Live and Let-Live

Live and Let-Live

אתמול, יום שלישי, נסגר עוד דיון על שולחן ´האחווה´. עבדכם הנאמן השתתף בו, בין הייתר, ועל תוכנו תצא בבוא העת הודעה רשמית. אולם תגלית שהיתה לי באותו הדיון מרעישה את בני-מעי ומונעת ממני מנוח. שנתי טרופה הייתה הלילה, ונמתחה כנטיף גומי מברזל חם. קשה לי לבטא את מה שעובר בתוכי כעת, ועל כך - אבקש את סבלנותך, קורא יקר, עת אקרטע בין מסר וכאב, ואשפוך לפניך את מוסרות ליבי. המניע העיקרי שלי כיום לשותפות ביצירת ´האחווה´ היה לשחק *יחד*. לאחר War4Ring, בו ראיתי 700 איש, חדשים וותיקים, צברים ועולים מגרעינים שונים ומשיטות משחק שונות באים בגשם לשחק *יחד* בפרוייקט הפקה גדול-מימדים, השתנו בי סדרי הגודל ונולד בי חזון. לאחר שראיתי את הגמישות שפעלה במערכת החוקים של War4Ring, את החופש שהיא נתנה לשחקנים והפוטנציאל שטמון בחופש היצירה הזה קיבלתי החלטה. כבר War4Ring הראה לנו את הפערים וההבדלים בין הקהילות השונות ועוד רמז על הרווח האדיר שבגישור הפערים האלה: קהילת הענק המאוחדת של משחקי-התפקידים. Wondering of the Rign(המשחק של וחתנג) הראה את התמונה יותר לעומק, והבליט הבדלים בין קהילות שחקנים שונות בקהל העולים, דרכו השתקפו מולי הבדלים בין קהילות שחקנים בקהל הצברי גם כן. נסיון פשרני להגיע למערכת חוקים גנארית בכל הנושאים השנויים במחלוקת אפשרי לדעתי, אך הוא יזניח את הקיצוניים בכל נקודות המחלוקת השונות, וידרוש פעולה על רקע ויתור מן הרוב, ביחוד בתחומים בהם בך הקיצוניים גדול מסך הקיצוניים. הדוגמאות: 1. תקני בטיחות לנשק. 2. מרכיבי הקסם במשחק - עולם דל-קסם או קסום מטבעו? 3. אופן גילום יכולות מיוחדות - גיבוי חוקי או אימפרוביזצוני על בסיס גילום נאה?. 4. ראליזציה של תחפושות - לדוגמא: דרקון = אדם עם חרב ואלת-שרשרת?. 5. איזורי פגיעה בקרב - מכנס ארוך או מכנס קצר? 6. השליטה במשחק - מסטר מכופף שחקנים או שחקנים מכופפים עלילה? 7. נוכחות מסטרים במשחק - האם יש לתת לשחקן שיקול דעת, או להצמיד לו ביביסיטר? 8. משמעות שחקני המפתח(ה-NPC) - שרת של המסטרים או שחקני-דמות? 9. למי שייך המשחק יותר - לשחקנים או למנחה העלילה? ויש עוד דוגמאות רבות ואחרות המבוטאות בכל מני דרכים באופן הפעולה המקובל בקהילות השחקנים השונות - צברים, עולים והגרעינים השונים ביניהם. כל דרך פעולה שתגובש כדרך-פעולה גנארית אשר תכלול הגדרה *כל-שהיא* לגבי *כל אחד* מהנושאים האלו, ועוד נושאים אחרים זה פשוט לבוא לשחקן בדרישה להשתנות על מנת שיוכל להשתלב. *וכל אחד מאיתנו יאלץ להתכופף במשהו*, כי לכולנו דיעות שונות בנושאים אלה, ונושאים אחרים, כך שלכל שחקן יהיה ויתור, והחיים על רקע זה יראו כמו פשרה. בעיני זה לא מכבד להגיע לשחקן בדרישה להשתנות על מנת שיוכל להשתלב. דרישה זו, כמוה כהקצאת הקיצונים, הכרזה על מרכז ועל שוליים, והתוצאה של פעולה כזאת היא לחץ חברתי למיתון ודיכוי רעיונות שאינם עולים בקנה מידה עם המרכז. ההחלטה שקיבלתי היתה: לממש פוטנציאל זה ב´הדבר-הבא´. וכך נולד רעיון ה-Regions. לפיכך, נבנתה מערכת החוקים של ´הדבר-הבא´ על נמנת לכבד את השחקן ואת הממוצא שלו (מוצא על רקע משחקי תפקידים, כמובן), ולהניח לו לשחק עם השחקנים החושבים כמוהו, ולאפשר לו לשחק בה במידה - *עם כל השחקנים האחרים* סימולטאנית, כשכל משחק ענק הוא פעימת לב קהילת השחקנים. גם בביגור זה כך. וגם באיגר