Mark Ronson-Version: ההופעה!
מיקום: זאפה תל אביב שעה ויום: 20:30, יום חמישי ה4.12.08 המופע: מארק רונסון ועוד כ15 אנשים, כולל זמרים מתחלפים, כלי נשיפה ומיתר. סגנון: רוק שנות ה60 וסווינג, דגש על קאברים לשירים עדכניים בסגנון המדובר. ובכן, למי שלא יודע ולא מכיר, מארק רונסון הגיע השבוע לארץ ל-3 הופעות חד פעמיות ואחרונות בסיבוב ההופעות העולמי שלו יחד עם הVersion Players שכללו בין היתר 3 נגני כלי נשיפה,4 נגניות כלי מיתר, מתופף, תופי קונגו, בס, קלידים ומארק רונסון אחד, יחיד ומיוחד
. כבר אחרי ההופעה ביום רביעי, התחילו לכתוב ביקורות שמדובר באחת ההופעות הטובות ביותר שהארץ הזו ראתה ב10 שנים האחרונות. אז כן, למרות ניסיוני הדל בהופעות חיות, אני בהחלט חושבת שהביקורות מוצדקות, מילה במילה.
קצת רקע על מארק רונסון: מארק רונסון נולד ב77 בלונדון, להורים יהודיים(אגב, הוא צם עדיין ביום כיפור ודובר עברית בצורה די שוטפת
), שלאחר כמה שנים התגרשו ומארק עבר לניו יורק עם אימו ואחותו(סאם רונסון, הלסבית הכי מפורסמת לתקופה הנוכחית בגלל זוגתה שתחיה- לינדסי לוהאן), שם חווה את עולם המוזיקה במלואו כאשר אמו התחתנה עם מיק ג'ונס ואחד מחברי הילדות שלו היה שון לנון. בגיל 16 התחיל מארק לעבוד כDJ בניו יורק וכבר בגיל 20, תקלט באחת ממסיבות יום ההולדת לP Diddy, שם הוא גם התגלה והחל לעבוד על אלבום הסולו שלו שיצא בשנת 2003 שכלל בין היתר שיתופי פעולה עם ג'ק וויט, וויזר ועוד. כיום, מארק רונסון הוא מה שנקרא מפיק על שעבד בין היתר עם קניה ווסט, בריטני ספירס, כריסטינה אגילרה,רובי וויליאמס, ג'יי זי וגילה אמנים מתחילים כמו לילי אלן ואיימי וויינהאוס. ב2007, שחרר מארק את אלבומו השני שנקרא Version וכלל קאברים לשירים כמו Just של Radiohead וStop Me של The Smiths. האלבום כולל גם כאן שיתופי פעולה עם אמנים כמו איימי ווינהאוס, לילי אלן, קייזר צ'יפס,קולדפליי ועוד.
ההופעה: הגענו ב7 וחצי לפתיחת הדלתות, מה שהתברר כצעד חכם ביותר כי ככה היינו הכי קרובות לבמה וזכיתי להחזיק את ידו Rhymfest(שהחליט באמצע ההופעה לעלות על ההפרדת ברזל שהייתה וחשב שאוכל להחזיק את כולו ביד אחת, כי אני סופרוומן) וגם לראות את הזיעה שנטפה ממארק בערך כל ההופעה(משום הוא החליט שלהתנגב זה מתחת לרמה שלו). ב8 וחצי התחילה ההופעה, כאשר כל הנגנים עולים לבמה בלבוש מהודר- הגברים בחליפות ועניבות והנשים בשמלות מהודרות. מארק עלה לבמה עם חליפה ועניבה סגנון הביטלס, משקפי ראיה עם מסגרת שחורה עבה וחיוך ביישן. על ההתחלה, דפק כמה משפטים בעברית כמו "השם שלי זה מארק רונסון וזאת הלהקה שלי", תרגם את שם השיר של קולדפליי לעברית "אלוהים שם לך חיוך על הפרצוף"(מה שגרם אפילו לבחור בריטי כמו מארק להישמע ערס) ואמר שוב ושוב במהלך ההופעה כמה שהוא שמח להיות כאן ומה עבר עליהם כדי להגיע. המופע כלל 20 שירים, כולל הדרן ואילתורים, כאשר כל שיר היה מקפיץ יותר מקודמו. אי אפשר היה להתעלם מהגרסאות המיוחדות והשמחות לשירים כמו Just והאנרגיה שהייתה על הבמה כשרואים כמה מארק מסור למוזיקה שהוא עושה(בין אם הוא כתב את זה או רק חידש)הבנאדם מוכשר ואני לא אתבייש ואומר שהוא אפילו סוג של גאון מוזיקלי שמתמסר למוזיקה באופן מלא.. כל שיר ושיר החליף אמן אחר, מה שיצר תחושה כאילו אנחנו נמצאים בDJ Set ארוך ומתמשך.
לסיכום: מדובר באחת ההופעות הכי טובות שראיתי אי פעם, לפחות לדעתי האישית. מי שחושב אחרת יכול ללכת ל*$#@$!
ומי שלא היה-באמת פספסתם! 200 ש"ח לשעתיים מלאות של הופעה, ללא הפסקה ודי ברור שאם הם היו יכולים ולא הייתה עוד הופעה אחרינו- הם גם היו ממשיכים. הופעה מתוקתקת מהתלבושות, לתזמון כניסת כל שיר ושיר ועד לנגינה האנרגטית של רונסון. *כל התמונות צולמו ללא שימוש בZOOM....תבינו כמה קרובה הייתי
מיקום: זאפה תל אביב שעה ויום: 20:30, יום חמישי ה4.12.08 המופע: מארק רונסון ועוד כ15 אנשים, כולל זמרים מתחלפים, כלי נשיפה ומיתר. סגנון: רוק שנות ה60 וסווינג, דגש על קאברים לשירים עדכניים בסגנון המדובר. ובכן, למי שלא יודע ולא מכיר, מארק רונסון הגיע השבוע לארץ ל-3 הופעות חד פעמיות ואחרונות בסיבוב ההופעות העולמי שלו יחד עם הVersion Players שכללו בין היתר 3 נגני כלי נשיפה,4 נגניות כלי מיתר, מתופף, תופי קונגו, בס, קלידים ומארק רונסון אחד, יחיד ומיוחד