Live game

amitpizza

New member
Live game

אני טירון בבייסבול מנסה להבין מה הכוונה שאומרים שה"משחק חי" ??? תודה

7liel7

New member
הכוונה במשחק חי

זה שגם אחרי שקבוצת ההגנה הצליחה לפסול שחקן, המשחק ממשיך להתקדם. וגם אם כלום לא קורה לרצים מותר להתקדם בבסיסים. ועוד כל מיני...

amitpizza

New member
זאת אומרת...

שאין הפסקה שבה הרצים "מוגנים" עד שאין 3 פסולים? האם בכל מצב מותר לגנוב בסיס?

LADodger

New member
יש פרק זמן שבו מתחלף חובט ואז ברור שהם לא

יכולים לגנוב בסיס.... אחרי שהתבצע מהלך והרצים נשארו בבסיסים שלהם, הם לא יכולים פתאום כשעולה לחבוט אחד אחר להחליט לגנוב. הם צריכים לחכות עד שהוא יעשה ניסיון חבטה.

amitpizza

New member
ומי מחליט מתי הסתיים המהלך ?

אני מנסה להבין הרי יש פה קו שלא ברור לי מתי מותר ומתי אסור לגנוב בסיס (או מהצד השני לפסול רץ)

7liel7

New member
מותר לגנוב בסיס

רק כששחקן שלך מאותה קבוצה מוכן לחבטה וגם המגיש מוכן לחבטה...

amitpizza

New member
עוד דברנוסף שלא ברור לי

איך יודעים האם הרץ מתכנן להמשיך לרוץ או שהוא פשוט ממשיך מכוח הריצה כלומר למשל אם רץ רץ להראשון לשני ועובר את השני בגלל הריצה האם עדיין אפשר to tag him ???

LADodger

New member
המקרה היחיד שיש "מכוח הריצה" זה הבסיס הראשון

כאשר החובט רץ לראשון אבל ממשיך לרוץ ישר (כלומר - לכיוון האאוטפילד, ולא שמאלה לכיוון הבסיס השני). זה מתקשר לכך שרק בבסיס הראשון ההגנה יכולה לתפוס את הכדור על הבסיס בלי לעשות טאג (חוץ מניסיון PICK OFF שבו ה-1B צריך גם להיות על הבסיס וגם לעשות טאג לבייס ראנר). בכל בסיס אחר - אין דבר כזה "מכוח הריצה" ולכן אתה תראה רצים שגולשים אל הבסיס ומשאירים את הרגל שלהם עליו, ואילו ההגנה צריכה גם לזרוק את הכדור לבסיס וגם לעשות טאג על הרץ לפני שהרגל או היד שלו נוגעת בבסיס.

amitpizza

New member
תודה, אתם 10

בעיקרון...

לרצים מותר לרוץ מתי שבא להם. המצב היחיד שאסור לרוץ הוא כאשר השופט קורא " TIME" שזה אומר משהו כמו TIME OUT. הפסקה כזאת. רוב ההפסקות זה בקשות של השחקנים. כשחוזרים לשחק אז השופט קורא "PLAYBALL" והמשחק שוב פעם "חיי".

LADodger

New member
וואלה

אבל לפי מה שאני יודע הם לא יכולים לרוץ לדוגמה לפני שהקאצ'ר מתיישב. אז איך זה מסתדר? אין PLAYBALL לפני שהוא מתיישב או שאני סתם טועה?

זהו שרוב הפעמים...

בזמן שהשחקן עדיין לו הגיע לבוקס אז יש TIME. ואז האמפייר אומר PLAYBALL (מצביע על הפיצ'ר) וחוזרים לשחק...

NYMets Man

New member
אז זהו שלא

מה שאסף אמר זו התשובה המדויקת... מותר לי לרוץ גם כשהחובט מתחלף... אבל זה מאוד טיפשי כי הכדור אצל הפיצ'ר (או הקאטצ'ר) והוא יכול לזרוק מתי שבא לו. רק מה שבין טיים ופליי בול הוא מצב של סטנד ביי... חוץ מזה... לייב גיים

למעלה