זה כך. מה היה היקף הפעילות של כנסים אלה אם היה ידוע שבאים לכנס כזה על מנת לשחק D&D בלבד? לא קטולו, לא Shadowrun, לא ערפדים, לא Live. רק D&D. רק משחק אחד, ומרחב בטוי אחד לגוף אחד ונקודות ההשקפה שלו לגבי כל אחת מהנקודות שציינתי קודם כדוגמאות, בעוד השאר נאלצים להתכופף תחתיו או לפעול בנפרד. והמניע העיקרי שלי ליצירת ´האחווה´ היה *לשחק יחד*. במהלך הדיון אתמול, עלתה האפשרות לשלב בין ´סאגת אמיה´ ל´הדבר-הבא´. האפשרות נפלה על רקע אידיאולוגי: הדעה הרווחת כיום בין חברי האחווה היא לקבוע כורח כוחני לשחקנים, ולאלץ אותם להשתנות במקום לכבד אותם ולקבל אותם כמו שהם. הדעה שאני מבטא במערכת החוקים ב´הדבר-הבא´ היא חלוקת כבוד לסגנונות המשחק השונים באשר הם, תוך שימת דגש - יש מקום לכולם - איך שהם, בתנאים שלהם, ובדרך בה הם רגילים לשחק. בני האחווה, שמיצגים קהילה ישראלית אחת, חושבים לעצמם לייצג את כל קהילת השחקנים *על ידי דעתם האישית* בנושאים שנקבתי לעיל: עלילה, NPC, תקן נשק, וכן הלאה. אין לי דילמה עם הצורך בגוף-עליון שיוכל לתמוך ולקדם משחקי תפקידים בארץ - על שום היותם משחקי תפקידים בלבד. השאיפה הראשונית שלי היא לבסס את ´האחווה´ כגוף כזה. אולם דרך פעולתה הנוכחי של האחווה מבססת אותה על זרם שחקנים מאד מסויים, שבאופן סטטיסטי מתברר כשולי לייד רוב השחקנים בארץ. לא ניתן להכריז על מרכז בשליים. התוצאה תהייה קרע. התדררות לאחור למצב הסגור והמבודד של קהילות השחקנים ממזרח-אירופה לפני War4Ring, וזה יבטל את ההשג המרשים ביותר של הפרוייקט. וזה כל כך חבל לי לראות את זה, שאני לא יכול לשבת בשקט מחמת הכאב כשאני נותן ידי לדבר כזה. הצעה לשלב את ´סאת-אמיה´ ו´הדבר-הבא´ מבוססת על דרך פעולתה של הסאגה. העבודה המושקעת ביצירת עולם הסאגה, מחזור העידנים בזמן שלו, מערכת החוקים שלו (קסם, כלכלה, קרב), העבודה האישית מול הקפטנים וכן הלאה - זהו אופן התפקוד של Region אחד ב´הדבר-הבא´, וזה התפקיד שממלא מסטר-אזורי (אל-עליון) ב´הדבר הבא. בנוסף על כך, החופש האדיר שבמערכת החוקים הכללית של ´הדבר-הבא´ מיועד לאפשר להקהילות שלמות לבוא ולשחק יחד בדרך המוכרת להם על בסיס המרה כללי, כך שההצעה המסתמנת היא להפוך את הסאגה לRegion ב´הדבר-הבא´, הפועל במסגרת החוקים שלו, עם עלילתו ועל כל מה שקיים בו, סימולטאנית עם משחקים אחרים לקהל שחקנים אחר שגם ככה לא יבוא ל´הסאגה´ - מה שמתאפשר ב-Regionים נוספים. פרושה של עבודה ב-Regions היא שלכל שחקן תהייה הבחירה בregion המייצג את דעתו בנקודות המחלוקת - בחירה ברגליים. כל שחקן יוכל לעבור בין מחוז למחוז כאורח (תוך המרה מסויימת בין המחוזות, שתתבסס על ההבדלים בין המחוזות שיש להמיר), וכתושב קבוע (בניית דמותו מחדש על בסיס ה-Region שאליו הוא עובר). התוצאה - תחרותיות בונה. כל מנחה עלילה אזורי וכל Regional Master יצטרכו לעשות את ה-region שלהם להכי כדאי למשחק, וזה יביא לפריון, עידוד יוזמות ויוזמה פועלת. הרווח באיחוד זה הוא אדיר: *לשחק יחד כלב קהילתי פועם* *איחוד המאמצים בין הפקת שתי סדרות להפקת סדרה אחת* *קליטת כל קהל השחקנים הקיים - ללא סייגים* *קהילה מכבדת וחולקת כבוד* *תחרותיות בונה בין סגנונות המשחק* *סביבת צמיחה ופריון* המחיר - קבלה. ערך עליון שקשה לרבים מאיתנו לאכול. מה כבר רציתי? להשאיר את המלחמות למשחק, לא לחיים. מה כבר רציתי, מה... *...לשחק יחד!*

