Mahjong יפני :רקע+דיון

JPing

New member
Mahjong יפני :רקע+דיון

אוקי אז בפוסט הראשון שלי בפורום זה אני מאחד שני תחומים שמענינים אותי: תרבות יפנית ומשחקי קופסה ( שם מכליל מאוד} . אז הנה החלק הראשון : Japanese Mahjong . Japanese Mahjong אז לפני הכל קצת הסבר על Mahjong : המשחק מוגדר יותר כמשחק קלפים מאשר משחק קופסה ( למרות שמשתמשים באוביקטים שונים יש דמיון רב בין משחקי קלפים לבין Mahjong}). המשחק מורכב מארבע סטים של 36 אבנים כל אחד (במבו , כדורים, מספרים{חיילים ,דמויות} ו36 אבנים שהם רוחות, דרקונים אבני DORA ופרחים{או עונות}) בכל אחד משלושת הסטים הרגילים יש ארבעה עותקים של אבנים שערכם 1-9. מתרת המשחק היא לבנות יד המורכבת מ4 שלשיות(או רבעיות או קומבנציות של רבעיות ושלשיות) וזוג . את זה ניתן להשיג ע"י רצף של שלושה מספרים עוקבים מאותו סט או שלושה/ארבעה מספרים זהים מאותו סט( או 3-4 רוחות/דרקונים זהים) הזוג חייב להיות אותה "אבן". הקשר ליפן: -0------------- אז מה הקשר ליפן? ישנו וארינט יפני ל Mahjong שהשוני שלו הוא שהוא מקשה על הכרזות של ידים ומחזק את הפן ההימורי של המשחק. בעקרון ההבדל הוא הוספת הDORA וחוקים על הכרזות והימורים אבל ישנם גם שינויים במשחקיות { לא משחקים אם הפרחים} ובניקוד ( הגבהת ה LIMIT וניקוד שונה לידיים חזזקות). החוקים: -------------------- אני כרגע כותב מדריך ל Mahjong יפני אני יפרסם אותו כשאני יגמור. ******הערה : הרקע הוא כללי ונכתב על רגל אחת העניין המרכזי הוא הדיון. אם אתם רוצים עוד מידע אז חפשו בגוגל "Japanese Mahjong rules" . אם אתם רוצים את החוקים בעברית העזרו בסבלנות ואני ישים אותם .

GnomeBubble

New member
מעניין

כשתסיים אני אשמח לפרסם את המדריך שלך במאמרים. אם תסכים כמובן

תמיד רציתי ללמוד מהג'ונג ושוגי

אנא המשך. אולי תרצה ללמד את המשחקים הללו באחד ממפגשי הפורום שלנו?

Tenguy

New member
צ"ל "...אפרסם אותו כשאני אגמור."

ולא : "...יפרסם אותו כשאני יגמור." כי אם אתה מתעתד לכתוב ספרים בעברית, כדאי לדעתי כבר לכתוב בעברית נכונה. בכל מקרה, היוזמה נהדרת! אני זוכר שקראתי את הספר "הוואי" של ג'יימס מיצ'נר על כך שהיפנים (שהובאו לעבודה במטעי הסוכר בהוואי) הביאו איתם את מהג'ונג ושיחקו והימרו הרבה במשחק הזה.

JPing

New member
מודה בטעות :)

בכל מקרה לא תיהיה לי בעיה ללמד את המשחקים במפגשים וכמובן שאין לי בעיה שהמדריך יפורסם פה . לגבי שוגי: הלימוד מצריך זמן כי כל עניין ה"שבויים" הוא מסובך ( מה קורה אם מחזירים אותם למשחק בשלוש השורות האחרונות וכו')

SashTheRed

New member
חחח

אני חושב שאיזה 80 אחוז מישראל אומר "אני יעשה" במקום "אעשה" וכדומה. זה משונה לחלוטין. חח אגב, אם כבר ג'יי פינג הזכיר זאת, מה באמת קורה לגבי מפגשים? יש תכנון למשהו כזה?

GnomeBubble

New member
אחרי החגים?

הפעם אנחנו כבר מוכנים למפגש? מי מוכן לקחת על עצמו את הארגון? אני לא יודע אם בין תחילת הלימודים והכל יהיה לי זמן לטפל בזה. אני מקווה שכן, אבל עדיף שיהיה עוד מישהו לגיבוי.

