Live Forever מנצח

sok777

New member
Live Forever מנצח

ליב פוראבר נבחר לשיר [או המנון, אם תרצו] האינדי הטוב ביותר. וללא ספק, הוא ראוי לכך. בסקר שנערך הוא זכה במקום הראשון. לדעתי זה צודק. גם המקומות הבאים אחריו לא פחות טובים כאשר הגיע ישר אחריו Smells Like Teen Spirit של נירוונה. שלושת השירים הנוספים שמשלימים את הטופ 5 כוללים את: There Is A Light That Never Goes Out, אחד השירים הטובים בהחלט, של הסמית'ס, Don't Look Back Into The Sun של הליברטינז, ואחד משירי הבריט-פופ הגדולים אי-פעם שיכל להגיע גם במקום ראשון לדעתי, Common People, שיר ענק מאת הפלפ. גו ליב פוראבר!
הנה הכתבה:
Oasis have topped a poll of the greatest indie anthems ever with their classic song Live Forever taken from their debut album Definitely Maybe. The Noel Gallagher-penned tune has long been a staple in the band's live sets and indie clubs throughout the world. Nirvana came in second place with their smash hit track Smells Like Teen Spirit, which curiously re-entered the UK charts this week. The rest of the top five included Pulp's trademark hit Common People, the Smiths' There Is a Light That Never Goes Out and the Libertines' single Don't Look Back Into The Sun. Both Morrissey and Pete Doherty can feel content after achieving two hits each in the top ten. The Libertines' Time For Heroes was in sixth place while The Smiths' track How Soon Is Now? came in at number seven. Strokes were in at number nine with their early single Last Nite and Arctic Monkeys completed the top ten with their second single I Bet You Look Good On the Dancefloor. By far the most popular bands in the list, which was complied by NME and Xfm, were Oasis, the Smiths, the Libertines and the Stone Roses. There were also entries for Joy Division, Babyshambles, Arcade Fire, Manic Street Preachers, Killers and Blur. Another legendary band who entered the top 50 were Pixies for their song Monkey Gone to Heaven from the album Doolittle.​
ותודה לליבפוראבר השיר והאתר, ולאתר monsterandcritics. גו ליב פוראבר:)

imry100

New member
סלחו לי על הבורות... ../images/Emo108.gif

אבל שכחתי מזה אינדי.....

sok777

New member
אינדי

זה זרם. זה כמו שיש בריט-פופ שזה בתוך רוק אלטרנטיבי בכלליות, אז גם אינדי זה זרם בתוך רוק אלטרנטיבי. קח לדוגמא את ארקטיק מאנקיז, בלוק פארטי, דה קילרז וכד'. הם להקות אינדי. יש לא מעט כאלו ויש גם לא מעט טובות. אואזיס נחשבים בעיקרון בריט-פופ אבל כידוע סגנון וזרם זה לא מוגדר לגמרי.

imry100

New member
אוקיי.. תודה ../images/Emo108.gif

ידעתי שאואזיס הם בריטפופ אבל כשאתה שומע אואזיס אתה מיד יודע, יש משהו קצת שונה במוזיקה שלהם, לא יכול להסביר....

razkaplan

New member
זה דווקא מוגדר מאוד

אינדי נובע מהמילה - אינדיפנדס או איך שלא אומרים את זה, יענו עצמאת, פעם זה היו להקות שהוציאו לבד את התקליטים שלהם כי החברות הקלטות לא אהבו את זה וזה לא היה מיינסטרים מספיק, כל העניין פה הוא מחוץ למיינסטרים, בשנים האחרונות מה שקרה שפשוט אנשים התחילו לאהוב את זה וזה נהיה מיינסטרים בערך ורק השם נשאר ...

sok777

New member
..

