להתראות סיג'אן ../images/Emo42.gif
לפני שחזרנו לנקסוס כדי להראות למאסטר שלי את טיראן, החלטנו לערוך בירור אחרון ונואש אחר גורלו של עורב-לבן בסיג'אן. כמובן שעם מצוד הפרא המשתולל בסיג'אן, החזרה אל העיר כמוה כהתאבדות, אולם ריין הצליחה לשמור על דיסקרטיות מניחה את הדעת במהלך האירועים ויכולותיה יוצאות הדופן כמרגלת עירונית נשאו בחובן פוטנציאל להצלחה. הלכנו את הדרך עד לכפר קטן צפוני לסיג'אן ונפרדנו מריין. קבענו שתדווח בעוד יומיים. הצלחתי לשכנע את אחד האיכרים המקומיים לארח אותי, את הוגו ואת השוליה שלי בתמורה לשירותי רפואה לו ולמשפחתו ועזרתו של טיראן בשדה תוך התעקשות שיתחיל בעבודתו ממחר כדי לטפל בפצעיו היום. טיפלתי בפצעיהם של טיראן, הוגו, יושבי הבית ושכניו. בשארית היום ניצלתי את השלווה הממכרת לאיסוף צמחים, מנוחה ומחשבה. בערב הייתי מלמד את טיראן קרוא וכתוב – הוא היה תלמיד מצויין וגילה עניין רב ברפואה. הייתי מרוצה. כעבור יומיים הגיע מסר מריין – משהו בקשר להתגנבות לסיג'אן שרק הוגו וריין יכולים להבין. הוגו ניהל את העניינים ואני וטיראן מצאנו את עצמינו מתחבאים עם הוגו בחביות שיכר עד שנפרקה ה"סחורה" בפונדק חסר שם – מעון לפורעי חוק ברבעים הפחות מוכרים של סיג'אן. נאמר לנו שנפוץ בעיר תיאור שלי ושל הנער ובילינו את רוב שעות היום בלימוד בחדר המטונף ששכרנו. בלילה הראשון שלנו בסיג'אן הצליח הוגו לארגן פגישה בין טיראן לבין אחיו במשמר של סיג'אן. זה לא היה פשוט ונשא לא מעט סיכון שכן אחיו ראה בנו אנת'מה חוטפי אחים מתועבים והיה קצת מהסיטרא אחרא בכל הנוגע לרשויות ומצודי-פרא, אבל המפגש הדרמטי בבית הקברות הרגיע אותו. אני, כמובן, לא נכחתי - חשיפת פניו של טיראן לבדו הייתה מסוכנת דיה... אולם ראיתי שטיראן חזר מעודד מהמפגש. הוא הבין טוב יותר את חשיבותה של החשאיות וזכה להרגיע את משפחתו. בלילה האחרון לשהותינו בעיר, התעוררתי בבהלה. יכולתי לחוש ברוע ואימה בלתי ניתנים לתיאור המקיפים אותנו מכל עבר. הערתי את כולם במהירות ונחרדתי לגלות שריין לא איתנו. הוגו לא נראה משוכנע וטיראן היה ישנוני אבל אני הייתי נחוש והוגו הלך לברר מה קורה מעבר לדלת ומייד הותקף על ידי ישויות בלתי נראות. הוא חמק בחזרה פנימה. הפעלתי את ראייתי האחרת ותחילה לא ראיתי דבר, אך משהבטתי מעבר לחלון צנח ליבי למכנסיי – סביב לפונדק, מסודרות בטבעת עבה והדוקה, צבאו מאות רוחות רעבות. הנפתי את מטה השירה ומיהרתי לאטום את כל פתחי החדר. מצדי אפשר היה להעביר את שארית הלילה בקופסת האבן שלנו, אבל הוגו סירב להיות אסיר בעמדה נחותה שכזו ולבסוף שיכנע אותי לפתוח פתח ולהגיע אל העיר הפנימית המוגנת מרוחות. פתחתי את הקיר וכולנו זינקנו החוצה, מפלסים את דרכינו מבעד לטפרים וניבים שרק אני יכולתי לראות. הדרכתי את פגיונו כמיטב יכולתי ולבסוף הגענו אל בין חומות העיר הפנימית מוגנים, תשושים וחבולים. ריין, הסביר הוגו, הלכה לעשות סידורים בפונדק אחר. הסתבר לי למחרת שהיא תפסה את חברו הישן של עורב לבן לשיחה פרטית והותירה ממנו פיסת בשר מפרכסת ללא תשובות. יצאנו את העיר, הצטיידנו מעט (אני לא הולך עכשיו לשום מקום בלי מלח להגנה מרוחות וקולמוס ונייר לכתיבה) ולבסוף זימנתי שוב את רוח הסער – רכיבה אוירית ממושכת אל ביתינו הקודם – אל נקסוס.