lord of the rings rpg

• פותח הנושא gloin
  • פורסם בתאריך

gloin

New member
lord of the rings rpg

מישהו מכיר? מישהו מעוניין במשחק? מישהו יודע לשחק?

DDN

New member
אתה מדבר על MERP?

MIDDLE EARTH ROLE PLAY או על משהו אחר?

gloin

New member
לא, אני מדבר על משחק התפקידים

של שר הטבעות בהוצאת decipher אחלה משחק

ננסק

New member
כן, הבנתי שהוא טוב.

אישית, אני מעדיף להתרחק משר הטבעות, תודה. אבל אני חושב שיש כאן כמה טולקיניסטים גאים שמתים להרוג כמה אורוק-האי וכאלו.

אלדריון

New member
בתור אחד מטולקינאי הפורום...

אני חייב לציין שאני למעשה די מתנגד למשחקים המתנהלים בארץ התיכונה, שכפי שננסק אמר יכולים בהחלט לרדד את הקונספט ל"הריגת אורוק-האי" (לא שאני מתנגד להריגת אורוק-האי; אני פשוט נגד הפיכת אחד מסיפרי הפנטזיה המורכבים והפילוסופיים יותר שקימיים בספרות לHack&Slash.

shadowfax

New member
שמע טולקין סיפק עולם מספיק רחב

כדי להכיל המון אפשרויות משחק שונות...

gloin

New member
אתה לא יכול לומר על משחק תפקידים

מורכב כמו זה שהוא סתם hack&slash !!! מדובר פה במשחק תפקידים לכל דבר

אלדריון

New member
אני מניח שאתה מגיב אלי בהודעתך...

ובכן, לא טענתי שהוא hack&slash תמיד. זה רק תרחיש המקרה הגרוע ביותר- והנפוץ למדי, לצערי. כך או כך, לא האשמתי אותך, גמדי היקיר, שאתה שחקן hack&slash, אלא פשוט ניסיתי להצביע על אחת הבעיות המרכזיות בהפיכת שרה"ט למ"ת. כמו כן, הקונספט עצמו של שרה"ט והלגנדאריום מורכב למדי, ואני בהחלט מאמין שיהיה קשה ללמוד ולהבין אתו, בלי מחקר ולימוד מספיק. אם נקח דוגמא קיצונית- אמרת שאתה מתכוון לא לMERP, אז אני מניח שאתה מתכוון לחדש שיצא בעקבות הסרט. זה שבו כל אדם, כל עוד הוא חכם מספיק, יכול ללמוד להיות קוסם. כן בטח... בפנטזיה ז'אנרית אני תומך בעיקרון זה, אבל הקוסמים בשרה"ט (סרומן, גנדלף, רדגסט החום, ושני הכחולים שלא שומעים מהם) אינם בני-אדם. הם יישוית מלאכיות (מיאר) שנשלחו לארץ התיכונה כדי לעזור במלחמה נגד סאורון. כוחותיהם הופחתו והם נכלאו בגופיהם של בני-תמותה כדי שהם יוכלו שלסייע רק בעקיפין, להמריד את בני-האדם נגד האופל ולייעץ להם, אך לא לעעשות את העבודה במקומם. טוב, אני סטתי מעט מהדיון אבל אני מקווה שהכוונה הובהרה- קוסם אינו בין אנוש, בין אנוש לעולם לא יוכל ללמוד קסם, והשגיאה הקריטית הזאת בהבנת הלגנדאריום תקועה עמוק בתוך השיטה.

shadowfax

New member
שניה גלדריאל לא היתה קוסמת?

ולא היתה איזו מכשפה בצפון?

אלדריון

New member
מכשפה בצפון? לא זכור לי.

גלדריאל לא היתה בת תמותה- היא היתה אלפית, ועוד אחת משועי הנולדור. היא למדה חוכמות ניסתרות ממליאן (מיא בעצמה, כך שלה היו כוחות קסם נרחבים), אבל לעולם לא היתה יכולה לההפך לאיסטרי. אלפים ידועים בכך שהם יצורים קסומים, ולאחדים מהם אכן היו יכולות מופלאות, אבל שוב, הם נפלו בהרבה מהאיסטרי, שהיו מיאר. אגב, גם לארגורן יש יכולת ריפוי קסומה, אבל בגלל שהוא מצאצאי האיחוד של ברן ולות'יין, שהיתה ביתה של מליאן, ולפיכך מיא למחצה.