היום זה ממש לא ככה. זה כמו ששוגייזינג זה בגלל שהם בהופעות היו מסתכלים על הרגליים אבל זה רק המקור, היום זה כבר לא זה. גם אינדי זה לא יותר מזרם. ברור שזה מתחיל איכשהו, גם בריט-פופ אבל עדיין..

imry100

New member
כן...../images/Emo108.gif

היום המיינסטרים זה גם מה שהייה פעם מחוץ לזרם... אבל אני התכוונתי למשהו שיש בצוזיקה של אואזיס שכשאתה שומע אותה אתה מייד יודע שזה הם, ברוב המקרים

יאפ. אני מחשיב אינדי כאינדפנדנס בעוד מובן...

שאם תשימו לב אז הלהקות אינדי הרבות שיש כרגע , הם מאוד שונות. כלומר, יש הרבה זרמים בתוך אינדי. המון. המון סיגנונות שונים. לכן אני מחשיב בתוך אינדי להקות שלא אוהבות להכליל לעצמם. כלומר, יש להם סגנון עצמאי (אינדפנדנס). למשל ארקטיק מאנקיז... יש כאלה קוראים להם אפילו פאנק. אבל יש להם גם הרבה שירים שבכלל לא קרובים לפאנק. יש אפילו חלק שטוענים שזה מן פאנק-ראפ (אם יש כזה דבר). אתה אוסף את הכל ויוצא לך אינדי... אבל זה רק ה2 סנט שלי

sok777

New member
ארקטיק?

הם אינדי ללא ספק. כולם אומרים וזה הסגנון שלהם. אבל עזוב את להגדיר סגנונות או להגיד אם יש כזה. אפשר להגיד ולשייך מה שהלהקה חושבת ואומרת וסגנונות, בדוגרי, זה כיום דבר מטופש. עזבו את זה, העיקר שהמוזיקה טובה. למה לתחום כל דבר?

sok777

New member
אני יודע,

פשוט אמרת שאומרים שהם פאנק וזה. אז אמרתי שלא. אבל דוגרי, זה לא באמת חשוב.

YOasis

New member
אני אישית מתגנדת להגדרות... למרות שאני נוטה

להיכנס לויכוחים כאלה (כמו זה למשל) וזה חזק ממני... נגיד יום שלישי שמתי ברדיו את הדיסק החדש של הארקטיק מאנקיז אז איזה מישהו נכנס ואמר "אחלה פאנק-רוק מי אלה?" אז כן... הם מושפעים מהפאנק ואין לזה ויכוח, שומעים את זה. אבל הם לא פאנק נטו, יש להם גם שירים רגועים לגמרי... Only Ones Who Know שיר שרחוק שנות אור מלהיות איזה סוג של פאנק... בלדה 100%. הם בכלל מושפעים מהמון סגנונות לא קשורים אחד לשני, בגלל זה הם כל כך טובים ומיוחדים ובגלל זה הם נחשבים ללהקת האינדי הטובה ביותר בעולם כיום. אין... בעולם המודרני אין להקה שיכולה להיות אינדי... אם יש אנחנו בטח לא שמענו עליה יותר מדי. זה לא כמו פעם שהפיקסיז פרצו קדימה עם היחס השונה שלהם למוזיקה או בכלל נלך רחוק יותר, הוולווט אנדרגראונד שבכלל אף אחד לא ספר אותם בשנים שהלהקה פעלה. הם היו אינדי כמו שזה בהגדרה. להקות שעשו זאת בזכות עצמן, "עצמאיות" מה שנקרא... הביאו "אלטרנטיבה" שונה למוזיקה (בארצות מסויימות קוראים לסגנון "אלטרנטיב" - "אנדרגראוד" בגלל אותה להקה...). בגלל זה המושגים "אינדי" ו"אלטרנטיבי" הולכים כל כך טוב ביחד. אבל גם לסגנון האלטרנטיבי לא מתייחסים לאיך שאמורים במקור. היום כל להקת גיטרות שמושפעת מהפאנק נכללת תחת ה"אלטרנטיב" והמון מהלהקות האלה מנגנות מוזיקה דומה ולא חדשנית או מעניינית. אבל היא מתאימה להגדרה הזאת. אגב, יש גם ראפ אינדי, היפ הופ אינדי ועוד המוווווווון סוגים של אינדי. פשוט נוטים ליחס את המושג ללהקות ה"אלטרנטיביות" מה שנקרא... וואי זה נושא נוראי. עדיף שאני אפסיק עכשיו!

sok777

New member
עזבי

זה לא כזה חשוב. כאילו, כמו שכרמל אמרה, יש המון סגנונות, זרמים, תת-סגנונות, תת-זרמים והמון. חבל להסתבך. אפשר לקטלג כל דבר, אבל מה שקובע זה מה שהם אומרים וזה גם לא משנה מאוד.

