long long time since....

im mitzi

New member
long long time since....

אבל אני כאן, אחרי מלחמות. הסיפור שלי בקצרה, נרשמתי לאוניברסיטה הפתוחה - מדע המדינה ויחב"ל, נתני להם את מיטב כספי אחרי בירור מעמיק שאני אהיה זכאית להתאמות מבחנים שלי, הוצאתי עוד קצת כסף על איבחון מחדש ועכשיו הם אומרים שאין מבחנים בע"פ. אחרי מלחמות גיליתי שאמא של ידיד שלי הוא הראש חוג שלי, והיא המליצה לי לא לפספס סמסטר ולנסות, אני מצידי לא רוצה לאבד את הכסף ואחרי הכל לא נלחמתי לחינם. מגיעים לי מבחנים בע"פ ואני רוצה אותם, למישהו יש מושג אם יש אוניברסיטה שבוחנת סטודנטים בע"פ?

malder

New member
היי מיצי...

שמתי לב לדיונים הסוערים בפורום סטודנטים ובפורום האו"פ. אני אישית לא מכיר אוניברסיטה שבוחנת בע"פ, אבל ידוע לי שלמשל בבגרויות כן יש דבר כזה... להגיד לך ת'אמת.. רוב האוניברסיטאות המוכרות נמצאות בגרעונות כלכליים, אז אני לא יודע מה לגבי בחינות בעל-פה.. כי בטח זה הדבר הראשון שהם יקצצו...

im mitzi

New member
אמממ כן אבל

הכל מסתכם בכסף של מל"ג ובכוח סיבולת שלי. כרגע יש לי הרבה כוח ואני ממשיכה להלחם, אני יודעת שיש בחינות בע"פ בבגרויות, רק לפני שנה השלמתי בגרויות ועשיתי אותן בע"פ, אני לא רואה הבדל בין תלמיד שעשה בגרות שנה שעברה לבין סטודנט לשניהם יש את אותה בעיה ושניהם צריכים את אותה עזרה בלהוציא את החומר. לוותר אני לא, אני כבר פניתי למל"ג, למשרד החינוך ולכל גורם שאני יכולה, ואפילו מחר אני מתכוונת לדבר עם שרת החינוך. מקציים או לא, אני רוצה פתרון, לא יתכן שאני לא אוכל ללמוד כי הם קיצצו את הדבר היחיד שיעזור לי לעבור בהצלחה מבחנים.

malder

New member
את לא מכירה אולי

אנשים אחרים עם אותה הבעיה? הרי קשה לי להאמין שאנשים לקויי למידה לא יוכלו ללמוד באוניברסיטה...

im mitzi

New member
תראה...

היו המון איתי בתיכון שהיו צריכים מבחנים בע"פ, הבעיה שאני לא בקשר עם אף אחד מהם, למעשה את מתעבת (מילה חזקה מאוד!!) את האנשים שהיו איתי בתיכון. זה לא העניין של לקויי למידה, זה העניין של מבחנים בע"פ, דבר שלא קיים באוניברסיטאות בארץ, קשה לי להאמין שמשרד החינוך ומל"ג חושבים שזו בעיה עוברת או פתירה, אחרי הכל עברתי כל כך הרבה דברים שדרשו ממני ועדיין יש לי את אותה בעיה. מה גם שרק לפני שנה השלמתי בגרויות ועשיתי אותן בע"פ.

היי

במכללת תל חי יש מרכז למידה מיוחד לאנשים עם ליקויי למידה. כדאי לך לבדוק. אגב, שכר הלימוד שם הוא אוניברסיטאי.

im mitzi

New member
לא!

המרכז למידה המיוחד הזה קיים גם באוניברסיטה הפתוחה וגם באוניברסיטאות אחרות, חלקם עם תשלום וחלקם ניתן כשירות לסטודנט בחינם. העניין שאני לא צריכה את המרכז הזה, מבחינתי עם כל הכבוד לו זה בזבוז זמן על לימודים, הדרכים שהם עוזרים לסטודנטים זה לשבת עם מישהו (סטודנט/מרצה וכו') ונותנים שעורי תיגבור, דבר אשר באו"פ אפילו מותר משום שאפשר להכנס לכל השיעורים של אותו מקצוע במהלך הסמסטר. בנוסף לשעורי תגבור יש גם סדנה למיומנויות למידה (עברתי אותה בתיכון) עוד דבר שמבינתי מיותר כי אני יודעת איך ללמוד. הדבר שאני צריכה זה מבחנים בע"פ, לכן מרכז מיוחד או לא מרכז מיוחד זה לא מה שמעניין אותי בהרשמה לאוניברסיטה. אבל תודה בכל מקרה!!!

למעלה