Long shot

mamzer

New member
Long shot

נראה לא ממש לא הגיוני אבל... זה לא עולה כסף אה?
מעונין להבין את מקור השם משפחה : מזור, מוילה ליטה ו\או וויזבין\ציביאן מריגה לאטביה. ואולי אפילו אפילו קרובים מאותו אזור וכו´. לציין כי ניסיתי לבצע איזשהו מחקר קטנצ´יק באינטרנט לגבי קרובי משפחה ו... ידי לא צלחה בהצלחות. בכל מקרה, תודה. יניב נ.ב ואולי יש שם מישהו\י שמבין עיניין ואוהב לעזור שיוכל לבצע בשבילי חיפוש קטן, או לעזור לי.

למזור- במיקרה מכירה את...

הרב הרפורמי יהורם מזור מרעננה אולי הוא יעזור. שלך חנה גונן

mamzer

New member
רפורמי? מזור? רעננה?

מוזר משהו, זאת הקהילה שעליתי בה לתורה (רענן אם אני לא טועה) ואני לא זוכר רב כזה, אולי הוא חדש? בכל מקרה ידוע לך מוצאו?

במיקרה הוא...

דוקא הרב של הקהילה ברמת השרון אבל אני יודעת שהוא גר ברעננה, הוא יור מועצת הרבנים הרפורמית בישראל. חנה גונן

abrakha

New member
מזור - מעוברת

כמי שמכיר אישית את הרב יהורם מזור ומשפחתו - השם הוא שם מעוברת. המקור היה מוזר MOZER והם מהולנד או גרמניה.

mamzer

New member
אין בעיה

איזה אינםורמציה אתם צריכים בכדי לעזור לי?... יניב

friend9

New member
פשוט תפרט

אם אתה מעוניין רק בצד הלשוני: משמעות שם המשפחה - תגיד. ואם אתה מעוניין בתולדות המשפחה, נשמח לקבל את מירב הפרטים (שמות פרטיים ושמות משפחה, מקומות, תאריכים, והקשרים ביניהם). פשוט ספר מה אתה יודע ומה אתה רוצה לדעת עוד. אולי נוכל להוסיף לך ממקורות שונים.

mamzer

New member
אוקי, אז ככה...

מעניין אותי מקור השם... ופה אני חייב לציין שמזור זה לא שם מעוברת... זה השם המקורי מליטה. (לאומת מספר אנשים שנתקלתי בהם שאצלהם מזור זה שם מעוברת). לגבי השם צביאן(Tzivian) מדובר בשם במקורו במקום בעונה לשם רזקה (Rezekne) שבלטביה, משם הגיע סבא רבה שלי, יוסף צביאן שנפל במלחמת העולם השניה. אישתו רייזל, ביתה (סבתי) ואימא (אימי) עלו לארץ. בנתיים זה כל מה שיש לי... ואני בתחילת ה"מחקר" הקטן שלי.... זה קצת בעייתי במשפחתי לחקור היות ומבוגרי המשפחה (שגם ככה קטנה) כבר... "לא מה שהיו פעם" בתקווה לקבל מידע מועיל ומענין יניב

כוכה

New member
מזור

אז ככה, בחיפוש שמות המשפחה של ה JEWISHGEN (כנס לשם דרך הנטקס)ישנם כמה המחפשים מזור מליטא. מאחר ולא ציינת בדיוק מאיזו עיירה/עיר/כפר חפש לפי ליטא וכתוב לכולם. אם אתה יודע מקום - נוכל להמשיך בעוד כיוונים. קרא את הודעות המנהל והקישורים הבסיסיים בפורום וזה יסייע בידך. בהצלחה!!!

friend9

New member
ציביאן

כתובת של אדם החוקר משפחת ZIVIAN מ REZEKNE מופיעה ב JewishGen בפרק JGFF: Mark Schneider [email protected] נסה לשלוח לו אי-מייל עם הפרטים הידועים לך. כל הסיכויים הם שתקבל תשובה, ואולי פרטים נוספים.

friend9

New member
ושוב: חיפוש ב"אבותינו"

חיפוש ב www.avotaynu.com/csi/csi-home.html נותן את הכתיב המדויק באתרים ובספרים גנאלוגיים. יש לו לינקים לרשימות מקוונות, רובן בג´ואישגן. בעזרתו מצאתי: ב www.jewishgen.org/Litvak/searchald.htm הודעת נישואין שנדפסה בעתון "המליץ", גליון 42, 1899: ליפמן ציביאן TZIWIAN נישא להינדה לינוביץ, רזקנה, לטביה. ב www.jewishgen.org/databases/Latvia רישום ממפקד כל רוסיה 1897: בן ציון ציביאן ZIVIAN, בן אברהם, יליד רזקנה ותושב רזקנה. בם 30 (ב 1897). מוצא משפחתו מווילאני באיזור רזקנה. אשתו חנה ציביאן בת יוסל. בת 27, ילידת ווילאני. יש עוד המון ציביאנים, אבל מערים אחרות בלטביה.

friend9

New member
פירוש השם מזוֹר

באתר שהמליץ עליו חברנו Marichek יש שני מקורות לשם מזור. 1. באוקראינה - פירוש השם [מאוקראינית מזיאר] - עוסק בזפת, עטרן, חומר סיכה לגלגלים. 2. בבלרוס, פולין והצפון - פירוש השם: יוצאי העיר מזובשה במרכז פולין. Dictionary of Jewish surnames - Russia

mamzer

New member
פשוט תודה!!

ממש תודה... הצלחתם "קצת" יותר ממני... אשמח לקבל עוד פרטים באם יהיו לכם! יניב

friend9

New member
ולגבי ציביאן

מקור השם מן השם הפרטי ציביה. הוא נכתב בצורות שונות. באיזור המעניין אותך, הכתיב (על פי הרוסית): Tsivian בקורלנד; Tsyvyan בדווינסק.

למעלה