האמת שארקטיק די מזכירים את האינדי הקלאסי..

בעיקר כי שמעתי לפני כמה ימים שיש להם חברת הקלטות משלהם. כלומר, הם אינדפנדנס. כמו שכבר אמרתי, אני מייחס לאינדי משמעות חדישה ומודרנית יותר, שאומרת שזה בעצם סגנון ללהקות שלא אוהבות להתפס על סגנון יחיד (כמו לדוגמא שארקטיק לא רוצים להתפס רק על פאנק רוק או רק על בלאדות... כשאתה אינדי אתה בעצם פתוח להכל).

RoySupernova

New member
דווקא הם די פורצי דרך של האינדי החדש בעולם..

הם הלהקה הראשונה שהשיגה היסטריה עצומה רק דרך האינטרנט וההופעות, עוד לפני האלבום הראשון (שכמובן שבר את כל השיאים- של אואזיס.. [= ).. בסופו של דבר איך שאני רואה את זה הרבה מהלהקות היום של MTV2 הם לא אינדי אורגינל, אלא חלק מתעשייה (בעיקר אמריקאית) שפרצה של עשיית מוזיקה אלטרנטיבית, ארקטיק לעומת זאת הם אינדי אמיתיים. לא היו צריכים עזרה של שום חברת תקליטים כדי להגיע לאן שהגיעו וגם היום יש להם את הסיפור עם החברת תקליטים שלהם שעוד לא הבנתי אותו בדיוק, הם פרצו את הדרך למיליוני האנשים שמנסים היום לפרסם את המוזיקה שלהם באינטרנט בתקווה שהם אי פעם יוכלו להגיע לעשירית ממה שארקטיק הגיעו, ולפורום שלנו יש לא מעט נציגים באתרים כאלה. הבעיה העיקרית עם האינדי לדעתי זאת ההמשכיות, האלבום השני והשלישי.. כי עוד לא היו יותר מדי להקות אינדי של השנים האחרונות שהצליחו לשרוד כמה שנים טובות בטופ של המוזיקה בעולם, הם באיזשהו שלב חייבים להתפתח לכיוונים קצת חדשים, והאמת גם קצת יותר מיינסטרים, ואני ממש לא רואה בזה בהכרח משהו רע, כדי לשרוד הרבה שנים בתור להקה חדשנית.. והאמת שאואזיס הם דוגמא די טובה ללהקה כזאת. דפנטלי מייבי הוא ללא ספק אלבום אינדי, אבל עם כל הביקורת נואל ידע שהם חייבים אלבום שני כמו מורנינג גלורי ובסופו של דבר הוכח שהוא צדק. אם הם היו ממשיכים עוד שנים לעשות אלבומים רק בסגנון דפנטלי מייבי הם לא היו מגיעים רחוק מספיק. דפנטלי מייבי היה נחשב לאלבום ענק אבל הבאים אחריו היו נחשבים כחיקויים שלא מגיעים למקור לא משנה כמה שירים טובים היו בהם. פשוט ככה זה, להקה שרוצה לשרוד חייבת לחדש, להשתנות ולהתפתח ולדעתי אין הרבה להקות אינדי שמסוגלות לזה. לא שמעתי עוד הרבה מהחדש של ארקטיק אבל משני השירים ששמעתי קיבלתי את הרושם שהם בחרו עוד להמשיך בסגנון הייחודי שהם המציאו. אני מת עליהם ועל הסגנון שלהם אבל אם קיבלתי את הרושם הנכון מהאלבום הזה באלבום הבא הם יהיו חייבים להתפתח קצת לכיוונים חדשים כדי לא להיעלם.