הלדין

New member
לא מסכים

ארגורן לא ניחן בשום יכולת ריפוי קסומה. הוא היה בעל ידע במסורת ריפוי שהוא למד מהעלפים ולא הייתה נגישה לבני האדם מדורו של ארגורן(זה נאמר בפירוש שחלק מהחוכמה העתיקה אבד.והעובדה שארגורן היה זקוק לעשב ריפוי כדי לטפל בפצעיה של איאווין). בני רוהן לא היו מסכימים איתך. אני חושב שהרוהירים היו סבורים שגלדריאל היא מכשפה, אנושית לגמרי, אבל מכשפה. איני זוכר התייחסות לכך שגאלדריאל אינה אנושית בדברי הרוהירים(אני מניח שתוכל למצוא התייחסות כזאת). והאיסטרי לא נקראו כך בשל כוחותיהם. בפרק "על האיסטרי" טולקין מבהיר מה הופך ישות ספציפית לחברה בהרן איסטריון. המיקרה של גלורפינדל מוכיח שהם יכלו להיות גם עלפים(למרות שטולקין פסל את האפשרות, בסופו של דבר)-ואלה שנזכרו בקורות השנים היו ראשי האיסטרי בארדה, לא כל המיסדר.

shadowfax

New member
שניה אחת אפשר ללמוד להיות קוסם?

אם גלדריאל למדה את סוד הקסם אזי זה אינו משהו שקשור לעובדת היותם מיאה אלא פשוט לידע שלהם. נגזור את זה הלאה: עם ניתן ללמוד את אומנות הקסם אלפים - ניתן ללמד עוד גזעים שונים. אלפים יצורים קסומים? אלפים הם ברואים בדיוק כמו בני האדם.

הלדין

New member
לא.

עצם היותם איסטרי נגזר מתכונה פנימית שלא קלה לרכישה. תכונה זו אינה קסם כי אם חוכמה וניסיון(והיכולת להעביר את החוכמה והניסיון לאחרים).והעלפים, ידידי הנכבד, שונים מאד מבני אדם; העלפים הם גירסה אידיאלית של בני האדם. (הם אומנם אינם שיא הטוהר אבל מבחינת צירוף תכונותיהם הפיזיות והרוחניות הם עולים בהרבה על בני האדם הרגילים). חוץ מזה, גאלאדריאל בעצמה אמרה כי אין במעשיה שום דבר קסום(בפרק בו האחווה שוהה בלוריין). במילים אחרות,אי אפשר ללמוד את הקסם עצמו שהוא תכונה חמקמקה מאד וקשה להגדרה בלגנדריום.

אלדריון

New member
אלפים הם ברואים בדיוק כמו בני אדם..

אבל צריך לזכור שגם פילים הם ברואים בדיוק כמו סנאים

הלדין

New member
והפילים,מצידם, מקורבים לשפני הסלע.

בכל מקרה, לא נאמר שארגורן הוא היחיד שיכול להשתמש בעשב, נאמר שהוא היחיד שעלה על הרעיון להשתמש בעשב לשימוש שהוא השתמש בו. איני זוכר כי צוין שהוא השתמש באיזשהו מתת קסומה כדי לרפא את איאווין;האגדה על מגע המלך, להזכירך, אינה כוללת שום עשבי ריפוי. אני מבקש ממך לצטט את המשפט אשר מוכיח את טענתך. כמו כן, צטט את המשפט שעליו אתה מבסס כי גאלאדריאל למדה קסמים ממליין המיא(הביקור היחיד של גאלאדריאל שאני קראתי עליו, בסיל', הוא ביקור חברתי לכל דבר). חוץ מזה, מה מליין יכלה ללמד אותה שיבנה ואולה לא יכלו ללמדה? נאמר כי גאלאדריאל הייתה חניכתם של יבנה ואולה בולינור.

אלדריון

New member
אם כך,

זה היה ביקור חברתי ארוך למדי, הלא כן? אני מאמין שהמשכו של הדיון הנ"ל יוכל להתבצע בפורום דיונים בקהילת טולקין.

BluePrint

New member
ציטוט

בספר שאני שמעתי, זה היה: "...the healing hand of a king..." או משהוא דומה. הניסוח אולי רומז על כוחות קסם\על-טבעי, אבל הנסיון המעשי מראה לנו שארגורן בסך הכל ידע על "כוחות ריפוי" של צמח מסויים, ששאר האנשים לא הכירו.

הממותות הן דגים!!!

מישהו עוד לא שמע את התיאוריה שלי בנושא? ואגב, פינגווינים הם הטורף הכי נוראי על פני כדור הארץ, וחתולים הם יונים בלי כנפיים והם אוכלים ציפורים כי הם מקנאים. באמת!!! זה מבוסס!!!! הנישה האקולוגית של ביצה.

אלדריון

New member
ואגב, גלדריאל אינה מיא...

למרות שיש לציין כי היא למדה את קסמיה בשרות מליאן המיא.

DDN

New member
גדלריאל היא בכלל פרדה!

היא לא יודעת להטיל לחשים בכלל!

למעלה