Live from Zermatt

sgebay

New member
Live from Zermatt

שלום לכולם וחג עצמאות שמח!
אני נמצא בצרמאט ושמח לתת דיווח קצר בתום יום הסקי הראשון שלי
ההחלטה לנסוע לצרמאט הייתה די ברגע האחרון. היה לי כרטיס לציריך שקניתי עם נקודות אל על שעמדו לפוג ובמקור חשבתי בכלל לנסוע לסן אנטון באוסטריה. התחזיות בשבוע שעבר היו בבחינת המציאות הטופחת על פני – היה ברור שצריך לעלות כמה שיותר גבוה ועל כן בחרתי בצרמאט. תודה לחברי הפורום שתרמו להחלטה.
אין ספק שחם. אפילו חם מאוד – היום בשעה 1700 היה 18 מעלות בעיירה. ובכל זאת, מדרונות השלג של צרמאט לא מאכזבים. ככה זה כשיש שלוש פסגות מעל 3000 מטר, מסלולים ארוכים שלפחות לחלקם מפנה צפוני, והרבה שלג...
בעיירה כבר אין שלג אבל המסלולים במצב מצוין. איכות השלג גם כן עלתה על המצופה בהתחשב בעובדה שאנו באמצע אפריל.
גלשתי מ9:00 עד 16:30. שעתיים ראשונות – קרח. מ-11:00 השלג התרכך והפך לטוב מאוד ברוב המסלולים שגלשתי עליהם. לא ברמה של ינואר אבל בהחלט טוב בהרבה משלג אביבי רגיל. בסביבות 14:30 ראיתי שהסלאש מתגבר ועליתי למעלה עד ל-Matterhorn Glacier Paradise בגובה 3883 מטר ושם גלשתי עוד שעה וחצי בתנאי שלג מצוינים. לבסוף ירדתי את הירידה האחרונה – למי שיש מפה זה מסלול 70 מ-Furggsattel בגובה 3365 עד Furgg בגובה 2432. יופי של מסלול ובסה"כ שלג טוב למעט הקטע האחרון שהיה תלול, סלאשי ומלא מוגולים. לא בדיוק המסלול האחרון לרגליים עייפות...ירדתי לאט ובזהירות והגעתי לגונדולה. עקרונית אפשר היה להמשיך עוד קצת במסלול שחור אבל השלג היה כבר מימי מאוד עד ירדתי את הקטע האחרון בגונדולה.
בקיצור – יום מקסים!

z x 7 r

New member
כן - ראואים שהשלג רטוב וכבד לגמרי

עם זאת - מקנא קנאה לבנה!!

sgebay

New member
יום גלישה שני מדהים

גם היום היה לי יום מדהים. קלטתי את השיטה: למצוא את המסלולים הנכונים לפי כיוון השמש, לגלוש אותם איך שהם מתרככים ולהמשיך הלאה אחר כך. עם תכנון נאות אפשר להשאר רוב היום על שלג טוב וכך באמת היה לי – אפשר לאמר שבין 10 ל-16 היום גלשתי בתנאים טובים+. כשירדתי לעיירה (הקטע האחרון – בגונדולה) נדהמתי לראות שהיה 22 מעלות! באמת שלא הרגשתי את זה אבל זה היתרון כשגולשים אחר הצהריים מעל 3000 מטר... בכל מקרה, צרמאט מצדיקה את המוניטין שלה. אפילו בתנאים של היום היו מספיק מקומות שאפשר היה לגלוש ולהנות.
היום פגשתי זוג שוויצרים מציריך שגולשים כבר 50 שנה! ככה זה כשמתחילים בגיל 5. הם באים כל אפריל לצרמאט. גלשתי איתם את רוב היום ולא רק שזה היה תענוג לראות איך הם גולשים, גם למדתי מהם המון.
מבחינת מחירים, יקר מאוד. סקי פס ל-4 ימים כולל איטליה עלה 300 פר"ש. בירה על ההר: 8 פר"ש. מרק: 11 פר"ש. השכרת ציוד ל-4 ימים: 140 פר"ש (128 לאחר הנחה). הפתרון שלי לנושא זה מלון זול (יש כאלה אם מוכנים לגור "מעל" העיירה ולא במרכז העניינים) והצטיידות בסופר. יש פה שני סופרים טובים ועל ההר אני אוכל סנדוויצ'ים. לא מפריע לי – באתי לגלוש!
אחרון חביב – מה שבאמת נחמד בגלישה בסוף העונה זה שיש פחות תיירים והמון מקומיים וכולם נורא נחמדים. אין ליפט שלא יצא לי לדבר עם אנשים.
צילמתי כמה סרטים עם ה-Go Pro אבל תכנת העריכה שלהם נוראית אז זה כנראה יחכה לשובי ארצה.

natyh

New member
כיף לשמוע

אתה כנראה האחרון שיהנה השנה , רכס נוראי על מזרח האטלנטי משחרר כאן גשמים ושם אצלכם יתחמם די מהר , 22 מעלות אצלך לא במקרה .
ב 19 לחודש ירד עוד קצת אך לא ראיתי כלום בעניין ה 22 וכנראה שכל הארבעה מטרים...שלג יעלמו בזריזות כלעומת שבאו , כמעט כל האתרים הספרדיים סגורים או פתוחים בסופי שבוע בלבד .