חשוב לי להבהיר

חשוב לי להבהיר שאני מביע את דעתי והתרשמותי האישית, ולא עמדה רשמית כל שהיא ואין לקחת את דברי כעמדה שכזו. הרושם נוצר כשהעלתי הצבעה לא-רשמית בישיבת האחווה - שהעלתה שלכל הנוכחים למעט אחד (והיו כ15) עקרוני לשחק במערכת חוקים זהה, ולא לאפשר Reions עם תתי-חוקים משלהם. משמעות הדבר בעיני היא כפייה לפשרנות וצמצום פוטנציאל המשחק הן בגדילה, הן באלמיטים משחקיים, והן במכניקת המשחק, שלא לדבר על הפשרה הנכפת על הרוב המפוזר בדיעותיו. בא במידה, היו הצעות שלא אני העלתי למימוש אזורים עם תתי-חוקים שונים משלהם, אך מבלי לקרוא לזה Region - מה שמעיד על אופן העבודה הטבעי. דבר נוסף - הסטטיסטיקה: שחקני תפקידים צברים: 300 שחקני תפקידים עולים: 700 רוב הצברים הם למעשה נוער. רוב השחקנים העולים הם חיילים ומעלה. פיזור: 100 ישראלים בצפון 200 באיזור המרכז (כולל נספחים) 80 עולים ירושלמים 200 מאיזור חיפה 100 מאיזור הדרום 320 עולים מאזור המרכז(כולל נספחים) ואלה הנתונים היבשים על בסיס ההרשמה ל-War4Ring. בפועל, הקהילה מגיעה אף ל-1500 שחקנים, ופוטנציאל הגדילה גבוהה הרבה יותר. לא ניתן יהיה לקלוט אותם ולהביאם לרמת איכות משביעת-רצון על חשבון ההרגלים שלהם ועל חשבון מרחב הביטוי של ההנאות שלהם יחד - יחד - יחד!!! אחד בשביל כולם - כולם בשביל אחד!

Jarndyce

New member
קישור לתגובה שלי בפורום עקמ"ת:

http://roleplay.org.il/phorum/read.php?f=5&i=391&t=388 דני

Sir Yago

New member
תגובת ה"אחווה"