Tenguy

New member
אני כבר הצעתי מפגש בחול המועד סוכות

בדוגו הנרחב של זאב ברחובות, זמן זה זה אידיאלי שכן זה: 1) חג שבו לא לומדים בבי"ס 2) חצאי ימי עבודה לרוב האנשים, והרבה יכולים אז לקחת חופש 3) לפני פתיחת הלימודים באוניברסיטאות 4) מזג אוויר יותר נורמלי (זה כבר אחרי שלהי דקיטא... ) 5) יש תחבורה ציבורית - למי שתלוי בה כדי להגיע ואין לי בעייה להטות כתף ולעזור באירגון , הינה הצעה ללו"ז : 0) סבב נישנושים והיכרות 1) הרצאה ותירגול של איאיידו - זאב ארליך-סנסיי (שהובטח מן המפגש הקודם...) 2) לימוד קאנג'י - שיטות, ספרים ואינטרנט (בעקבות הדיון מ-20/08/06) - מנסיונו העשיר של GB 3) הרצאה והדגמות על מהג'ונג / שוגי / גו - Jping
4) קליגרפיה וחלוקת קליגרפיות לכל דיצריך (*) - אני 5) ואם יהיה לאנשים עוד כוח : סרט תיעודי על יפן / סדרת תמונות של טיול אישי (יש מתנדב/ת ?) ביפן / סרט קולנוע יפני (* אם מישהו/מישהי רוצה עבודה על נייר מסויים - רצוי לתאם מראש את הכיתוב ולהביא את הנייר הפרטי למפגש)

furrball

New member
אני אכין הרצאה על קאנג'י\רדיקאלים

(בנוסף או ביחד עם אירוע לימוד קאנג'י - דברו איתי) בחוה"מ סוכות יום א' או ב' בערב ONEGAI SHIMASU

GnomeBubble

New member
בנוגע להרצאה שלי

אני יכול להרצות על לימוד קאנג'י (עם מבט ספציפי לעזרי אינטרנט), או על לימוד יפנית באופן כללי. כמובן גם שאני יכול להרצות על נושא שלאו דווקא קשור לשפה, אלא לתרבות, אבל אני מניח שיש פה ביקוש גדול ללימוד יפנית/קאנג'י? מי שרוצה שיצביע.

Tenguy

New member
הכל בגדר הצעות... והכל עוד פתוח...

השאלה הגדולה היא אם הדוג'ו של זאב זמין בימי א' או ב' בחול המועד? (כפי ש-furrball היה רוצה....). מה אתם אומרים על התאריך? שנערוך הצבעה ??? בינתיים אני אחפש את ה-mail של זאב ואשאל אותו...

GnomeBubble

New member
אני עוד לא בטוח באיזה תאריכים

נוח לי. אני אדע יותר טוב שבוע הבא.

לצערי בסוכות הדוג'ו תפוס ואני עסוק

אז או שניפגש במפגש הבא או שתרצו לשנות את המועד. בכל אופן, אפשר להשתמש בדוג'ו של (חוץ מאשר בסוכות) בכל יום שישי מהשעה 12:00 עד 16:00. בברכה, זאב.

Tenguy

New member
GB - ניראה שנצטרך לדחות את המפגש../images/Emo35.gif

אם הדוג'ו ברחובות לא פנוי בסוכות - האלטרנטיבה כרגע שאני יכול להציע היא זה אצלי במדשאה ליד הסטודיו שלי (נעשה מפגש בסגנון פיקניק...), בסטודיו עצמו אני יכול לפנות את כל השולחנות ולהשאיר מקום ליותר אנשים. אחרת - יש לדחות את המפגש לאחר סוכות. אם אצלי - אז מובן שיש גם להתנהג כמו יפנים למופת, ולא לעשות רעש ולהטריד את השכנים.

SashTheRed

New member
נשמע מעולה

למרות שדווקא אחרי תחילת לימודים יותר מתאים לי, כי אחיה בין רעננה לבאר שבע (כאילו מדי פעם באחד, מדי פעם באחר, לפי נוחות), ולפני האוניברסיטה, אני במצפה המפגרת. נו טוב, אסתדר. חוץ מזה.... אני גם צריך למצוא משהו לעשות שם או משהו. אני לא רוצה להרגיש כמו החוליה החלשה, שאין לה מה לתרום.... או שאולי זה סתם אני פרנואיד...

JPing

New member
אני יכין הרצאה :)

לגבי ההדגמות : אין ממש בעיה אם גו . הסט של המאג'ונג והסט של השוגי יהיהו בעיה אבל אני יראה לגבי זה :)

JPing

New member
תיקון ההודעה מלמעלה

אין בעיה אם ההרצאות. אם ההדגמות יכולות להיות בעיות ( אם השוגי והmahjong) מכיוון שהסטים הזמנתי לא יגיעו עד אז ( אין ממש אנשים לשחק איתם בארץ אז אני משחק באינטרנט )

GnomeBubble

New member
אפשר להכין לוח שוגי

זאת לא בעיה גדולה, כי אין הרבה כלים (בהשוואה לגו
). צריך רק לוח וכמה חתיכות עץ שעליהם יש לרשום את הקאנג'י המתאימים.

JPing

New member
LOL זה נכון אבל

אי אפשר להכין mahjong מכלום. אז אם למישהו יש מחשב נייד אני יביא את התוכנה בשביל זה :)

למעלה