?MARITZEY ETHNIX

Two2Toot

New member
?MARITZEY ETHNIX

ze amur l'hiyot forum shel maritzey EthniX? az ma bidiyuk atem ohavim b'musica shelahem? ha'manginot? ken. ha'ketzev? ken. ha'milim? MESHEHU MEKEM MACHSHIV BICHLALL?? ma ze EthniX im lo mircha'a politit/chevratit. me'efo ba'im shirey ha'ahava, simcha, v'optimi'ut im lo me'ha'ratzon shelahem litzor oo'l'harot she'yesh alternativa l'ye'ush. eich efshar bichlal l'hafrid bein EthniX ha'musica v'ha'meser? ha'im yesh omanim im deyah politit yoter brura me'EthniX? me'TUTIM v'ad EICH EFSHAR LA'SHIR AL AHAVA, al ma midubar? b'BADERECH SHELCHA bichlal oo'b'shir LO OD! b'prat. ma kol ha'amirot ha'eleh im lo emda politit? ha'im meshehu herim gaba she'ha'Beatles (ken, ani mashvah!) naktu emda b'ad ahava/neged milchama? l'hefech-- tzipu she'ya'amdu b'rosh ha'hafgana. eyze mazal she'yesh lanu et EthniX b'MOLEDET KTANA itanu l'hiyot dugma ma ze b'emet EZRACH MASUR: adam choshev -lo KIMO ROBOT- she'misugal l'hagiv l'midini'ut oo'l'hagiya l'maskana she'ULAY LO TOV L'HIYOT *TOTACH* V'LO TZARICH L'HIYOT PO GEVER..L'HISHTANOT ANI MUCHRACH V'ULAY YIHEYE B'SEDER. im shomim et ze b'kol ko chazak b'musica shelahem, ma ha'hafta'a v'lama lo b'makom she'yetzu b'hofa'a chaya b'ad emdotam. ha'ometz she'nidrash l'arbev de'ot politi'ot b'careera mischari she'yichola b'hechlet lisbol me'nishirat likochot biglal hatzarat deyoteyhem hakenot, rak ra'u'i l'haracha. EthniX: tamshich BADERECH SHELCHA l'hiyot AMUD HA'ESH LIFNEY HA'MACHANEH --v'ulay b'zchut Zeev Nechama, ISH RU'ACH, ISH CHACHAM-- NIFKACH ET HA'EYNAYIM, nipagesh ba'hafgana kidey she'YIHEYEH LANU TOV v'LO OD nipagesh b'SADEH SHEL SHA'ISH

נטלייי

New member
תראי

אומנם הדיעות שלי מנוגדות לדיעות של האנשים שהיו אתמול בהפגנה, אבל זכותו של כל אדם לדיעה משלו, וגם כמו שכתבת זכותו של אמן להביע את דעתו בשירים שלו, ואני לא אחרים שום אומן בגלל הדיעות האישיות שלו.

Galois

New member
הכי מתאים היה

שישירו בהפגנה את "ניצחת בקרב" (אבל לא קיבלת שכל) מהאלבום "בדרך שלך". זה קרה לנו כל כך הרבה פעמים. בטח הם כיוונו את השורות האלה לדעות שלהם, אבל אני מסתכל על זה דווקא מהצד הימני של המפה.

shifo

New member
השיר הזה מדבר על משהו אחר לגמרי

על גברים הבוגדים בנשותיהם (כך אמר זאב), תקשיב למילים טוב ותראה שזה נכון.

ethnix1

New member
הבחירה של אתניקס

היתה פשוט מעולה, ביצוע מרגש מאד!! אני ואחותי בכינו, השיר כמו נכתב למצב הזה.. אני גאה באתניקס שהשתתפו ולקחו חלק במטרה החשובה הזאת.. וכן "נצחת בקרב" ממש לא מדבר על הנושא הזה.. אלא על בינו לבינה :) Go Ethnix

ZGala

New member
על גברים-בוגדנים יש שיר "תם"

ושיר "נצחת בקרב" על בן אדם הולך בשדות, איש צבאי, איש קרבי. כי באלבום "בדרך שלך" נושא הקרב זה חוט אדום על בד לבן,ככה אני הבנתי את האלבום הזה כולו.בשיר ראשון אמא תולה תקוות שבן שלה יהתרחק מקרבים - "אולי תהיה איש רוח איש חכם" ואין אף מילה על מלחמה. בשיר שני "תראה עולם" אנחנו כבר מבינים שהמציות האישראלית היא כאן, והיא נקרא מלחמות, אבל תמיד יש תקווה שהמצב ישתפר - "אולי תראה עולם נקי מפצצות". הלאה ילד גדל לכזה בעל אגרוף, שהתבגר והפך להיות איש צבאי, והוא הימשיך בדרך הזאת למרות ספקות שזו הדרך הנכונה. ואהבה מלווה אותו כל הייו, בגידה פה לא צפויה בכלל, אין פה מקום לבגידה כי "הוא בחור של בחורה אחת". במיוחד בשיר חזק ומרגש "געגועים" אהבתו מנצחת את הכאב את המקחר את התלאות ואת הטיפשות. אני לא מצתי באלבומ הזה שום רמז לבגידה! שיר "נצחת בקרב" מוסר מחשבה שקרב מרוקן את הנשמה של חייל,אפילו קרב עמ מטרה מוצדקת, כי אמ להרהר בזה היטב קרב זה רצח זה קטל וזו טראומה נשמתית. הנשמה כואבת מפני שיש לנו הרבה שדות של שייש, ולא רואים סוף לקרבים. גם בשיר-סיכום "בלון כתום" מדובר על מלחמה אמיתית - "במקום רובה יקנולהסתם בלון כתום", אבל השיר מחזיר לנו צבעים בהירים, את צבעי שלום, ומה שיפה הצלילים המוסיקלימ מזכירים לנו את שיר ראשון "היא אמרה". האמ נכון אני הבנתי את האלבומ כולו? ממנו התחלתי להכיר את להקת אתניקס.

ethnix1

New member
לי יש הרגשה שנצחת בקרב

לא מדבר רק על מלחמה, יש משהו מעבר לזה יש הרבה שירים של אתניקס עם שתי משמעויות..

Galois

New member
לא הייתי עולה על זה שמדובר בבגידה.

ראיתי את זה כהמשך מאוחר ל"מולדת קטנה", אבל במבט שני נראה שאתה צודק כי "ניצחת בקרב" מופיע לפני השיר האחרון, הרבה אחרי שהדמות באלבום השתחררה מהצבא. הסלוגן הזה מייצג,למרבה הצער, את מה שקורה למדינה שלנו, למרות שזו לא הייתה כוונת המשורר.

ZGala

New member
מה, שכחתם על מילואים?

מה, במילואים לא לוחמים?

למעלה