אתמול התקיימה ישיבה של פעילי האחווה. בין הנושאים שעלו בישיבה היה צירוף "הסאגה" ל-"הדבר הבא". לאחר דיון הוחלט שכדי לאפשר מגוון רחב ככל הניתן של משחקים, "הסאגה" לא תצורף לפרויקט "הדבר הבא". בהתאם למדיניות השקיפות של האחווה יתפרסם הפרוטוקול ברבים כפי שנעשה לאחר כל ישיבה. בהמשך לדיון זה אושר, מקים פרויקט "הדבר הבא", פרסם דעה המנוגדת להשקפת האחווה. להלן פירוט קצר על השקפתה של האחווה. האחווה הוקמה, בין היתר, לצורך עידוד תחושת הקהילתיות בין שחקני המשחקים החיים ועידוד מגוון הז´אנרים השונים. האחווה מייצגת "יחד": ביום שבת הקרוב יתקיים האירוע השני בארגונה של האחווה. אירוע זה מיועד להיות אף גדול ליותר וטוב יותר מהראשון. באירוע הראשון לפני שבועיים התכנסו יחדיו צברים ועולים, מבוגרים וצעירים, הורים וילדים, R-יסטים ולארפיסטים. היה בזאר שבו נמכרו אוכל ושתייה, נשק רך, נשק קשה ותחפושות. היו אימוני קרב ליחידים ולקבוצות לנשק רך ולנשק קשה. היה משחקון, שוב לנשק רך וקשה, לוחמני ומבוסס "קווסט"ים. כל זה, כל המגוון הזה באותו מקום ובאותו זמן, זה היחד שמייצגת האחווה. האחווה מייצגת מגוון: האחווה פועלת, בין היתר, לעידוד מגוון סגנונות משחק, ונותנת כתף לכל יוזמה. אנחנו רואים את כל סוגי המשחק כלגיטימיים באותה מידה. בחודש האחרון מאז היווסדותה של האחווה כבר התקבלו עשרות פניות מבעלי יוזמה ומבקשי עזרה שקבלו הכוונה, עזרה או תמיכה. דוגמאות למספר הרחב של אירועים שכבר קבלו תמיכה מן האחווה הם "Wondering for Ring" של בני הקהילה הרוסית; לארפ אחרית הימים, משחק תיאטרלי ללא לחימה או תחפושות; משחק R סגור שאמור היה להיות מתנת יום-הולדת; וגם "הדבר הבא". האחווה זה אנחנו, כל שחקני משחקי התפקידים החיים בישראל, ללא הבדל דת, מין, גזע, השתייכות פוליטית או סוג בעל החיים האהוב.

semfur

New member
רדגסט היקר (והתוכים גם)../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif

מבלי לגרוע או להוסיף על רעיון האזורים השונים למשחק, עדיין יש צורך ברמה בסיסית אחידה של חוקים. ברמת החוק היבש, אומנם "נפגעות" קבוצות מסויימות, שחלק ממהותן לא באה לידי ביטוי במערכת, אך הוא הכרחי לתפעול תקין של עולם המשחק. במידה וכל "אזור" יפעל ע"פ מערכת חוקים שונה, כל האלמנט של משחק רב-רב-משתתפים לא ייצא אל הפועל. חיבור בין האזורים נדון מראש להיות מסובך, רווי בירוקרטיה של חוקים וסיבוך עלילתי (פורטלים? חורי תולעת? תחשוב על זה רגע...). במידה ויהיה קיים סט חוקים אחיד, שכל מדינה ומדינה תוכל להגמיש אותו - להוסיף לו אלמנטים ולגרוע ממנו אחרים, אותו מעבר בין אזורים יהיה חלק יותר. האלטרנטיבה תהיה קבוצות סגורות של אזורים שלא יהיה קשר עלילתי רציף בינן לבין השאר. נסה לדמיין: 2 קבוצות בסגנון ימי הביניים, משחק נטול קסם וריאליסטי. 