LinuxEnterprise שאלה...

MotiAd

New member
LinuxEnterprise שאלה...

היי חברים, כבר מזמן (זה יחסי) רד הט עברו לשיווק של מערכות בתשלום, בתור דוגמא ניתן לראות את Linux Enterprise WS. השאלה שלי היא האם באמת כדאי להשקיע במערכת כזאת מבחינה עתידית? כלומר, הדילמה לשי כיום היא כזו: אני מחפש משהו שאפשר יהיה לשחק איתו ולעשות עליו כל מה שאפשר לעשות על לינוקס רגיל (פדורה, RH גירסאות ישנות יותר, דביאן וכו') אבל חשובה לי התמיכה והעובדה שבעתיד ימשיכו לפתח למערכת הזאת מוצרים ותוכנות, במיוחד לאור העובדה שRH מבוסס RPMים. יש ביסוס לחשש שלי? הכוונה שלי היא, במידה והמערכת הזו כבר לא תהיה נגישה לכולם בגלל התשלום ואז לא יפתחו עליה תוכנות ורד הט לאט לאט יגבילו את מה שאפשר לעשות איתה מטעמם, (למשל קימפול קרנל וכו' (סתם דוגמא, אל תתפסו אותי במילה), שגרסה אחת בלבד תתאים למערכת נניח 2.5.11 ורד הט יגידו שגירסת קרנל אחרת יותר מתקדמת לא תעבוד על ועם המערכת שלהם, בעצם זה דפק רציני, לא?). שלכם, מוטי.

ezaton

New member
יתרונות וחסרונות של RH עסקית

יתרונות: 1. זכאות לשירותי תמיכה בהפצה 2. מאגר גדול של שאלות-תשובות באתר 3. תמיכה של תוכנות enterprise class במערכת 4. אבא ואמא, אם אתה מרגיש יתום, שאפשר לפנות אליהם 5. זכאות לשירותי עדכון חסרונות: 1. עלות - זה לינוקס, וזה לא זול במיוחד. 2. שירותי העדכון גם הם בתשלום שנתי 3. אתה (כמעט) תלוי ב vendor יחיד 4. הגבלת שירותי תמיכה אם תנסה לבצע customise למערכת מעבר להגדרות מסויימות (לדוגמא - להדר קרנל) יתרונות פדורה: 1. שירותי תמיכה מהקהילה, או מחברות שמוכרות, אם צריך 2. תמיכה של תוכנות קצה רבות 3. הפצה פחות שמרנית, כלים חדשים יותר, קצב התפתחות מהיר יותר 4. עדכונים סדירים. אין צורך להרשם בשבילם חסרונות: 1. אין לך "אבא ואמא" למערכת. חלק מנותני השירותים תהיינה חברות לא מקצועיות במיוחד 2. סביר להניח שתוכנות enterprise level לא תהינה נתמכות/מותאמות להפצה שלך 3. זה כר הניסויים של רדהאט עבור טכנולוגיות חדשות, שעלולות לשבור לך מערכות עובדות תעשה את החשבון לעצמך. אני חושב שאם אתה לא מתכנן להריץ oracle או מוצרי veritas על המערכת, אין סיבה עקרונית להיתפס ל RH העסקיות

lizard

New member
מה גם שיש הפצות קהילתיות

אחרות שיכולות לספק את המאפיינים של RH אנטרפריז. לפי מה שהבנתי השינויים העיקריים הם בקרנל עצמו ובאפליקציות שבאות על הסידים.

OriIdan

New member
זה עדיין לינוקס

מאחר וזה עדיין לינוקס אז זה לא שלא יפתחו לזה תוכנות כי זה לא נגיש. זוהי הפצת לינוקס ככל ההפצות. ההבדל הוא שהם לא מאפשרים קבלת ההפצה הזו ללא תמיכה. אם אתה רוצה להתקין שרת ורוצה שיהיה אבא שיתמוך אז לך על זה. אם אתה רוצה לנסות ולא צריך תמיכה של חברה אז אין צורך לשלם להם. יש להרבה אנשים תחושה כאילו הפצת לינוקס אחרת זה מערכת הפעלה אחרת. זה בכלל לא כך. לינוקס הוא לינוקס ולא משנה איך הוא נראה. מתנגדי הלינוקס מנסים להתשתמש בזה שכאילו יש אינסוף גרסאות ויש ברדק אטומי. אז לא. יש אינסוף הפצות וזה רק עושה את החיים למעניינים יותר.

