Lord of the Ring

begone

New member
השם של יוניברס זירו

חברי הלהקה מצאו את השם באחד מן הדפים של ספר מד"ב מאת סופר בלגי בשם Jaques Steenberg. מאגמה במורדור? אני מניח שזה מתאים כמסיבת 'רייב' אחרי הניצחון על גזע האדם

borges

New member
עולמם הספרותי של Univers Zero

כבודן של האסוציאציות שלך במקומו מונח, כמובן
בפועל, הקונוטציות הספרותיות של UZ שונות טיפה - The music of Erich Zann נכתב בהשראת סיפור קצר של H.P. Lovecraft... גם השם של להקתו הקודמת של דניאל דני, Arkham, נגזר מיצירה של הסופר הזה, כמו גם שמה של הלהקה Shub Niggurath. אז הייתי מציע להשאיר את טולקין למריליון, קאמל ולהקות בלאק מטאל של סקנדינבים בני 16

begone

New member
אני חש בזלזול כלפי טולקין ../images/Emo10.gif

טולקין הוא אכן אמן הקיטש, בדיעבד הוא הפך לאגדה מוגזמת, אבל אי אפשר לקחת ממנו דבר אחד: הספרים שלו מעוררים רגשות מסוימים בקוראיהם, ואלו רגשות שקשה לומר שהם זניחים. אנדר-סטייטמנט או לא?

טולקין על הכיפאק

נראה לי שהזלזול הוא בכל מושפעי טולקין, שבאו לחפש את הפנטזיה שלהם מתחת לפנס. אם הזלזול הזה מוצדק או לא אני אישית לא יודע, אבל מה שכן- מבין מושפעי טולקין הישירים, לא מצאתי שום דבר ראוי במיוחד. יכול להיות שבגלל שלרוב להשפעה של טולקין היו גם גורמים פיננסיים (והדוגמה הראשונה שעולה לי לראש היא שר הטבעות של בו הנסון, יצירה בינונית ביותר שמכרה רק על סמך השם. אפילו להנסון עצמו היו תקליטים הרבה יותר מוצלחים שלא גירדו את המכירות של היצירה הזו). אם תרצה אפשר להשוות את זה למעין "פופיזציה" ספרותית, למרות שטולקין לא יכול להיות מואשם בחוסר מורכבות (מה שקשה לי להגיד על מושפעיו). מצד שני גם מושפעי הפרוג הישירים (נאו פרוג) סובלים מפופיזציה יחסית למושפעי הפרוג הלא ישירים (ריו וכולי). כנראה בכל שלב בסולם ההשפעה רמת המורכבות יורדת...

CaerBannog

New member
בקשר לניו פרוג

אני תמיד ראיתי את הריו כממשיך הרבה יותר טבעי של הפרוג הקלאסי, עקב העובדה הפשוטה שמה שעשו להקות הניו פרוג רובו ככולו נעשה כבר בשנות ה70 ע"י להקות הפרוג הקלאסי, לעומת להקות הריו, שיצרו(ועדייןיוצרות) משהו חדש לגמרי. ולכן, איך הניו פרוג יכול להוות התקדמות, אם בעצם, "עשו את זה כבר"? NP- nebelnest- nova express- 03- redrum אלבום מצויין...

borges

New member
התחושה לא מטעה אותך../images/Emo13.gif

התחושות שספריו מעוררים בקוראים לא רלוונטיות מבחינתי... אפשר לחוות גם בריטני ספירס בצורה עמוקה ורוחנית, ראה קטעי הפרוזה המעולים שנכתבו בפורומוסיקה של נענע בהשראת פט שופ בויז
כאן לא פורום ספרות, אז לא כדאי לפתוח דיון על מעלותיו ומגרעותיו של טולקין... רק אציין בקצרה שלדעתי שר הטבעות משאיר מקום מועט מאוד לדמיונו של הקורא, או אולי מציב לדמיון גבולות ברורים ומוגדרים מאוד. ייתכן שזהו ההסבר לחיבתם של אנשי מחשבים כה רבים לJRR?
נ.ב. האם יצא לך לקרוא סיפורים קצרים של חורחה לואיס בורחס? יצאו שני קבצי סיפורים מתורגמים לעברית... מומלץ בחום. ____ NP: Lindsay Cooper - A View From The Bridge