הספרדי בטלפון ידע מה הוא אומר, אז כנראה שמתוכנית הסקי למאי שלי ישאר שוב מסע קייקים ... שלג באוגוסט .... שוב לא אצלי ....
.
.

alonaski

New member
פהההייי... למה לא???!! ת'אכל לנו את הלב!

עם כפית!!! ולאטטטטטטטטטטט לאטטטטטטטטטט....

למה לא???!!!

alonaski

New member
איזה כייף לך!!! הספונטאניות במיטבה!!!

תגלוש קצת גם בשבילי... בכלל, 18 מעלות בעירת סקי שוויצרית זה גם נחמד!! למה לא? תהנה!!

מפתיע שהאתר פעיל עדיין.

אתה יכול לגלוש במכנס קצר וחולצת טריקו - לא?

ותגיד - אתה מצליח לנשום בגבהים האלה? אין לך קוצר נשימה?

sgebay

New member
גלישה בגובה

אני בהחלט מתנשף אבל עד עכשיו לא הרגשתי את זה יותר מדי. מה שחשוב זה להקפיד על שתיה כי מתייבשים מהר. אני גולש עם שלוקר ושותה כל הזמן על המעליות. הבעיה היחידה זה שצריך הרבה הפסקות פיפי, במיוחד אחרי הבירה בצהריים...

sgebay

New member
יום גלישה שלישי - צ'רביניה!

היום גלשתי לצד האיטלקי. התחלתי את הבוקר בעליה עם הגונדולה ל- Trockner Steg בגובה 2939 מטר ומשם לקחתי את מעלית הכסא Furggsattel. זו מעלית שווה במיוחד. מהירה, שש מושבים, עולה לגובה 3365 וממנה יורדים שני "מסלולי מירוצים" אדומים ולא קשים במיוחד חזרה ל-2939. היום בבוקר אחד המסלולים היה סגור לאימונים של נבחרת איטליה והיו לא מעט גולשים שפשוט עצרו לצפות בהם. אני הסתפקתי בצפיה מהכסא. מסלול אחד לחימום ואז עליתי בגונדולה לנקודה הגבוהה ביותר, ה-Klein Matterhorn בגובה 3883 מטר. משם עשיתי את המסלול המפורסם לצ'רביניה, תחילה במסלול 85 אדום המוביל ל-Plateau Rosa, הנקודה הגבוה בצ'רביניה בגובה 3480 מטר ומשם במסלול 7 אדום האגדי עד צ'רביניה. וואלטוראנש כבר סגורה לגלישה אז לא יכולתי לגלוש לשם והסתפקתי בגלישה עד הגונדולה הראשית של צ'רביניה בגובה 2050 מטר. חוויה.
את יתר הבוקר ביליתי על המסלולים של צ'רביניה אבל רק על אלה שהיו מעל 2500 מטר כי מתחת לזה היה ממש סלאשי. בפעם האחרונה שגלשתי שם זה היה לפני 4 שנים והרגשתי את ההבדל. לדעתי המסלולים שם נהדרים ללימוד – בין אם זה מתחילים ובין אם זה למתקדמים שרוצים לחזק נקודה ספציפית כגון Carving אבל אין ספק שהמסלולים של צרמאט מעניינים יותר ומאתגרים יותר. ב-1400 הפסקת צהריים על המרפסת הנהדרת של Bontadini בגובה 3000 מטר ולאחר מכן חזרה לכיוון צרמאט. כשהגעתי לפלאטו רוסה ראיתי שהשלג היה עדיין במצב כל כך טוב שפשוט לא יכולתי להתאפק וגלשתי את המסלולים האדומים ליד כסא Furgsattel שוב ושוב כמעט עד הסגירה. משם ירידה במסלול מספר 70 עד Furgg שבגובה 2432. הקטע האחרון של המסלול הזה הוא די תלול ובשעה 16:30 הוא כבר היה בשילוב קטלני של סלאש ומוגולים. מה עושים? מדליקים את ה-Go Pro ויורדים ובמקום לנסות להקיף את המוגולים, משתמשים בהם כמקפצות קטנות. היה כיף. מ-Furgg כבר לקחתי את הגונדולה למטה והגעתי לעיירה בסביבות חמש, רק כדי לראות ששוב 22 מעלות! היה לי חם, אבל עדיין, יום גלישה מספק מאוד.
מחר היום האחרון ולצערי יש לי רק חצי יום גלישה לפני שאני עולה על הרכבת לציריך.

sgebay

New member
יש מפעל?

