Load Picture

מורן111

New member
Load Picture

יש לי 10 תמונות שהקבצים מסודרים במספרים 0-9 אני רוצה לקבל מספר מסויים ולפי המספר הזה להעלות תמונה שהקובץ שלה הוא אותו מספר איך עושים דבר כזה?

ככה......./images/Emo45.gif

דרך א- ע"י case בסיסי - עם משתנה כלשהו= מספר, אז התבנית של התמונה (תלוי איך אצלך מוצגת התמונה) = ל : פתיחת קובץ....בשם...וכו´ דרך ב- אני רציתי לומר ע"י לולאה אבל אם את רוצה לקלוט את המספר אז אי אפשר דרך לולאה.. אז אני מקווה שהבנת את הדרך עם ה- case בהצלחה....

מורן111

New member
אי אפשר במקום..

לעשות דבר כזה Set Picture2.Picture = LoadPicture("2.bmp") אבל במקום השם של הקובץ שזה 2.bmp לרשום את המשתנה ולפי הערך שלו תמונה תעלה? ככה יוצא שורה אחת.. נראה לי

metalmen1

New member
הנה.... קחי ƒ

אני מניח שאת בונה משחק זיכרון או משהו דומה....אבל לעיניינו... את יודעת לבנות מערך ¿ ואם לא אז תבנה לחצןו תעתיקי אותו מס´ פעמים שאת רוצה...(תצא הודעה שהאם את רוצה לצור מערך תלחצי על "כן").. הערה: השם של הלחצנים חייב להיות אותו הדבר אבל ה INDEX צריך להיות שונה..(0-9) וזה קשור לשם של התמונות שלך. וזוהי הלולאה של טעינת התמונות..
For i = 1 To 9 card(i).Visible = True card(i).Picture = LoadPicture(App.Path & "\666.ico") Next i​
CARD=שם "המערך" I= שם (מקום) התמונה. אגב!!.....איך את מקבלת מספרים.....מהמשתמש או רנדומלי¿ מקווה שעזרתי....ולא סיבכתי....בהצלחה!!

מי זה?

New member
או אולי הרבה יותר טוב ש...

יש לך שתי אפשרויות שיהיו בשבילך הזדמנות ללמוד איך משתמשים בכלים אחרים: 1) IMAGE LIST פקד נחמד- בו ניתן לסדר כל תמונה באינדקס משלה- ופשוט להעלות אותה מן הפקד עצמו. הוא נמצא בקומפוננטס, והשימוש בו קל ונוח. 2) ליצור RESOURCE FILE השימוש בRESOURCE EDITOR של ה-VB הוא נוח וידידותי, וזה דבר שבכלל כדאי לדעת. פשוט יוצרים קובץ RESOURCE, מוסיפים לתוכו את הקבצים, נותנים לכל קובץ ID - מספר מזהה, לאו דווקא מ-1 עד 10 , ומציגים אותו. האפשרויות האלה פותרות לך בעייה נוספת: אין צורך לשמור את התמונות בספריה ספפציפית: לאחר קימפול, התמונות עצמן כבר בתוך התוכנה, כך שניתן להעלות את התוכנית בכל מחשב אחר בלי להעביר גם את התמונות- הרי LOAD PICTURE יחפש את הנתיב של התמונה. מקווה שעזרתי.

uts

New member
מה זה RESOURCE FILE

אם תוכל להסביר בכמה מילים מה זה איפו רואים את זה הוא כתובת להסבר אשמח מאוד

למעלה