MAD

דובושכ

New member
MAD

מי אסף (אוסף) עיתוני וספרי MAD ? ל"משוגעים" אחרי אלפרד E ניומן הנה בול סינדרלה נהדר. מתוך אתר שמתמחה בבולים "שלעולם לא תמצאו בדואר" איכות ברמה גבוהה. כל אחד יכול להוסיף "סינדרלות" שהוא עצמו "מייצר/ מצייר. אם תבקשו ארשום את שם האתר.

marjoram

New member
יוווו הייתי מנוייה

היו לי עשרות חוברות נתתי אותם לפני כמה זמן לחברה אני חושבת שיש לי עוד כמה ספרים בבית אפושהו

דובושכ

New member
אתרים

ל MAD מגיעים: www.madmag.com לאתר שמכין כל מיני עבודות גרפיות (בכל נושא) קוראים: www.worth1000.com

python 4

New member
לא יודע אם לקרוא לזה "אוסף"..

אני מנוי משנת 1990 ועד היום. יש לי כ- 150 גליונות.

דובושכ

New member
אני לא מתפלא

כבר כמעט שנה שאני קורא את הודעותיך, הגיגך, רעיונותיך וסכומיך שהם בעיני מלאי הומור, יצירתיים וחדשניים וחשבתי לעצמי- "פיתון" בודאי חבר קרוב של אלפרד e ניומן. והנה אני רואה שצדקתי. גם אני הכרתי אותו כשהייתי בגילך (לא הגיל שלך עכשיו, אלא גילך ב1990). אתה ודאי מבין שמדובר כמעט מהגליון הראשון של MAD . לצערי אני כבר לא מציץ יותר בחוברות (בעיקר בגלל שבסטימצקי מניילנים אותן, ואי אפשר לדפדף בחנות והכי גרוע אי אפשר "לקפל" את השער האחורי ל3 חלקים). אולי תשלח לי כמה לעיון ואני אחזיר אחרי שאקרא אותם, אל דאגה, אני לא אקרע אותם.

evilihi

New member
סטימצקי

זה מזכיר לי שפעם הייתי הולכת ברגל לסטימצקי היחיד בעיר שהיה בקצה השני של העיר..ולפני שהייתי קונה את העיתונים שלי הייתי מדפדפת לי לראות מה חדש ומה לקנות..הם היו מה זה מתעצבנים! "אנחנו חנות, לא ספריה!" לפעמים היו ממש מגרשים אותי. מסקנה - אני (ולפי מיטב ידיעתי עוד רבים) הפסקתי לקנות שם. למרבה המזל יש עכשיו סטימצקי ממש קרוב אלי לבית אז אני לא צריכה את הרשעים האלה. תודה!

תמיר1991

New member
גם אני בקושי קונה לאחרונה בסטימצקי,

בעיקר בגלל ההרגל המטופש הזה לא לתת לעלעל בירחונים, גם לא באלו שכבר פתוחים... כמו כן עברתי גם בגלל המחירים הגבוהים. אני עברתי כבר מזמן לצומת ספרים , כלומר תמיד קניתי שם, אך לאחרונה רוב רובם של הספרים שלי משם- הם הכי זולים, הכי אדיבים, הכי נחמדים, ובחלק מהחנויות המבחר אצלם גדול הרבה יותר מבכל חנות אחרת. החנויות שלהם החביבות עלי ביותר: החנות בשפיים, החנות בגן שמואל והחנות בעזריאלי. עכשיו כשהם התחילו להכניס גם ירחונים לחנויות אז בכלל אין להם תחרות מבחינתי. תמיר.

python 4

New member
חחחח דובוש!../images/Emo6.gif

אחד הדברים שאני לא עושה זה מקפל את השער האחורי, או יותר נכון - אני עושה את זה בעדינות (בלי להשאיר סימני קיפול) כדי לראות את התחכום השבועי של ה- fold in (זה אחד המדורים האהובים עלי בעיתון) ואז מיד אני מיישר חזרה.. אומנם לא אוסף, אבל בכל זאת.. אני אשמח מאוד להעביר לך כמה גליונות אם תרצה! אם תקפל בעדינות..

oren*

New member
מגזין הומור, סאטירה וקומיקס אמריקאי

בעבר היה ניסיון להתאים גירסאות שלו לעברית, אבל עקב מספר הקונים והמנויים הנמוך הן הופסקו. בערוץ ביפ משדרים כמעט מדי יום גירסא טלוויזיונית של המגזין - מטורף ומצחיק עד כדי דמעות.

דובושכ

New member
הירחון המצוייר האמריקאי MAD

החל לצאת בארה"ב מ-1952 .( כלומר יותר מ- 50 שנים !) בצורת עתון מצוייר (comic book) קהל היעד- צעירים. אבל גם מבוגרים "צעירים ברוחם" משוגעים עליו.עתון הומור, סטירה ופרודיה על התרבות האמריקאית "שוחט את כל הפרות הקדושות" ולא עושה חשבון לשחקנים אומנים ופוליטיקאים. הרמה הגרפית ואיכות הציורים והקריקטורות גבוהה מאוד. הדמות הקבועה של ילד צוחק שבפיו חסרה שן ושמו אלפרד ניומן. הקו הקבוע: מאחורי הקלעים של סרטים, ספרים, תוכניות טלויזיה - ואיך "באמת" היינו רוצים לראות אותם. לאלפרד יש אימרות מחכימות למשל: "A teacher is someone who talks in our sleep!" סדרה בלתי נשכחת היא: מרגל (שחור) נגד מרגל (לבן)- spy vs. spy

python 4

New member
לפני כשנתיים

הם שינו כיוון והפכו ממגזין בשחור-לבן נטול פרסומות למגזין בצבע מלא, עם פרסומות.. (אחד הדברים המצחיקים היה המכתב מהעורך בגליון הראשון שבו הם עשו את השינוי - הוא כתב שהם חשבו לבדם על הקונספט החדשני הזה של הכנסת מודעות פרסומת למגזין, וללא ספק מגזינים אחרים הולכים לחקות אותם..) אני חייב לציין שאישית אהבתי יותר את ימי השחור-לבן! לגבי ה- spy vs. spy, הסדרה המפורסמת שבה שני המרגלים הורגים אחד את השני בדרכים שונות ומשונות כל שבוע.. היא נולדה ב- 1960 ע"י מאייר שברח מקובה לארה"ב. זה גם הורס מצחוק, למרות שגם כאן תהילתה בעברה. לפני כמה שנים היוצר המקורי מת, הסדרה עברה לידי אומנים אחרים של MAD וסגנון הציור השתנה. גם כאן אהבתי יותר את הסגנון הקלאסי..

elcool

New member
מה זה מאד??

מאד זה עיתון הקומיקס והפארודיות כי המצחיק בעולם. כיום הוא יוצא פעם בחודש וגם כל חודש יוצא מאד XL שמכיל מאה עמודים של חומר ישן. אצלנו בסטימצקי (יש שתי חנויות שאני הולך אליהן במרכז ראשון) מרשים דווקה לדפדף ולקרוא. חה! אני אפילו זוכר שקראתי שם כבר שלוש מגזינים מלאים של מאד, ספר הקומיקס "פיצריה קמיקאזה" ואת הספר "מה הקטע"! (לא בפעם אחת את כולם כמובן.. אבל הבנת את העניין)

למעלה