Magick in Theory and Practice

MetalSinagouge

New member
Magick in Theory and Practice

אז ככה, אני בטוח שרבים פה קראו את הספר, יש לי מס' שאלות. (נציין שאני קורא את הספר בגרסת Acrobat Reader). 1. למה קראולי מכנה את עצמו Master Therion? האם זה בהקשר לקבוצת הכוכבים? אני מדלג על כמה חלקים שאין לי שום סיכוי להבין אותם (הקטעים ביוונית <?>, כמו כן, בתחילת הספר ישנו "הימנון לפאן" אז: 2. האם ההמנון כולו נלקח מהפואמות היווניות המיתולוגיות? 3. למה פאן? מה מיוחד בו? (חוץ מזה שהוא הפך הסטריאוטיפ של סייטן בנצרות, אבל לא נראה לי שזו הכוונה פה). 4. לא הבנתי את הפואמה (אני מתכוון, מבחינה ספרותית, מה שהוא רצה להגיד בעצם <חוץ מזה שפאן הוא גדול בהתהוללות וב"עשיית חיים" אבל אני מניח שזה שטחי> האם זה ישפיע על הקריאה וההבנה בהמשך? תודה מראש.

ToryMaster

New member
לא קראתי את הספר

אבל פאן הוא הגרסה היוונית לאל המקורנן, שבמסורות מסוימות מתייחסים אליו כאל "האל" הראשי, לצד "האלה". אני מניחה שזה המקור.

RainBird

New member
תשובה אפשרית ל-3 ו-4. פאן הוא אל של הוללות שמתקשר מאוד לדיוניסוס. הוא והסאטירים נהגו להסתובב עם איבר מין זקוף תמידית, ואליסטייר קראולי היה ידוע בתור עוסק במאגיה של מין. קראולי ממש לא היה הפאראגון של ההלכאה העצמית וההתבודדות. אדרבה, הוא נהג לטעום את המר והמתוק של החיים בלשונו שלו ואפשר לראות את זה על יצוג האל שהוא בחר. אני לא מכיר את הפואמה ולא ברור לי אם היא של יוצר אחר מלבדו (אבל סביר להניח שהיה מצויין אם זה היה ציטוט של אחד הפילוסופים). ייתכן שההוללות זה כל מה שהוא רצה לומר. ייתכן שאין מעבר ואולי הוא ניסה לשייך הנאה לאלוהות. רק השערות חוששני. ארדן.

MetalSinagouge

New member
../images/Emo51.gif לשניכם ../images/Emo13.gif

אני פשוט מנסה להבין כל מילה אפשרית, אז השתמשתי בוויקיפדיה כדי לבדוק מהו אותו "הימנון לפאן" וכאמור, מוזכר שזה מאחת הפואמות ההן, אבל לא הייתי בטוח. כנראה שכדאי להמשיך ולראות עד כמה זה ישפיע. (למרות שמקריאה של כמה מאמרים על קראולי בכללי הכוונה היא אכן התהוללות וכו').

למעלה