low band / high band

byoyo

New member
low band / high band

פעם קראתי פה איזה הסבר לגבי הנושא הזה. למיטב זכרוני עד 480 זה low band ומעל זה high band ושאי אפשר לקחת משדר שהוא high ולשים לו גביש בתדר של low. האם מה שזכור לי נכון ? ובאותו הקשר... מה עם הפוך ? האם גם במקלט זה משנה ? האם שם אני יכול להחליף גביש למה שבא לי ? תומר.

byoyo

New member
תוספת..

האם הקטע של ה-low וה- high קיים רק ב- PCM או גם ב- FM ?

אלי כץ

New member
הנושא קיים רק במקלטים.

הענין נעוץ בכך שמקלט מכוייל בצורה מיטבית לתחום מסויים. עד לפני מספר שנים לא היה נושא של LOW ו-HIGH. עם הדרישות לשידור בתדר מאוד מדוייק, הופיעה החלוקה. הכיול הינו במפעל. הנושא לא קשור לאפנון (PCM או PPM). בארה"ב מעבדות מכיילות את המקלטים למעבר תחום על פי דרישה. על החוק בארה"ב אסור להחליף תדר במשדר ללא כיול - כל זאת על מנת להקפיד על שידור בתדר מאוד מדוייק המתחייב מצפיפות התדרים. FM הינו שיטת אפנון - גם PCM משדר ב-FM . FM הינן שיטות "הצפנת המידע" - ב-PCM המידע מוצפן במיקומו של הפולס במסגרת השידור וב-PPM ההצפנה הינה על פי התדר של הפולס במסגרת השידור.

byoyo

New member
ובהמשך..

תודה על התשובה.. מכאן נובעת שאלה נוספת.. הסתכלתי ב- Tower Hobbies לגבי מקלט של hitec (לי יש משדר פוטבה) במפרט שלו הוא מגיע ללא גביש ולא מצויין משהו מיוחד לגבי low/high איך אני יודע אם זה יתאים למשדר שלי שהוא high ?

למעלה