כל העיירה מלאה בקונדיטוריות ושוקולטריות. המזוודה כבר מלאה...אבל לא ידעתי שיש גם מפעל. איפה?

marceloros

Member
מנהל
אין לי מושג, היה במירוץ למיליון האמריקאי

קראו לזה מפעל, מן הסתם חנות שוקולד, לא משהו ענק ונראה לי על הרחוב הראשי לא סגור על זה.
הם קיבלו תבניות של גמדים של טרוולוסיטי (אתר נסיעות אמריקאי - Travelocity ) מהן הכינו גמדים וצבעו אותם.
תשאל איפה הכינו גמדים ב-Amazing Race ובטח יפנו אותך.

natyh

New member
תזכיר לי להזכיר לך ....כשנהיה בברילוצה ...

במפגש הפורום באוגוסט את העניין הקטן הזה ...

marceloros

Member
מנהל
למעשה אין מה להזכיר לי....

אנחנו כבר סיכמנו שאתה נוסע בכל המקומות האקזוטיים בעולם, ואני רואה אותם בסלון, בתור פריק המירוץ למיליון או בתור "מלך הריאליטי" כפי שכוניתי פעם, בטלויזיה.

במירוץ למיליון (שוב מתנצל האמריקאי) היו במפעל השוקולד בברילוצה גם, רק ששם היה גמד אמיתי ולא משוקולד עובד המקום, שממש התלהב מהגמדה (האמיתית) שההשתתפה באותה עונה בזוג שזכה לכינוי אצלנו "מירנה ושמירנה" (או שזה היה אולי כינוי שהמציא איזה יהודי שהשתתף גם? שכחתי).
בקיצור אם זה היה במירוץ למיליון אני מכיר, כמו גלישה על עפר וולקני בהר געש או חילוץ בובה קבורה בשלג בצ'רמט. בקרוב בשבת העונה החדשה כחול לבן, יהיה מעניין, הם בוחרים זוגות חתיכים לאלונה וחתיכות לי.

natyh

New member
אל תצטנע ...

אתה צריך לנוח קצת אחרי הגיחה הנועזת לבאנסקו ובעניין ברילוצה , הרי באת משם ...

marceloros

Member
מנהל
על המחמאה

בברילוצה לא הייתי, בביקור הבא שם במקום איגואסו אני אבחר ברילוצה.

sgebay

New member
יום הגלשיה האחרון + סיכום ביניים

היום האחרון היה טיפה לחוץ.
קמתי בבוקר, ארזתי, אכלתי ארוחת בוקר ועליתי על "מדי גלישה". עשיתי צ'ק אאוט במלון תוך כדי שאני משאיר שם את התיקים עם אפשרות להתקלח בסאונה בסוף היום. 9 בבוקר ואני כבר על הסקי בס ומשם עליה ארוכה (40 דקות) לאיזור הגבוה באתר בין צרמט לצ'רביניה. מצב השלג היה מעולה וניצלתי את השעה הראשונה של הבוקר לחימום על מסלולי המירוץ המשובחים. מסלול אחד היה סגור לאימונים של הנבחרת השוויצרית אבל זה לא הפריע עקב מיעוט הגולשים והיה כיף לראות אותם טסים על המסלול. המשכתי לגלישה באיזור נמוך יותר בין הגבהים 2400-2900. היה מלא שלג אך עקב הטמפרטורות האיזור היה קרחי עד 11 אבל בין 11-13 תנאי גלישה מצוינים עם סלאש מועט ולא מורגש. לא נשאר הרבה זמן במהירות ירדתי עם הגונדולה ועברתי עם הסקי בס לאיזור הכי "שמאלי" על המפה הלוא הוא איזור ה-Rothorn עם שיא גובה של 3100 מטר ונוף מדהים למטרהורן. מצאתי שם מסלול כחול ומסלול שחור ממש בשיא הגובה שכמעט לא הושפעו מהשמש למרות שבפסגה כבר היה 10 מעלות וסלאשי. עוד שעה על המסלולים האלה ואז בצער ויגון ירדתי לעיירה עם הפוניקולר. החזרת ציוד, ריצה למלון, מקלחת מהירה וב-15:40 אני כבר על הרכבת חזרה לציריך.

אני עדיין מתאושש מהחוויה ועוד ישאר זמן לסיכומים מסודרים אבל כסיכום זמני אומר שהיה פשוט מעולה! צרמאט מצדיקה את המוניטין שלה בכל מובן אפשרי והכי חשוב לציין זה שעל אף חום בלתי רגיל וגלישה בסוף העונה, תנאי השלג היו טובים מאוד ברוב המקומות ואיפשרו ימי גלישה מלאים מתוכם היו לפחות 4 שעות של שלג איכותי כל יום.

למעלה