3 קבוצות של עולם פנטסיה "מוכר" - מדברית, של ג´ונגל ושל ימי בית ראשון 1 קבוצה של פנטסיה גותית (ערפדים, אנשי זאב ומה שבינהם) בצורה כזו יש לנו 6 אזורים, סך הכל בערך 600 שחקנים (במקרה סביר של 100 שחקנים לאזור), שאין קשר עלילתי בינהם, כל שכן מבחינת סט החוקים. אם, לעומת זאת, מערכת החוקים תהיה בנויה בצורה גמישה (מערכת המבוססת על כישרונות, כמו NERO), תתאפשר הקבלה בין האזורים השונים, כך שיש סיכוי רב יותר ליצירת האינטגרציה הזו, שאתה מרבה להזכירה. קח דוגמא מעולם משחקי התפקידים המוכר לנו: שיטת הגיבור (HERO SYSTEM) הינה שיטה אוניברסלית. אפשר להקים עם סט חוקים אחד כל סיגנון משחק שרק תרצה: החל מפנטסיה אפית וכלה בדמויות קרטונס (CARTOONS) שרודפות אחרי חתחתול מהדרדסים. נכון, אין בדעתי לכתוב תורה שלמה של חוקים, ובטח שלא מעבר למינימום שלו אנו זקוקים, אבל אתה חייב להודות שללא מערכת חוקים בסיסית שתאחד את כל הקבוצות, ללא אפשרות פשוטה והגיונית לחיבור בין האזורים, אותה אינטגרציה נפלאה לא תקרה. אני אציג בפניך מצב אפשרי: אני משחק בקבוצה א´, שבה סט החוקים הוא פשטני, לכל דמות 3 נק"פ, חרב מורידה נקודת פגיעה אחת. אין קסמים, אבל אני אביר מפורסם. עברתי דרך חור-תולעת לאזור אחר, ממלכה מכושפת בה המכשפים הם אריסטוקרטים וכל השאר עבדים. כאן מערכת החוקים אומרת שלכל דמות יש 30 נקודות פגיעה, ע"מ לאפשר מרחב הגיוני רב יותר של קסם. קליע קסם פשוט, שיש לכל קוסם מתחיל, יגרום נאמר, 5 נקודות פגיעה. מה עושים? איך אפשר לתרגם? האם בעת המעבר מאזור לאזור אני צריך לשבת עם "אחראי חוקים" (RULES MARSHAL לפי NERO) ולתרגם את עצמי? הרי זה מיותר לחלוטין! אם, לעומת זאת, מערכת החוקים היתה מגדירה את הקסם ככישרון, כיכולת, ניתן היה ליצור מצב שבו באזור שלי רשימת הכישורים של הקסם איננה קיימת, אך המסגרת הכוללת, בה נקבע, למשל, מספר נקודות הפגיעה היא זהה. או, אז לא הייתי צריך לעבור "תרגום" או "הכנה" מיוחדת - הכלים איתם המערכת עבדה איפשרו לי לעבור ללא בעיה מיוחדת, לפחות לא כזו התלויה בחוקים. אני רוצה לחזור כאן שוב על ההצעה שנתתי לך אישית, וגם על זו שנתתי במקום אחר כאן בפורום: בואו נכונן וועדת חוקים, שתבנה מערכת משחק כוללת, כך שיתאפשר מרחב משחק גדול לכל הקבוצות מבלי לפגוע בהומוגניות של העולמות והשחקנים. או, אז תתקבל אינטגרציה - "חוקית" ואף בין אישית. תחשוב על זה!

