lightwave vs studio max

מאי לי

New member
lightwave vs studio max

שלום לכולם אני סטודנטית לאנימציה בחיפה ולומדת בעזרת תוכנת לייטווייב , בזמן האחרון אני שומעת שוב ושוב שתוכנת סטודיו מקס עדיפה עליה ויותר חשוב היא התוכנה שאיתה עובדים מרבית הסטודיוים בארץ ושלייטוויב היא זניחה לעומתה, האם יש אמת בטענה הזו ? האם אני צריכה ללמוד גם מקס במקביל?
 
אהלן מאי

הסטודיואים בארץ משתמשים במגוון די גדול של תוכנות ככה שכמה שיותר תלמדי ככה יותר יתרשמו, התוכנות שבהם משתמשים בד"כ הם מאקס מאיה רינו ואימג´ סופט, היות ואני לא מהתעשיה וכך גם חלק גדול משתתפי הפורום קצת קשה לי לאמר במה יותר משתמשים ומבחינת ביצועים אני חושב שלכל תוכנה יש את היתרונות ויש את החסרונות שלה אםתסתכלי אחורה בפורום תראי שהיו כבר כל מני VSים כאלה ואחרים של מה יותר טוב ולמה תסתכלי שם תחליטי מה טוב לך ותתקדמי עם זה שיהיה בהצלחה
 

רון קרן

New member
מה שאני רוצה לשאול אותך..

איזה תוכנה רצויה להשתמש בארץ.. הכוונה מה התוכנה שרוב החברות מעוניינות שיהיה לך ידע בה. לדוגמא אם אני לא טועה Maya זה יותר לאנימציה נכון? אז כמה כבר אנימציה עושים בארץ חוץ מפרסומות ועוד כמה פרומואים..
 

noamm

New member
אז ככה... אני למדתי לייטווב...

בארץ יותר משתמשים במקס אבל היא טובה בעיקר למצגות או אינטרנט או משחקים. לשימוש של וידאו וטלויזיה משתמשים בלייטווב או מאיה שיש להם יכולות יותר טובות ורינדור יותר איכותי. לייטווב נחשבת כיום כתוכנית מאוד טובה והשתמשו בה בהרבה סרטים שנעשו גם של פיקסר. לגבי עוד שאלה שראיתי פה מה משתמשים בחברות ידועות אז הם באמת משתמשים ב לייטוואב או מאיה וגם סופט אימג שהיא ממש לוידאו ואפקטים מיוחדים. המקס יש לו איכות דינדור יחסית ירודה בהשוואה לתוכניות אלו. אבל היא ממש טובה ליצור משחקים. מה ללמוד? זה כבר שאלה טובה. בכלל למצא עבודה באנימציה זה מאוד קשה בארץ. ויש לך יותר סיכוי למצא עבודה עם מקס כי את זה מחפשים בהרבה מקומות כמו מקימי אתרים או גם לפעמים בפרסום או מודעות. ללייטווב יש פחות ביקוש רק מספר חברות בארץ עובדות איתה ועשות סרטי אנימציה באיכות גבוהה. בהצלחה. נועם :)
 
למעלה