ManekiNeko

Szasinko

New member
ManekiNeko

אני שם לב מזה זמן שיש לנו בפורום כמה חובבות "כבדות" של חתולים. אין לי חתול, אבל יש לי מה לספר על חתולים. בביקורי לאחרונה ביפן, שמתי לב שבהרבה מאד חנויות/עסקים יש בכניסה או בחלון פסלון חרסינה של חתול המניף את ידו. התענינתי וסיפרו לי שהדמות הזו של החתול המנופף בידו נקראת ManekiNeko Neko - ביפנית זה חתול ו- Maneki פרושו המאותת,קורא-לך. לפי המסורת היפנית החתול הזה מביא מזל לעסק, כי הוא קורא, מאותת לאנשים להכנס לחנות.

jud1001

New member
חובבות כבדות בלשון המעטה..

לא החובבות ..התחביב..!!! וזה לא ממש תחביב..זהו סיגנון חיים.. יש בעל בית בבית.. בדרך כלל זה הם "התחביב" שלנו..

Szasinko

New member
ועוד סיפור על חתול

הפעם משהו יותר קרוב לאזורנו. עד שנת 1951, כיהן האמיר עבדאללה כמלך של הממלכה ההאשמית (ירדן). בביקור בירושלים, נרצח על ידי מתנקש פלשתיני. באותו מעמד ירו ופגעו גם בנכד, חוסיין שלמזלו אפילו בקושי נפצע. מספרים שמה שהציל את חוסיין היא מדלייה של מתכת שהיתה על בגדין ועצרה את הכדור של המתנקש. לאחר שעבדאללה נרצח ירש אותו בנו עטאללה שהומלך מיד לאחר הרצח. עטאללה מלך רק מספר חדשים. הסיבה? הוא טען בתוקף שהוא חתול!! הוא הורד מכס המלכות, טענו שהוא חולה נפש. במקומו המליכו ב-1952 את בנו, חוסיין. זה סיפור אמיתי!

Szasinko

New member
עוד על חתולים

חברה מקליפורניה הודיעה שמכרה את החתול המשובט הראשון. החברה, Genetic Savings & Clone, השיקה בתחילת השנה את שירות שיבוט החתולים וכעת הודיעה כי שיעתקה חתול של תושבת טקסס שחתולה האהוב נפטר בספטמבר השנה. הרוכשת, שזוהתה כ"ג'ולי" וסירבה למסור את שמה המלא, רכשה את החתול המשועתק, ניקי הקטן, מהחברה תמורת 50 אלף דולרים. ניקי הקטן הוא שיבוט של החתול ניקי בן ה-17, חתול המחמד של ג'ולי שנפטר השנה. "לדברי הלקוחה שלנו ג'ולי, השיבוט ניקי הקטן זהה לניקי החתול הקודם שלה", אמר בן קרלסון, סגן נשיא חברת Genetic Savings & Clone. השיבוט התאפשר מכיוון שהחברה מנהלת שירות "בנק חיות מחמד", אליו אנשים מוזמנים לשלוח רקמות של חיות המחמד שלהם, עבור אפשרות לשיבוט עתידי. ידיעה שהופיעה בסוכנויות החדשות בדצמבר 2004

jud1001

New member
זה היה נחמד..

בשמי ובשם ה"ז'וז'ו" שלי.. אחד מקבוצת הגנגסטרים ששולטים בבית

עב

New member
נריק ושלום גם

נריק היא חתולת הבית הוותיקה שלנו, מולכת כאן כבר 13 שנה. שלום הוא חתול לבן שאימץ אותנו לפני כארבע שנים, בא והולך כרצונו. מאז שהגיע גדלה אוכלוסיית החתולים הלבנים בשכונה...

evike

Well-known member
מנהל
כנראה שבלי לשים לב, הפכת ל...

בוא נגיד, מתעניין בחתולים. השלב הבא, והוא יבוא בטוח באם תמשיך להתעניין בנושא, הוא אהבת כדורי הצמר הללו, שמועילים ברוב טובם לאפשר לנו לחיות בבית לצידם. ברוך הבא, בשמי ובשם כרמן מייאותי.

למעלה