5נדב

New member
בעיה אף יותר חמורה

קודם כל אני רוצה להביע את תמיכתי באושר. רעיון העולם הבא משובח, אך לא נטול בעיות. אבל על הכל אפשר לעבוד ולתקן. עכשיו לעוד בעיה. בדוגמא שנתן Semfur יש עוד אפשרות להמרה קלה יחסית, אך מה קורה כשקוסם רב עוצמה עובר מאיזור שבו כמעט ואין לוחמים, כי קסם זה דבר מאוד נפוץ או משהו, לאיזור שבו אין כלל קסם. האם הוא יתחיל להשתמש בחרב? זה הגיוני שקוסם שאף פעם לא נגע בחרב באיזור מסויים פתאום יהפוך ללוחם מנוסה באיזור אחר, רק בשביל להמיר אותו????

semfur

New member
הבהרה../images/Emo70.gif

אני רוצה להדגיש שאיני מביע התנגדות כלל לרעיון האזורים, אבל מסתייג מרעיון ה- "חוק נפרד לכל אזור ואזור". רועי

מעבר בין מחוזות + כשרונות

ראשית, אני רוצה להודות לכולכם על שאתם מעלים את השאלות האלה. חבל שלא העליתם אותם מזמן, אך עדיף מאוחר מלעולם לא- תודה, תודה, תודה! היתה לי ההרגשה שאיני ברור בנושא הזה, משום שידוע לי שדרך הביטוי שלי היא קיצונית ובעייתית, אולם לא שיערתי שאני עד-כדי-כך לא מובן. אני ממליץ ליקרוא את הדיון המקביל בפורום עקמ"ת, גם אם הממשק לא נוח לכם וגם אם יש לכם משהו אישי נגד העמותה. נשאלו שם שאלות חשובות וניתנו התייחסויות לנקודות מקצועיות שהועלו על ידי שחקני תפקידים ותיקים. באומרי שלכל Region יש חוקים משלו, התכוונתי למצב דומה למדינה ומועצות אזוריות. לכל מדינה יש חוקי-יסוד וחוקי מדינה, ולכל מועצה איזורית יש את התקנות האיזוריות שלה. בשום מצב לא יתכן שחוקי המדינה יסתרו בידי התקנות האזוריות. כך גם ב´הדבר-הבא´.
אני מסכים שיש צורך בחוקי יסוד.
אני מתנגד לרעיון שאני צריך לקבוע אותם עבורכם. אולי אשחק את האלו"ה (האחראי לחוקי וכללי המשחק) אולם לא אהיה דיקטטור. לשם כך יקום ב-20 לחודש פורום קפטנים על ידי כל בעלי הקבוצות שהביאו את הקבוצות שלהם לידי אישור עלילתי - ואגב חבר´ה - כדאי לכם להזדרז, כי בינתיים יש רק ל-5 אנשים דמיות - וזה בקושי דת, בהנחה שכולם באותה הדת... קפטנים - רכזו סיפורי חיים מהשחקנים שלכם! בנוגע לסיטואציה עם הלוחם והקוסמים: קיימות כמה אפשרויות: 1) 30 נקפ הם למעשה שיטת חישוב מדוייקת יותר, המתארות את אותה כמות נק"פ ביחידות אחרות (ולכן, מכה אחת מורידה 5 נק"פ שהיא 1/5 מהנק"פ שלו - מקביל לאדם משוריין במשחק של הלוחמים). בשפת המשחק הכללי - יש להם אותה כמות נק"פ. בינם לבין עצמם בRegion שלהם, הם רשאים לספור לעצמם את 5 הנק"פ שלהם כ-30 שישיות נק"פ, וזה יובהר לכל שחקן. אגב - זה מצב קיצוני ביותר ופחות מועדף. 2) לקוספ בעולם הזה יש...30 נק"פ. כדי שזה יקרה - על המסטרים האחרים להסכים שיש איזה Region מוזר ואחר, שליושביו יש 30 נק"פ לכל אחד. אחרת - זה לא יקרה, כי -מה לעשות - זה יהרוס לרוב הזועם את המשחק. בכל מצב - על כל שני Regional-Masters להסכים ביניהם על היחס בין הRegions שלהם, ועל אם, איך ובאיזה נסיבות יאופשר מעבר ביניהם. לצורך העניין יבנה נוהל כתוב, כך שלא יהיו פספוסים בעניין. בנוגע לכשרונות - זה מה שהיה בדעתי, אולם לא רציתי להכריז על זה למען האפשרות שמי מכם יעלה עם רעיון מוצלח משלו. בכל מקרה - אני מעדיף שההחלטה תהייה של המסטרים האיזוריים והקפטנים, ולא שלי, כי מה לעשות - אני לא יושב לכם בתוך הראש, ולא יודע מה אתם חושבים. מה שחשוב לי, זה שכמו שלא כולם סנדלרים בעולם הזה - הכשרונות ירכשו על בסיס הסתברותי, הממומש ע"י תמיכה היררכית דמוקרטית. לדוגמא:
שחקנים יכולים להגדיר לדמויותיהן מבנה היררכי פשוט, שלחייל יש X, למפקד יש X+Y, לסמל יש X+Y+Z, וכן הלאה.
שחקנים יכולים לצרף את דמויותיהם לגילדה, שמחלקת נק"נ המוגדר על פי סולם קבוע של דרגות, ומי שמגיע לדרגה - זוכה ביכולות הנובעות ממנה.
שחקנים יכולים ליצור לעצמם שיטת התקדמות יחודית משלהם ולקבל גיבוי מלא לכך - כל עוד היא עונה על הביטוי ההסתברותי. אבהיר כוונתי באומרי ´ביטוי הסתברותי´: ברור שלא כל אחד יכול להיות מלך. ברור שלא כל אחד יכול להיות כהן-גדול. ברור שלא כל אחר יכול להיות קוסם עוצמתי. לצורך הדוגמא הנשלפת מהשרוול עתה (כי המספרים האמיתיים לשיקול-דעתם של המסטרים) אומר: 1 מכל 8 אנשים הוא קוסם, ויכול להפעיל קסמים 1 מכל 4 קוסמים הוא קוסם מוצלח ממש ויכול להפעיל קסמים מתקדמים 1 מכל 3 קוסמים מוצלחים ממש הוא רב מאג ויכול להפעיל קסמים עוצמתיים ההירריכה הזו היא כורח מאזן, והאנשים שיעמדו למעלה - יעמדו שם א) כי מגיע להם, ב) כי הרוב מסכים שהם יעמדו שם. איש לא ישחק עם קפטין כי אין קפטין אחר. איש לא ישחק בעלילה כי אין עלילה אחרת. איש לא ישחק אצל מסטר כי אין מסטר אחר. אבל כולם יבואו ביחד ל´הדבר-הבא´

מה שקורה כרגע....

