Red Ribbon
New member
Lords & Ladies
הקדמה ----- שלום רב לכולם. בשעה טובה ומוצלחת, ראיתי לא מכבר את פרק הסיום של העונה השלישית של בנות גילמור. והאמת יש משהו שמפריע לי.
החל מכאן: ספוילרים ! סנל"לים! שומר נפשו ירחק! (עד סוף העונה השלישית)
הבעיה שלי היא יחסיה של הנאווה בנשים, רורי גילמור מטרויה, עם שני הבחורים שמחזרים אחריה - Dean Forester, הידוע בכינויו בבית משפחתו של רד כ- "Dean-da-king", ו- Jess Meriano, הידוע בכינויו היותר קליט - "Ass". על גיבורים ואנטי גיבורים ------------------------ הגיבור (יותר במובן הספרותי ופחות במובן הסופרמני), הוא האחד אותו כולנו אוהבים ועמו כולנו מזדהים. גיבור, ספק מודע למעמדו וספק לאו, בעל תכונות אופי חיוביות, הן מוסריות והן סוציאליות - הוא מנהיג, כריזמטי, בעל אישיות סוחפת, וחפץ מאוד לעזור לאלו המקיפים אותו. למשל, סופרמן של סדרת סרטים. האנטי גיבור, דומה מאוד לגיבור מבחינת תפיסתו המוסרית - באופן כללי, הוא טוב. הוא יודע שנעשה עוול. אך ההבדל הוא שהוא אינו רוצה לזכות במעמד הגיבור. לרוב הוא עומד בצל, פסיבי, ונדחף לבצע את התפקיד אותו אינו רוצה ובכל רגע יהיה מוכן להחליף מעמדו. למשל, סופרמן של סדרת הטלויזיה. דין וג'ס לכאורה מתאימים בדיוק לפרופילים דלעיל - דין הוא ה"גיבור", ה Good Guy, אותו "כל אם יהודיה רוצה כחתן". הוא מתחשב ברורי, נחמד, מתגייס לעזור בתשלום, אומר לה שהוא אוהב אותה, מסדר לה מכונית, the works. ואילו ג'ס הוא ה- "אנטי גיבור", מורד ולא מתבלט, שותק אך חכם, שנון, ועומד על שלו, ובסך הכל שונא את המערכת ואת כל העולם. הבעיה החלה שג'ס הפך להיות מ- "אנטי גיבור" קלאסי לסוג הדמות השלישי בספרות - הנבל. כמו טריסטן בשעתו, מישהו שאתה רק מת שיחטוף, ויפה שעה אחת קודם. מה רע בג'ס? ----------- אמת, אין לי בעיה שהבחורה תתאהב בטיפוס האפל. זה שנלחם במערכת. זה עם הפוטנציאל הלא ממומש, או כל קלישאה פלצנית אחרת. יש לי בעיה עם _חלאות_, וג'ס מתפקד כחלאה במשרה מלאה. הוא סובל משלושה חסרונות עיקריים - הוא שחצן (היבריס!), הוא לא משחק הוגן (אני חושב שקוראים לזה "צ'יטר" בשנות האלפיים) והוא מתנהג לרורי מגעיל. ג'ס מגיע מנקודת פתיחה גרועה - רורי היא כבר חברה של דין, חברה די הרבה זמן. שתי עונות וחצי, בערך. לכן, הוא דוגל בשיטה שבדיעבד מוצלחת (צאו וראו מה התוצאה הסופית), אך מעבירה אותו ל dark side שמעבר לו הוא יקבל ממני רק מבטים צוננים. ג'ס באופן פעיל מכרכר סביב רורי כל הזמן. הוא מזמין את עצמו אליה, מבלה איתה, מפלרטט היתה, ובאופן כללי מחזר אחריה נמרצות, למרות שברור לו שהיא עם דין והוא חותר תחת הקשר שלהם. אבל לג'ס לא אכפת - הוא רוצה אותה, והוא מוכן לעשות הכל. ג'ס "ממשיך" את המכות שלו לכיוונו של דין "בטעות", ושואל אותה "למה את עם דין, כאשר ברור לי שאתם לא מתאימים". מאוחר יותר בעונה קונה את הסל שלה וזוכה איתה בארוחה, כל זאת במיוחד כדי להתחפר עמוק בתוך הקשר המתרופף של דין ורורי. אך לא כאן מסתיים הסיפור. ג'ס מתנהג באופן צבוע לאורך כל הדרך - מתייחס במתק שפתיים לרורי ובגועל לכל השאר, מעמיד פנים כאילו באמת אכפת לו משיין למרות שהיא רק כלי משחק בידיו על מנת לגרום לה לקנא. ולסיום הנושא, תקרית הצמיד כמשל. כשאתה אוהב מישהו, אתה לא רוצה שיהיה לו רע. גם אם הוא עם מישהו אחר. ג'ס לא צריך _להפגין_ שמחה לאיד על כל תיקול של דין ורורי. אם הוא מחבב אותה, היה עליו להחזיר את הצמיד במיידי, ולא לגרום באופן פעיל לחיכוך. חיכוך הגורם, בנוסף להתפוררות הקשר, לעצבותה של רורי. כלומר, ג'ס מנסה לגרום באופן פעיל להיפרדותם של הזוג, וזה דבר ש"גיבור", מכל סוג שהוא, לא אמור לעשות. חטא ראשון - רמאות. שחצנותו של ג'ס הייתה מפלתו. הוא מקניט את דין בכל הזמנות, נהנה מהעובדה שדין לא יכול להחזיר לו כגמולו, בגלל רורי. וכאשר דין נפרד ממנה, הוא נודם כילד טוב (ובכך דין סונט בו). הוא מרגיש מעל דין "החנון", מעל העיירה, מעל הכל. ההתנשאות שלו אל מעל הזוגיות של דין ורורי מביאה אותו להיבריס רציני - וטיפוס שחצן סופו ליפול, כמו בכל טרגדיה יוונית. ולבסוף, ההתנהגות הגועלית שלו לרורי. נדלג על נושא הצמיד, שבו דנתי מקודם. ג'ס לא מספר לרורי על הבעיות שלו (טוב, מזה לא כ"כ אכפת לי. "אנטי גיבור", זוכרים? ג'ס הוא לא ה- sensitive guy), אדרבא - הוא משקר לה. הולך לעבוד. ולא חס ושלום עבור מטרה נעלה, כסף עבור הרעבים בעולם, המלחמה בסרטן, אביו החולה או חתולתו הגוססת. "לא בא לו" ללמוד. ולרורי? מתק שפתיים ו"הכל פסדר". בעעעה. והגראנד פינלה - עזיבתו. ג'ס נושר מהלימודים, לא מוכן לעשות אותם שוב, ובכך מביא על עצמו סילוק מביתו של לוק. ולכן, עוזב את לוק בכפיות-טובה מלכותית (לוק חסך ממנו משפט והרשעה בגרימת נזק, השקעה לא מעטה בשבילו). ג'ס לא מודיע דבר לרורי, ונעלם. בלי להגיד דבר. כאילו אין בינהם כלום. על חוסר רגישות והתנהגות זוועתית אל היפה בנשים מגיע לו eternal torment. יפה מעמידה אותו רורי בנאומה אל מתוך הסערה בפרק האחרון לעונה. לסיכום ------ החל מהמכות בפרק 19 ציפיתי שדין ורורי יתפקחו. יחזרו אחד לשני, כמו ש things are meant to be, בהאפי-אנד טבין ותקילין, כמו בעונה הראשונה. משהו ברמת העוצמה של "Because I love you, you idiot". איזה סיום טוב, שיתן לי להרגיש מרוצה מהידיעה שהזוג המלכותי עבר את המכשול ששמו ג'ס, וכעת הם חזרו להיות ביחד, חזקים יותר. אבל לא. החתונה עם לינדסי (מה?!? חתונה?!? דין חטף מכה חזקה בראש? הם יחד כולה חצי שנה, ועוד הם בני 18!) מפריעה לסיום הטוב. ורורי שוב לבד. למעשה, כל קו העלילה הזה נשמע מצוץ מהאצבע (משהו כמו "השחקן שמגלם את דין לא יכול להיות בעונה הבאה, אז חייבים למצוא תירוץ למה הוא לא יופיע בה"). חבל. כ"כ אהבתי את הזוג הזה. אופטימי נצחי (ולא רק בנושא דין ורורי), רד ריבון. נ.ב. במבט מהיר על הפורום ראיתי פה ושם תומכי-ג'ס. האמנם? נ.ב.ב. לא ראיתי את פרקי העונה הרביעית, אם אתם מתייחסים אליה... תוסיפו סימן.
הקדמה ----- שלום רב לכולם. בשעה טובה ומוצלחת, ראיתי לא מכבר את פרק הסיום של העונה השלישית של בנות גילמור. והאמת יש משהו שמפריע לי.