אני מניח שאתה מגיב אלי בהודעתך...
ובכן, לא טענתי שהוא hack&slash תמיד. זה רק תרחיש המקרה הגרוע ביותר- והנפוץ למדי, לצערי. כך או כך, לא האשמתי אותך, גמדי היקיר, שאתה שחקן hack&slash, אלא פשוט ניסיתי להצביע על אחת הבעיות המרכזיות בהפיכת שרה"ט למ"ת. כמו כן, הקונספט עצמו של שרה"ט והלגנדאריום מורכב למדי, ואני בהחלט מאמין שיהיה קשה ללמוד ולהבין אתו, בלי מחקר ולימוד מספיק. אם נקח דוגמא קיצונית- אמרת שאתה מתכוון לא לMERP, אז אני מניח שאתה מתכוון לחדש שיצא בעקבות הסרט. זה שבו כל אדם, כל עוד הוא חכם מספיק, יכול ללמוד להיות קוסם. כן בטח... בפנטזיה ז'אנרית אני תומך בעיקרון זה, אבל הקוסמים בשרה"ט (סרומן, גנדלף, רדגסט החום, ושני הכחולים שלא שומעים מהם) אינם בני-אדם. הם יישוית מלאכיות (מיאר) שנשלחו לארץ התיכונה כדי לעזור במלחמה נגד סאורון. כוחותיהם הופחתו והם נכלאו בגופיהם של בני-תמותה כדי שהם יוכלו שלסייע רק בעקיפין, להמריד את בני-האדם נגד האופל ולייעץ להם, אך לא לעעשות את העבודה במקומם. טוב, אני סטתי מעט מהדיון אבל אני מקווה שהכוונה הובהרה- קוסם אינו בין אנוש, בין אנוש לעולם לא יוכל ללמוד קסם, והשגיאה הקריטית הזאת בהבנת הלגנדאריום תקועה עמוק בתוך השיטה.