Logo

Logo

המורה שלי למחשבים סיפרה שקיימת תוכנה שמלווה ילדים בגילאי 6-9 בצעדיהם הראשון לעולם התכנות. מדובר בתוכנה ישנה, צב שמורים לו ללכת ישר\קדימה\אחורה... הייתי מעוניינת בפרטים על התוכנה שמה המלא, היכן ניתן לרכוש\להוריד אותה והאם קיימות תוכנות נוספות בסגנון שניתן ללמדן ילד בגיל 6. ובכלל - המלצות איך להכניס לילד את המושג 'מחשב' לחיי היומיום... תודה רבה רבה.

VoodooKid

New member
איזה נוסטלגיות....

את העלית לי נוסטלגיות עכשיו מימי ה יסודי שלי אני זוכר את התוכנה אבל אני ממש לא יודע איפה ניתן למצוא אותה היום. אם את מוצאת את התוכנה תגידי זה יהיה נחמד

תודה רבה ../images/Emo140.gif

אבל איפה הצבים...

DadleFish

New member
צר לי לאכזב אותך,

אבל אין שום "צב" ב-LOGO. "צב" הוא השם שניתן למשולש הקטן שמציין את מיקום המצביע הגרפי על המסך... אפשר להזיז אותו, לסובב אותו וכן הלאה, אבל זה בסה"כ משולש, שהשם שהדביקו לו הוא "צב".

DNile

New member
זה לא נכון...

אני זוכר חד משמעית גירסה של לוגו שהייתה עם צב.

neko

New member
נכון, הייתה גרסא עם צב בעברית!

כזאת שלוחצים "ק" בשביל קדימה, "א" בשביל אחורה וכו'... ד"א, בקורס מבוא למדמ"ח, כשלימדו אותנו OOP, סיפקו לנו מחלקה של הצב, וקיבלנו תרגילים של ציור באמצעות צבים (כלומר, מייצרים צב (מה שפותח חלון עם צב), בד"כ קוראים לו LEO (על שם צב הנינג'ה הצייר
), ואז אפשר לשלוט בו עם כל מיני מסרים בסגנון LEO.MOVEFORAWRD)10( וכד'. דרך מעולה ללימוד OOP... אין אחד שלא קלט את העסק מהר מאד.

../images/Emo12.gif אבל.. אבל.. אבל

איך לימדו הורשה ופולימורפיזם באצמעות הצב? אני מתקשה לדמיין שימוש לזה אצל צבים

neko

New member
זה היה רק בהתחלה, לפני שנכנסו

לתורשה וכאלה - רק כדי להסביר איך מייצרים אובייקטים ומשתמשים בהם. ציירנו מישורי פיאנו עם LEO... בעצם עכשיו אני נזכר שכן היה תרגיל עם תורשה - לעשות "צב מקווקו", שעובד בדיוק כמו צב רגיל, אבל מצייר מקווקו (כלומר, כל N צעדים שמגדירים בCONSTRUCTOR עושה UP, ואחרי עוד N צעדים עושה DOWN). זה נחשב תרגיל קשה בזמנו
. עוד רעיון לתורשה של צבים - ליצור מחלקה שיורשת את המחלקה של הצב הרגיל וגם משתמשת בו (בסגנון הSTREAMS), אבל מכילה שני צבים, MIKE וLEO (
), שהולכים במראה (MOVE FORWARD מוביל אחד קדימה ואת השני אחורה).

עדיף "תמלילוגו" - זה כולל עברית

נדמה לי שזה השם של זה: תמלילוגו או תמליל-לוגו או משהו כזה. אגב, המחשב הראשון שלי היה מחשב שכל מה שהוא כולל זה קופסה כחולה בצורה של מקלדת, שמשתמש בטלויזיה בתור צג, וברשמקול בתור כונן תקליטונים, והדבר היחיד שהוא ידע לעשות, זה להריץ תוכנות שכתובות בלוגו.

למעלה