magick or magic

• פותח הנושא MGP
  • פורסם בתאריך

MGP

New member
magick or magic

איתי שהכתובת של האתר של וויקה שפיר היא magick.up.co.il ואחר כך ראיתי בספיריט און ליין קטגוריה על agick ה ההבדל בין magick ל magic?

יש כמה הסברים ל -K בסוף המילה

ההסבר הכי נפוץ (וגם הגיוני) זה שהוסיפו את ה - K למילה magic כדי להבדיל בין קסמים שהם אשליות עיניים (כמו הודיני, וכל הקוסמים האלה שכביכול חותכים בחורה למיליון חתיכות ואחר כך מדביקים אותה חזרה), לבין כישוף אמיתי של מכשפות ומכשפים (Witches). אני שמעתי גם הסבר לכך ש - K זאת האות ה-11 בשפה האנגלית, זאת אומרת, היא יותר מ-10, כש-10 מסמל את הדרגה הכי גבוהה של ארציות, ולכן 11 זה כבר משהו אלוהי, שהוא מעבר לארציות. הוסיפו את ה-K כדי להראות שכישוף לעומת קסם, זה משהו שהוא מעבר לארציות המוכרת לנו.

RainBird

New member
בנוסף Magick זו הדרך העתיקה לכתוב את המילה באנגלית ישנה שוב כדי להראות על מסורת וההתקשרות לקסם האמיתי ולתשומת לבכם Witch זו מילה אנדרוגנית משמע שהיא משמשת גם לזכר וגם למכשפה שניהם פשוט נקראים Witch

morning star

New member
דווקא לא מדוייק

אמנם כיום בספרים כמו הארי פוטר וכן בספריו (המצויינים) של טרי פראצ´ט, מבדילים בין Wizards כזכרים בלבד ו-Witches כנשים בלבד (אני ממליץ לקרוא את הספר Equal Rites של פראצ´ט, על ילדה שרוצה להיות Wizard) - כנראה אין הדבר נכון. אם אכן השתמשו בעבר במילה Witch, השתמשו בה לשני המינים. בימי הביניים השתמשו בביטוי Warlock ככינוי לWitch הזכר (משמעות השם הוא "שובר שבועה", והכוונה לשבועת הנצרות. כיום וויקאנים ו witches אחרים רואים בזה מילת גנאי). כיום, בקוונים רבים (וכן בספרות) ישנה תנופת חזרה לשימוש ב-Witch הן לזכר והן לנקבה (בכדי לציין אדם העוסק בפולחני טבע שונים והן במאגיה), בניגוד ל-Wizard (אשר יכול להיות מאג מכל מסורת שהיא, אך לא בהכרח מסורת של WitchCraft כזו או אחרת) אשר משתמשים בו רק לזכר. שלך הנווד

morning star

New member
יש ויש

אני בטוח שאני גם נמצא ברשימתך... באיציק אתה עדיין Madea, הלא כן? שלך הנווד

RainBird

New member
לא. בדקתי במילון והכול יחד עם מורה לאנגלית וגם אצל פרופסור ללימוד שפות באוקספורד Wizard ו Warlock שתיהן מילות גנאי לשדים מסוג זכר.

nepthys

New member
אליסטר קראולי הוא זה שהוסיף את

האות, ואף אחד לא בטוח למה הוא עשה את זה. יש כאלו שטוענים שזה סתם כדי להביל בין כישוף לקסם של אמנויות הבמה, ויש כאלו שטוענים שיש בזה משמעות נסתרת שעוד לא עמדנו עליה. בכל מקרה, אני דווקא לא אוהבת להשתמש בזה. לא יודעת למה.

למעלה