LLKS אל LLBG עם A318 חדש

piper cub

New member
LLKS אל LLBG עם A318 חדש

היום החלטתי לנסות את איירבאס. מיציתי את ה737 שהיו לי ולבוינג לא היה משהו מעניין להציע. גם טיסה עם הססנה סיטיישן X לא משכה יותר מידי. מצאתי את עצמי חושב על זה שהגיע הזמן לנסות מטוסים חדשים. בעבר ניסיתי את האמבראר (Embeaer) הבריזלאית ואהבתי את ה170 שלה. מטוס קטן, יעיל וכייף להטסה (מומלץ בחום
). היום החלטתי לגלות מה יש לאיירבאס להציע, והופתעתי לטובה. 318, 319, 320 הם המטוסים שנבחרו (הדגם של ה-A330 נתקל בתקלות טכניות של התקנה וה-340 היה כבד מידי על הפריימים). היום טסתי עם ה-318 לראות במה מדובר, ופשוט התאהבתי במטוס; איזו קלות הטסה, תגובות נפלאות להגאים... בקיצור נדלקתי. הסיפור הפעם הוא בסה"כ טיסה קצרה, קריית-שמונה (LLKS) אל בן-גוריון (LLBG), להתנסות במטוס. מז"א כוון לגשום-סוער, וטיסת IFR יצאה לדרך.

piper cub

New member
הכר את המטוס - תמונת צד

תמונת צד של המטוס, רגע לפני שהכל התחיל.

piper cub

New member
הכר את המטוס - תמונה מאחור

כבר כאן יצא ממש מיוחד - משום מה הצילום דרך מצב "SPOT" נראה כאילו שמו על המצלמה עדשה רחבה (אין לי מושג איך זה קרה או למה). טוב, צילמנו מספיק. סידורים אחרונים, בד"ח לפני המראה וקדימה!

piper cub

New member
המראה

המראה ומייד קיפול גלגלים, בטיפוס וסיבוב אל הנתיב. הכיוון הכללי הוא אזימוט 200, כשהנתיב אמור להיות אל LLBG כשמסלול 30 בשימוש.

piper cub

New member
פונים אל הנתיב

רוחות חזקות מקשות על הטיפוס, וגם הפנייה אורכת יותר מהצפוי. [גם בתמונה הזאת יש את האפקט של עדשה רחבה]

piper cub

New member
ממשיכים בנתיב

המשך הנתיב דרומה, אזימוט 220, גובה 4800 [תוך כדי טיפוס]. בשלב הזה אנחנו כבר מעל החלק הדרומי של עמק החולה, השדות החקלאיים והקיבוצים מתחתינו ומתרחקים.

piper cub

New member
מעל העננים

רק בסביבות 10,000 רגל היו כמה רגעים מחוץ לעננים, וגם זה לא לאורך זמן. תיקון נתיב ל210 וממשיכים דרומה.

piper cub

New member
מבט מלפנים עם ברק מאחור

נשמע כמו סיסמא, אבל אם תסתכלו טוב רואים שבדיוק פגע ברק באדמה שמתחת למטוס. ממשיכים דרומה, הבקר שינה את הנתיב שוב, כשאנחנו ממשיכים דרומה.

piper cub

New member
מעל הכינרת

טסים דרומה, מעל הכינרת. מעט אחרי שהתמונה צולמה התחלתי כבר להנמיך ולהמשיך את השיוט ב-6000 רגל.

piper cub

New member
מייד אחרי הנגיעה

תמונות מעניינות של הגישה לנחיתה אין, כי הגעתי מהר מידי, השתלטתי מהר על פער הגובה, הלכתי סביב כדי לעשות הקפה אם כבר אי אפשר לעשות נחיתה על המרקר, וחזרתי אל מסלול 30.

piper cub

New member
עד כאן...../images/Emo160.gif

עד כאן להפעם. היתה טיסה מהנה מאוד. למרות המז"א (ואולי בגלל) המטוס התגלה כמטוס כיפי להטסה, מגיב מצויין, ולדעתי נוח מאוד להתאמן עליו במעבר מהטורבו-פרופים למיניהם אל ה"כבדים" למיניהם. מקווה שנהנתם (למרות שאני יודע שבלי סינרי כבד הנוף הדיפולטי די משעמם)
.

אבירן171

New member
אבל עם סינרי כבד המשחק לא זז

לפחות אצלי, ניסיתי לטוס בKJFK, עם 747 של אלעל, יחד עם הרבה קבצי סאונד שהורדתי וסינרי שהורדתי לKJFK, היה לי 4 פרימים... בכל מקרה, גם בנתב"ג יש לי את אותו סיפור.. ואל תחשבו שהשכנים לא סובלים כשהמשפחה לא בבית.

piper cub

New member
קישור

הקישור הוא ל-avsim.com. אם אין לך שם משתמש, תרשם (זה חינם), ואז תהיה לך גישה לקבצים. הדגם הוא של iFDG, נוצר ע"י בן ג'ונס. שם הקובץ - ifdg_a318-111_airbus_sas.zip.
בהצלחה!

אבירן171

New member
ידעתי שהמטוס מוכר לי

גם לי יש אותו ואהבתי אותו בעיקר(אל תחשבו שאני דפוק זה פשוט יחודי הרעש הזה) בגלל הקטע עם מנורת החגורה והעישון שעושים את הרעש הזה כשלוחצים עליהם.. בעיקרון, מטוס טוב רק מה אני שונא באיירבוס, אין רעש מנועים כמו שצריך, הכל שקט מדי, לעומת בואינג. אבירן..

למעלה