sok777

New member
כן

ארקטיק ממש משהו אדיר וייחודי. מצד שני גם לפרנץ פרדיננד יש ייחוד ממש אדיר. כל שיר שאני שומע שלהם, אפילו אם הוא חדש אני מזהה שזה שלהם. גם בלוק פארטי ייחודיים. גם קסביאן, אם תקרא להם אינדי, ממש ייחודיים. אלקטרוני מגניב כזה. אגב, בלוק פארטי באלבום השני איכזבו אותי. הם חיפשו כיוון חדש ולא אהבתי מאוד. חוץ מThe Prayer וHunting For Witches.

בקשר לאלבום השני של ארקטיק...

כששאלו את אלכס באיזה ראיון שקראתי האלבום הזה הוא אמר... שהם יכלו בקלות לעשות אלבום שכולו מורכב משירים יפים שכל אחד יכול להיות להיט סטייל WHEN THE SUN GOES DOWN ו MARDY BUM. אבל במקום זה, הם העדיפו לעשות אלבום שני של שירים הרבה הרבה יותר קשים (ככה הם אמרו את זה) של חומר שהם הרבה יותר אוהבים ומאמינים בו. הם פשוט נמצאים בשלב (אלבום שני) שכל מה שהם יעשו שם, ישמיעו ברדיו. לא משנה מה החברות תקליטים, ערוצי הטלויזיה או התחנות ברדיו יחשבו על זה. אז הם מנצלים את זה ועושים חומר שהם באמת אוהבים. לפי דעתי האלבום השני דווקא שונה מאוד מהאלבום הראשון. השירים שם יותר חזקים (רובם לפחות) ומהירים יותר מהקודם. אבל כן, אני מסכים איתך, באלבום השלישי - תצפה למשהו הרבה יותר מיינסטרימי.

YOasis

New member
כבוד... שיר שאומר כל כך הרבה...!

הנה הרשימה המלאה למי שמעוניין: NME's 50 Greatest Indie Anthems Ever: 1. Oasis - Live Forever 2. Nirvana - Smells Like Teen Spirit 3. Pulp - Common People 4. The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out 5. The Libertines - Don't Look Back Into The Sun 6. The Libertines - Time For Heroes 7. ?The Smiths - How Soon Is Now 8. The Stone Roses - I Am The Resurrection 9. The Strokes - Last Nite 10. Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor 11. The Smiths - This Charming Man 12. The Stone Roses - She Bangs The Drums 13. The Libertines - Cant Stand Me Now 14. Oasis - Don't Look Back In Anger 15. Blur - Song 2 16. Franz Ferdinand - Take Me Out 17. The Stone Roses - I Wanna Be Adored 18. The Verve - Bitter Sweet Symphony 19. Joy Divison - Love Will Tear Us Apart 20. Joy Division - Transmission 21. The Smiths - Panic 22. The Breeders - Cannonball 23. The Gossip - Standing In The Way Of Control 24. Babyshambles - Fuck Forever 25. Oasis - Supersonic 26. Radiohead - Creep 27. Oasis - Wonderwall 28. Pavement - Cut Your Hair 29. (Arcade Fire - Rebellion (Lies 30. Manic Street Preachers - A Design For Life 31. Oasis - Cigarettes & Alcohol 32. The Stone Roses - Fools Gold 33. The Killers - Mr Brightside 34. Radiohead - Just 35. Pixies - Monkey Gone To Heaven 36. Kaiser Chiefs - I Predict A Riot 37. Kasabian - LSF 38. Pixies - Gigantic 39. Oasis - Champagne Supernova 40. Klaxons - Golden Skans 41. Blur - Parklife 42. The Cribs - Hey Scenesters 43. Suede - Animal Nitrate 44. The Stone Roses - Love Spreads 45. The La's - There She Goes 46. Dinosaur Jr. - Freak Scene 47. The Libertines - Up The Bracket 48. Sonic Youth - Bull In The Heather 49. The Rapture - House Of Jealous Lovers 50. My Bloody Valentine - You Made Me Realise

למעלה