M.R.I

M.R.I

אני אמורה לעשות בדיקת M.R.I. כדאי לשלול אפילפסיה . מישהו יכולה להסביר על הבדיקה הזאת איך נעשית מה עושים וכו'''

גוּזיד

New member
הבדיקה מבוצעת כדי לענות על שתי

שאלות: מה הסיבה לאפילפסיה, ואיפה במוח מצוי המוקד האפילפטי. בדיקת הMRI היא שיטת הדמיה מדויקת, אמינה ובעלת רגישות גבוהה בזיהוי פגמים מבניים של המוח, המאפשרות לזהות את המוקד האפילפטי, כאשר הוא מלווה בפגם מבני כמו הצטלקות או גידול. בדיקת הMRI רגישה באופן ניכר לעומת סקירת סי טי. לא תמיד אפשר לזהות את המוקד האפילפטי על ידי הMRI. לעיתים המוקד האפילפטי אינו כרוך בשינוי מבני כלשהו או ששינוי זה קטן מכדי לזהותו. כמובן ייתכנו פגמים מבניים בבדיקת MRI שאינם מהווים את המוקד האפילפטי. היום מומלץ באופן חד משמעי לבצע בדיקת MRI בכל חולה הסובל מאפילפסיה בלתי נשלטת על ידי תרופות. רופאים רבים העוסקים באפילפסיה סבורים שכל חולה הסובל מאפילפסיה מוקדית חייב לעבור בדיקת MRI של הראש, אך לדעת רופאים אחרים, יש לבצע בדיקה זו רק בחולים במצב חמור. בהצלחה.

גוּזיד

New member
אוי גאד.

מה נהיה ממני... מה שקורה כשלומדים ללשון וביולוגיה ביחד ומשעמם. ואז פוגשים את הספר של ד"ר שילר. למדתי אותו כבר בעל פה P:

גוּזיד

New member
תמורת תשלום סמלי...

אני מוכנה לשתף אתכם בעוד ידע :) ידע עולה כסף.

תודה על המידע

אבל חוץ ממה הבדיקה מוצאת. רציתי לדעת איך מתבצעת הבדיקה כי אמרו לי בדיקה די קשה ולא כל אחד מסוגל להתמודד איתה.

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא עברתי את הבדיקה אבל היא לא

כואבת ולא מרגישים שום דבר. צריכים לשכב בתוך גליל גדול ששולח גלים מגנטיים וגלי רדיו. לאנשים מסויימים זה גורם הרגשה קלאוסטרופובית. אבל אין נזק ולא כואב כלום. את יכולה לקרוא על התהליך באנגלית קלה כאן http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/examinations/mriscan.htm

עשיתי את זה פעמיים כבר

ובנובמבר אני עושה שוב..(בלי קשר לאפילפסיה
) ואני לא סובלת את הבדיקה הזאת! זה כל כך כלסטורופובי!

חייםלוי

Member
מנהל
קלאוסטרופוביה היא באמת הבעיה

המציקה היחידה שיש לבדיקה הזאת עפ"י מה שקראתי. מכל בחינה אחרת אין עם הבדיקה שום בעיה.

למעלה