begone

New member
זה באמת לא פורום מוסיקה

מה שבטוח - כמעט כל מה שנכתב עד היום בהשראה ישירה מן הספר, היה מעט מוגבל, שלא לומר זניח, שלא לומר חסר טעם.

Rubycon

New member
Shub Niggurath

I've heard Les Mortes Vont Vite which presents fine, powerful, moving zeuhl. Would you recommend other SN records?

NO!

התקליט השני שלהם מקושקש לגמרי, ולא מספק אלפית מהתוכן המוזיקלי שיש בLES MORTS. לאחרונה יצא גם תקליט נוסף של הקלטות מתקופת ביניים של הלהקה, גם על התקליט הזה הדעות חלוקות לכאן ולכאן, אבל מה שכולם מסכימים פחות או יותר- אין ללהקה הזו אף תקליט שמשתווה לLES MORTS. בלי קשר זו באמת יציאה חד פעמית וחזקה ביותר, ומומלצת לכל מי שרוצה לדעת מה ההגדרה האמיתית של זוהל אפל (בניגוד ללהקות ה"זוהל" החיוורות שכל מה שהיה להן להציע הוא זמרת אופרה על רקע פיוז'ן... בעעע. זוהל זו גישה, לא אסתטיקה).

Shub Niggurath

לא לגמרי מדויק ההכב המקורי שכלל את הגיטריסט הרוצח Frank Fromy הוציא קלטת לפני Les Morts שאומנם 2 קטעים ממנה הופיעו בתקליט אך מיתן לומר שהיא ממש שווה לאחר פרישת Fromy המוסיקה השתנתה לגמרי הבעיה היא היא לא יצא על דיסק אם תרצה אותה תפנה אלי [email protected]

נתת לי את זה כבר ../images/Emo13.gif

ואכן שכחתי להזכיר אותה. האמת שלא התעמקתי בקלטת\דיסק הזה כמו שצריך, ואני זוכר שהיא הייתה די מוצלחת אבל עדיין Les morts לוקח... אבל כנראה גם בגלל הסאונד הלא אופטימלי- יהיה מעניין באמת שזה יצא סופסוף מהמאסטרים על דיסק כמו שצריך...

CallMeCavanaugh

New member
אפשר לחשוב

שאם איזילדור'ס ביין לא היו מוציאים אלבום בשם בילבו היית אומר שהם לא מושפעים מטולקין (סתם לידע כללי, איזילדור הוא מלך גונדור שהרג את סאורון בפעם הקודמת, פחות או יותר, ואיזילדור'ס ביין היא הטבעת האחת). ויש גם הרכב גרמני בשם נאזגול שהוציא אלבום אינסטרומנטלי אחד, ובשמות חברי הלהקה הם כתבו שמות משר הטבעות.

begone

New member
נכון, נכון

והזכרתי גם שיש עוד הרכב פרוג שקרא לעצמו "גנדאלף"? אין סוף לזה....

פרוגיא

New member
בלבול קל...

איסילדורס ביין לא הוציאו אלבום בשם בילבו. פר לינד הוציא אלבום כזה (אני חושב שבשיתוף של עוד מישהו). מצד שני לאיסילדורס ביין יש אלבום שלם שעוסק בשר הטבעות בשם Sagan Om Ringen וכמובן שם הלהקה...

begone

New member
שוב נכון,נכון

מרוב בילבואים אני כבר מבולבל, או שמא מבולבא?

למעלה