Mage-ספירות:כן, או לא?

tarash

New member
Mage-ספירות:כן, או לא?

בעוונותי התחלתי להתעניין במשחק התפקידים של WW- מייג' ואני מתכוון לפתוח חוג של המשחק בקרוב, עולה בפני השאלה הקריטית: האם להשתמש בספירות או לא להשתמש בהן? לשני הצדדים יש טיעונים משכנעים; האחד אומר שהספירות ממקדות את הקסם והופכות את המשחק להרבה יותר קל מבחינת השחקנים וגם מבחינת הסטוריטלר,ואם לא יהיו ספירות השחקנים לא יידעו מה לעשות והדבר יקשה על המשחק. השני אומר שהספירות מגבילות את הקסם מאוד ואם אחד רוצה לשחק מייג' במהותו האמיתית הוא צריך לשחק בלי ספירות ולהיות מוגבל רק מכוח רצונו ומדימיונו. ואני שואל: מי מהשניים צודק? ואיזו שיטה עלי להנחיל לקבוצה חדשה כסטוריטלר? תודה על שיתוף הפעולה

ננסק

New member
עם ספירות

דבר ראשון, בכלל לא ידעתי שיש טענות נגדן. אבל, דבר שני, אפילו אם נתעלם מכך, במשחק של שחקנים חדשים לשיטה כדאי מאוד (ותמיד) להקהל עליהם כמה שאפשר. לא באת "לשחק מייג' כמו *שצריך*, ברוחו האמיתית", אלא באת *לשחק* מייג', ובשביל זה החוקים צריכים להיות ברורים ונוחים לשימוש. בעוד כמה חודשים, כשכולם יבינו במה מדובר ומה הרעיון הבסיסי, אפשר יהיה לעשות וריאציות ולהשתעשע עם העיקרון המנחה. בינתיים - הגדרות וחוקים הם חבריך הטובים ביותר.

עמית ו

New member
עם ספירות.

לא רק שכך נוח יותר - כך גם עדיף. הספירות מייצגות את מידת ההבנה של הקוסם בתחומי הקסם. קסם אינו מוגבל רק ע"י הפרדיגמה, אלא גם לפי ההבנה. קוסם הרמטי שלא מבין *למה* הקסם שלו פועל (ברמה של "הסמל הזה משפיע על כוח X ודוחף אותו לכיוון ההוא ולכן...") לא יוכל לבצע קסמים גם אם יצייר את הסימנים ויאמר את המילים.

tarash

New member
אז מה עם יתומים?

קוסמי מסורות משתמשים בספירות, בסדר. אבל מה עם יתומים?(ORPHANS) הם לא למדו במסגרת המסורות.. האם הם משתמשים בספירות? ואיך אפשר לדעת מה הוא גבול הכוח שלך אם אתה יתום?

רמץ

New member
עם עם

ראשית, ראוי שאציין שמעולם לא שיחקתי Mage ואת החוקים קראתי כשהייתי צעיר ופחות טוב באנגלית אז אם מה שאני אומר פשוט לא הגיוני - התעלם. ולעניין: יצא לי לשחק ב-Angelic בסגנון "לעזאזל המסגרת, עשו מה שאתם רוצים" וזה היה ממש לא מוצלח. לשחקנים מתחילים אין את קנה המידה שיש לך בנוגע למה הם מסוגלים לעשות ומה מעבר לכוחותיהם והם גם חסרים את הדוגמאות המייחדות כל תחום. אל תבטל את הספירות. בעניין היתומים - אני ממליץ על שיטת ה-Caitif(?) ב-Vampire: TM - תן להם לבחור את הספירות כרצונם מכל המבחר אבל במקביל הוסף מגבלות שהיו מאפיינות מג שלא התלמד באופן רשמי: סיכון גבוה יותר ל-Paradox, יעילות לחשים מופחתת... מה שבא לך.

עמית ו

New member
יתומים משתמשים בספירות כמו כולם.

המסורות קובעות את הפרדיגמה, ואת הספירה שהכי קל לעבוד איתה, זה שמישהו יתום לא אומר שהוא לא מבין מהחיים שלו. הנקודות בספירות מייצגות את ההבנה של האדם במציאות (או אם לדייק - את מידת ההבנה שהוא מאמין שיש לו). כמו נק"פ, גם הספירות מיוצגות על הדף אבל לא בתוך המשחק. קוסם לא מודד את ההבנה שלו "3 בחיים, אחד בזמן, 2 באנטרופיה ו5 בכוחות", מבחינת הקוסם "אני יודע קצת על הזמן, טיפה יותר על אנטרופיה, בחיים אני בסדר, ואני תותח בכוחות". יתום פשוט יהיה חסר את המונחים האלה. במקום המשפט הקודם יהיה לך משהו בסגנון "אני יכול להאט קצת את הזמן, לגרום לדברים להתפורר, אני רופא לא רע, וחכה תראה מה אני יכול לעשות עם טלקינזיס".

למעלה