויות, חולוני יכול להרחיב הוא יותר המומחה לבחורה. את רג'ינה ספקטור אני לא ממש מכיר מלבד מה ששמעתי ברדיו, שזה נחמד אבל לא כוס התה שלי.

hcsneB

New member
רג'ינה

היא זמרת פולק ונגנית פסנתר מוכשרת רוסיה-יהודיה-אמריקאית ששואבת הרבה מההשפעה שלה מהעממיות הרוסית (לאלבום הקודם שלה קוראים קיטש סובייטי, לדוגמא)

חולוני

New member
אז ככה

לילי אלן - כוכבת הפופ הראשונה שהתפרסמה בזכות ה"מייספייס" והבת של השחקן הבריטי קית' אלן. היא העלתה דמואים שלה לאתר, זכתה לפופלריות גדולה, בין המבקרים בדף שלה היו גם כמה ראשי חברות תקליטים שהתלהבו ממנה והחתימו אותה על חוזה. אלבום הבכורה המצוין שלה Alright, Still יצא שנה שעברה והסינגל הראשון מתוכו Smile הגיע למקום ה-1 במצעד הבריטי. את הסינגל השלישי והמקסים Littlest Things הפיק מארק רונסון והיא גם התארחה באלבום האחרון של רובי וויליאמס ב-2 שירים שהפיק רונסון - Bongo Bong ו-Keep On. אם רוצים להגדיר אותה - אז אפשר להגיד שהיא הגירסה הנשית של מייק סקינר (הסטריטס). רג'ינה ספקטור - זמרת אנטי-פולק (פולק עם השפעת פאנק-רוק באווירה ובליריקה) יהודיה ממוצא רוסי שהיגרה לארה"ב. הוציאה 4 אלבומים, כשהאחרון Begin to Hope משנה שעברה הוא גם מצליח שלה עד היום והשיר Fidelity הוא סוג-של להיט שלה (בארץ הוא נכנס לפלייליסט של גלגל"צ, בשאר העולם לא ממש מכירים אותה). את האלבום הפיק David Kahne שהפיק לסאבליים (את הסלף-טייטלד המופתי שלהם) ולסטרוקס (את האלבום האחרון). בתחילת מרץ היא הופיעה בארץ, הייתי בהופעה וזאת הייתה אחת ההופעות הכי מדהימות שיצא לי להיות בחיים שלי. זמרת ומוזיקאית גדולה. בקרן אן אף פעם לא התעמקתי, אבל ממה שיצא לי לשמוע היא לא רעה.

תותח!!!!

כרגיל אתה לא מאכזב עם ההסברים...
עשית לי חשק לשמוע אותן (כמו שעשית עם דיוויד בואי...)

Heels

New member
התחלתי לשמוע אותה רק לאחרונה

כשאיזה חייל משועמם אמר לי להוריד Samson לאמפי אחד הדברים החכמים שעשיתי בתקופה האחרונה זה להקשיב לו
חבל ששמעתי עליה באיחור.. נורא הייתי רוצה להגיע להופעה שלה. ואני אבקש מאחי בניו-יורק לקנות לי את ה
ים כי חודש הבא הוא בארץ ואני אוכל לקבל אותם

volatile

New member
אני בעד

בהחלט שווה קטיפה כשיגיע לארץ (עוד איזה שבוע הוא יוצא רשמית או משהו כזה)

Silly A

New member
משמיעה ראשונה - סופר חזק.

יש למישהו אולי רשימת מקורות מאורגנת? אלבום כייפי ביותר. ממליץ ממליץ ממליץ.

חולוני

New member
הנה המקורות

God Put A Smile Upon Your Face - קולדפליי. Oh My God - הקייזר צ'יפס (וזה הסינגל הבא, מארק אמר שיהיה לזה קליפ מגניב). Stop Me - הסמית'ס (ומתחלף בסוף השיר גם ל-You Keep Me Hanging On של הסופרימס). Toxic - בריטני ספירס. Valerie - ה-Zutons. Apply Some Pressure - מאקסימו פארק. Pretty Green - הג'אם. Just - רדיוהד. Amy - ריאן אדאמס. The Only One I Know - ה-Charlatans. LSF - קסאביאן.

TakTik

New member
הקדמת אותי ../images/Emo45.gif

הדבר הכי טוב ששמעתי השנה,בלי שום ספק, ואני בהחלט מאמין שיש לנו מתמודד רציני מאוד על אלבום השנה. מאז שהוא אצלי על המחשב (יום שישי בלילה נראה לי) שמעתי אותו יותר מ10 פעמים כבר ואין לי שום ספק שהוא יהיה אצלי על המדף בהקדם האפשרי. מארק פשוט מפיל פצצת Fאנק ולא נותן סיכוי לאף מקור. הדבר המעניין הוא שגם כשכל המקורות הם דברים שונים לחלוטין, מארק מצליח לאחד את כולם לאלבום שלם שנשמע כמכלול מעולה. שירים בולטים (שאני הכי אוהב כרגע...) - ה4 הראשונים (הקטע שפותח את האלבום לא יתן לכם לשבת!),Apply Some Pressure המגניב ביותר ו L.S.F. שסוגר את האלבום וכמובן: ההיילייט Just של רדיוהד שהופך לדבר הכי כיפי ששמעתם מאז הפרישה של שלומה שרף מפרשנות (לא קרה אומנם, אבל אפשר לקוות). לא סתם זה הרינגטון שלי

חולוני

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע.

אלבום השנה. ולא נראה שיהיו לו מתחרים. האמת שמרוב שחיכיתי לאלבום כ"כ הרבה זמן הכרתי כבר 80 אחוז מהשירים (היחידים שלא שמעתי לפני הם The Only One I Know עם רובי וויליאמס ו-LSF עם קסאביאן שעושים קאבר לעצמם) מתוכנית הרדיו של מארק Authentic Shit באיסט ווילג' רדיו (לה אני מאזין כמעט כל שבוע ואוהב 99 אחוז מהשירים שמארק שם) ולכן לא הופתעתי בכלל מהרמה הגבוהה. רק תיקון קטן למה שכתבת - Santo Gold זה לא הרכב, אלא צמד שכולל את הזמרת סנטי ווייט (שמזכירה את M.I.A, גם במראה וגם בקול) והמפיק ג'ון היל שאמור להוציא אלבום בכורה השנה. הקאבר ל-Pretty Green של הג'אם הוא בהחלט אחד האהובים עליי באלבום. בכלל מארק נוהג לטפח כשרונות צעירים, באלבום הבכורה שלו Here Comes The Fuzz (אלבום מעולה ואנדרייטד לחלוטין) הוא הראשון שנתן צ'אנס לריימפסט, לדניאל מריוות'ר (שחתומים בלייבל שלו Allido) ולסייגון (שגם הוא היה חתום בעבר אצל רונסון ואח"כ עבר ללייבל של ג'אסט בלייז בו הוא אמור להוציא את אלבום הבכורה המתעכב שלו The Greatest Story Never Told, סייגון וג'אסט בלייז מבטיחים קלאסיקה) ובאלבום החדש הוא נותן צ'אנס לסנטו גולד ול-Kenna (חבר ילדות של הנפטונז מוירג'יניה שהוציא לאחרונה אי.פי חדש מעולה בשם The Black Goodbye, מומלץ בחום). כתבתי על האלבום של מארק באלבום השבוע בפורום מוזיקה אלטרנטיבית. מת כבר שהמאסטארפיס הזה יהיה אצלי על המדף (וזה יקרה בקרוב מאוד). :)

למעלה