לאחר דיבורים רבים עם מספר אנשים לא מצומצם, החלטנו כמה קבוצות שברצוננו להקים אזור משלנו... הדבר לא רשמי, הדבר עדיין לא דובר עם רדגסט עוד לא חשבנו עליו לעומקו אבל הרב המוכלט של האנשים בדיברתי איתם הביעו רצון לעשות אזור אחד ויחיד בעל חוקיות אחת, היסטוריה אחת ועלילה אחת. זה המצב לפי לעתי נכון לעכשיו. אין זה אומר שמשהו מכביל לחקן זה או אחר והוא יכול לתפקד באופן חופשי למדי אך במסגר של חוקים קיימים שאותם תקבע מועצה שבה יהייה נציגים בכל קבוצה שתקום. זה הרעיון שהתחלנו לדון בו, זה הרעיון שלפי דעתי, ועוד אנשים רבים הוא נכון וטוב יותר, אך כמובן שאף אחד לא חייב להסכים איתנו.

the off player

New member
אני לא בטוח שהבנתי

אתם רוצים לוותר על הרבגוניות והחופש שהדבר מציע לטובת מערכת חוקים אחידה ועחיחה "מקומית" אחת? כל הנקודה בדבר הבא היא שבניגוד לסאגה או למשחקים אחרים יש מגוון שיטות שמופיעות במקביל ולא שיטה אחת לכולם. אתה מנסה להחמיץ את הנקודה.

לא כפי שזה נראה לי ולעוד כמה.

לי אישית נראה שהרעיון מאחורי הדבר הבא הוא לתת לשחקנים להכליט על אופן המשחק.. חוקים, עלילה, באצם לדרבן שחקנים לעשות את העבודה במקום המאסטרים וכך יווצר מה שהם אוהבים. אני ועוד רבים אחרים באים בגישה שצריך מערכת חקים אחת לכולם... זה מה שנראה לנו נכון.

זו למעשה השאיפה היפה.

אם כל השחקנים יסכימו על מערכת חוקים אחת - זה מה שיהיה. למעשה, אם דבר כזה ימצא לעצמו דרך לקרות הוא יפתור הרבה בעיות לוגיסטיות ויצור פשטות. אני יודע שגם פשטות-התפעול תעמוד מול עיניהם של המסטרים כל הזמן, כך שהם לא יוכלו להרשות לעצמם להתפרע רק על מנת לספק צרכיו של שחקן מסובך אחד. בפועל - אנו מודעים למספר נקודות מחלוקת, ויש למצוא להם פתרון. אני מודה ומשטתח ואומר - קטונתי למצוא את כל הפתרונות בעצמי. מה ומי שלא אהייה - אני אחד. אתם - הרבה, והסיכוי שבסך המוחות שלכם יעלה רעיון טוב יותר משלי שווה נסיון. ואללה - במקרה הגרוע - תצטרכו לקבל את הרעיון שלי ...
אני פשוט יוצא מנקודת מוצא של קבלה לפני שאני דורש שתקבלו את החוקים שלי, או העולם שלי, או כל דבר אחר.

תגובה שחשוב לי שתהייה גם כאן

נאמר בתגובה ל´צחי´, מהלינק המצורף. -------------- ראשית, יפה שאתה משתף את חבריך במה שקורה פה. אני שמח לשמוע שאתה מזמין חברים חדשים. ח.ח. על הפעולות שאתה נוקט להעצמת הקהילה. גם לי חשובה הפעולה *ביחד*. את מערכת ´הדבר-הבא´ בניתי על מנת ליצור פלטפורמה לעבוד יחד, ואם הפלטפורמה לא ממלאת את מטרותיה - שומה עליה להשתנות. אשמח לקבל הערות בעניין. המטרה היתה, שהגרעין החייפאי הרוסי יוכל לעבוד עם הגרעין ממרכז הארץ, יחד עם הגרעין מהדרום, וכל אחד יוכל לעבוד בצורה המקצועית והטובה שאליה הגיע. הגרעין הירושלמי משתלב בכולם. והצברי... ...נו טוב. הצברי הקים לאצמו את האחווה, ופצח במלחמת תרבות חשאית. ומשמעות שילוב ´הסאגה´ ב´הדבר-הבא´ עבורי - היא: *מתן יד ודוגמא אישית להשתלבות* *אמירה חד משמעית: אנחנו רוצים ביחד!*

למעלה