Mag Blast - התייעצות תרגומית

Mag Blast - התייעצות תרגומית

בוקר טוב. ובכן, MAG BLAST מהדורה שלישית יתורגם לעברית. אבל לפני כן, שאלה: איך נקרא לו? לקרוא לו "מאג בלאסט" זה קצת מוזר, וחסר משמעות בשפת הילידים. חשבתי על "מגה-בום", או "מגה פיצוץ", ואפילו "קרב חלל/קרבות חלל". רעיונות?

ycyclop

New member
אפשרויות

פיצוץ בחלל בום בחלל מהאפשרויות שהעלת: הכי נשמעת לי מגה פיצוץ

sonde

New member
דעה

"מגה פיצץ" הוא אכן התרגום המדויק ביותר. אבל לא נראה לי ששם כזה ימכור.... "פיצוץ בחלל" מצלצל יותר טוב.

טלד

New member
תשאירו את זה מאג-בלאסט

אלא אם כן אתם מצליחים למצוא משהו ממש טוב בעברית, שם שנשמע מגניב (כמו מאג-בלאסט) הוא הרבה יותר חשוב מתרגום נכון של השם האנגלי, או משם שמתאר את המשחק. בינינו, זה לא כאילו לMAG BLAST יש משמעות מלבד העובדה שהוא נשמע מגניב.

אי אפשר להשאיר

א. זה פשוט לא נראה טוב בעברית. ב. זה גיבוב חסר פשר של אותיות בעברית. ג. באנגלית כן יש לזה משמעות. MAG הוא כלי הנשק ההרסני ביותר במשחק (יש לייזר, קרן, ומאג), ובלאסט זה פיצוץ, שהיא פעולה במשחק עצמו. מאחר ו"פיצוץ" הוא פעולה רשמית במשחק (על קלף יכול להיות כתוב, למשל "אפקט פיצוץ : זרוק 2 משאבים), נראה הגיוני שהמילה תהיה בשם המשחק. זהו משחק חלל, ולכן הגיוני ששמו יהיה "פיצוץ בחלל". יחד עם זאת, אני מסכים שהשם "לא מצלצל" ב-100%. ולכן אשמח להצעות.

טלד

New member
2 תשובות

1. לא שיחקתי את המשחק, ולכן התייחסתי לשם ככותרת. מצד שני, גם מי שקונה אותו כנראה מתייחס לזה ככה. אתה מוזמן לשלוח לי עותק של המשחק, אני מבטיח לחשוב על שם שמתאים לחוקים. 2. המשמעות היחידה שאני מכיר לביטוי האנגלי MAG הוא ר"ת של machine gun. אני חושב שבהשאלה זה השתרש כמשהו שמפצפץ את האויבים בצורה מגניבה. במקרה הזה, אם מתעקשים, למילה מאג יש בעברית משמעות צה"לית זהה. אני חושב שגם ילדים מכירים את המילה בלאסט. למרות שעדיף שם בעברית, שם שאינו ממש טוב (ואני לא מצליח לחשוב על אחד) הוא בוודאות הרבה פחות טוב מלהשאיר את השם המקורי.

ycyclop

New member
אפשרות נוספת

מא"ג מפוצץ בצורה הכתיבה הזו של מא"ג לכולם (טוב נו, להרבה) ברור ההקשר של כלי נשק

טלד

New member
האפשרות הסבירה הראשונה כאן

הייתי מוותר על הגרשיים (ממילא ילדים לא יודעים מה זה מא"ג), ולמבוגרים לא ממש איכפת.

I A m i t I

New member
אני לא מכיר את המשחק אבל..

להשאיר אותו "מאג בלאסט" נשמע לי דווקא טוב.. נשמע משחק מגניב.. השם לא חייב לאמר משהו על השמחק כמו ש- אבלון לא אומר כלום (למי שמכיר) ואפילו דמקה אם חשבת על זה.. מגה בלאסט נשמע לי טוב.. דווקא שם בעברית נשמע כמו משחק לא ממש איכותי.. פיצוץ חלל?.. לא משהו.. אם בעברית בכלל זאת אז - מגה פיצוץ. למרות שגם זה נשמע כמו משחק ילדים משעמם.

montgomery

New member
דעה

תראה, אני לא מכיר את המשחק ומה יש לו להציע. אבל עם שמות כמו בום בחלל או מגה פיצוץ, נכון שאתה מעברת, ומושך ילדים, אבל בגלל השם שגובל על הילדותי אתה תאבד את הקהל היותר בוגר. בהנחה והמשחק בנוי גם לבוגרים, אני לא יכול לראות את עצמי ואמר לחברים שלי שהם מוזמנים לשחק מגה פיצוץ. הייתי מנסה ללכת טיפה מעבר לתרגום, ולשנות את השם באופן מוחלט. כגון "אימת הלייזר" או משהו בכיוון (לא מכיר את המשחק אז לא יכול לעזור בזה) מקווה שעזרתי

ycyclop

New member
לא ממש

אם לא הולכים על נסיון למצוא תרגום דומה אז כבר אפשר למצוא דברים נחמדים יותר: קרבות בחלל פיצוץ בחלל שילטון הלייזר דו-קרב חלליות ואני משוכנע שאשפר בקלות למצוא דברים עוד יותר טובים

למעלה