MotiAd

New member
כפי שחשבתי...

תודה רבה לכם. ברור לי שהפצות לינוקס דומות שרמות כאלו ואחרות. במיוחד בחלק היותר נמוך שלהן כאשר מעל העסק הזה העניין מתחיל קצת השתבש פה יש RPM ושם יש שימוש ב-PORTS וכו'. העניין ברור. ושוב תודה רבה. אני באמת אצטרך להגידר לעצמי מה אני הולך לעשות, כי אני בהחלט מפתח על המערכת הזאת וצריך שיהיו לה ביצועים מעולים. הסיבה היא שאני לא רק כותב אפליקציות גרפיות, אלא גם מערכות שעובדות מול מסדי נתונים, ובהכרח ORACLE או MYSQL.

miok

New member
אני לא הבנתי למה צריך את הפה-ג'ורה

אין לפגו'רה שום יתרונות שאני יכול לראות. זו הפצה חדשה (מבחינת הקונספט) ובעצם מנסה לתת למשתמשי רדהט מערכת שיותר דומה למנדריק, כלומר פיצ'רים חדשים יותר וכו .. אז למה ללכת ל"חיקוי" כשאפשר להשתמש ישירות במנדריק?

barakbl

New member
תשובה מאוד ארוכה הלכה לעזאזל

בגלל קריסה של הדפדפן (תודה לך מוזילה
). בגדול, יש לי נסיון מועט, אבל ממש מועט עם ההפצה הזאת. אם אין צרכים מוגדרים יחודיים, ולא מדובר בארגון גדול של משתמשים, אין יותר מדי סיבות טובות לדעתי לבחור באנטרפרייז. ארגונים גדולים שזקוקים לאבא ואמא, ולתמיכה (מישהו אמר מטריקס?) יכולים להנות מההפצה הזאת. מפתחים פרטיים, לקוחות קטנים עם צרכים לא מיוחדים (ועותק של אוראקל על מחשב פיתוח לא נחשב לדעתי לצורך מיוחד שדורש אנטרפרייז) לא מומלץ להם להשתמש בהפצה הזאת. אני חושב שההפצה הזאת די בינונית מלא מעט בחינות. אל תצפה לביצועים מיוחדים (אלא אם אתה מכוונן את ההפצה בצורה רצינית, ואולי בדרך תפגע בסיכוי לקבל תמיכה כמו שצריך, ע"ע הידור ליבה). יתכן ומכונת הפיתוח שלך צריכה להריץ דווקא ראד האט 7.3 שעברה כמה הסבות והתאמות לצרכים שלך (כולל התאמות שנדרשות מבחינת הביצועים). בתור משתמש בודד, גם כזה שעובד עם אוראקל ומסדי נתונים אחרים אין לך מה לרוץ אחרי האנטרפרייז.

MotiAd

New member
תודה, ומשהו חדש שראיתי...

אמנם לא הכי חדש ובתור מפתח מע"ה אני מכיר את הנושא הזה על מחשבי איכס 86 ובאמת מוזר שעדיין לא מימשו אותי באופן גורף. יש את העניין הזה שמערכות ENTERPRISE יכולות לעבוד עם 64 GB של זיכרון (אין בזה שום חדש בעצם כי לDESCRIPTOR של הדפים במעבד יש 4 סיביות שמציינות באיזה שורש להשתמש (מכאן יוצא 16 אפשרויות שונות, ועבור ה-4 GB הרגיל אם מכפילים ב-16 אז זה יוצא))). הקרנל שנמצא במערכות האלו תומך באפשרות הזו וסילחו לי על הבורות שלי קצת, אבל זה גם קיים או ניתן להוספה/הידור בקרנלים אחרים? כי אם ככה יש פה בעייה של תאימות קרנל, ואז זה ברוך ענקי.

mulix

New member
yup

זה קיים/ניתן להוספה גם בקרנלים אחרים. איזו בעיית תאימות?

למעלה