light box בייצור עצמי

dani305

New member
light box בייצור עצמי

השבוע קראתי כתבה מעניינת במעריב על מתקן שנקרא light box שבו יש מנורת "פול ספקטרום" (5500k,אבל ראיתי שגם קול-לייט תהיה בסדר ) שנותנת 10000lux המתקן משמש לשפור מצב רוח לאלו שסובלים מדכאון חורפי. מתחשק לי לנסות ולייצר את התיבה בעצמי אבל מכיוון שאין לי שום נסיון בתחום התאורה רציתי לשאול 1) היכן אפשר לקנות כזו מנורה? 2) האם היא צריכה שנאי ואיזה ? תודה מראש, דני

doram44

New member
יהיה מאוד לי לעזרה אם תצרף את הלינק

למאמר. אני אוספת כאלה לצורך בבליוגרפיה בכיתה. ותודה.

תיבת אור - במו ידיך

תיבה כזו כוללת ארבע נורות פלורסנטיות של מטר עשרים. כל נורה נותנת כ 2500 לוקס סך הכל 10000 לוקס. אתה יכול לבנות "קופסה" עם שני גופי תאורה פלורסנטיים כפולים או פשוט להתקין אותם בחדר בנוסף לתאורה "הרגילה". במקום נורות פלורסנטיות אפשר להשתמש בארבע נורות EL של 32W או שלוש של 45W או... הבנת את הרעיון. עוצמת התאורה הכוללת תלויה בתנאי החדר וההעדפה האישית וכדאי לנסות תבניות אור שונות לפני התקנה סופית. האור יראה לך בהתחלה "חזק מדי" בהשוואה לתאורת פנים רגילה אבל זה בדיוק העניין - האור צריך להיות חזק כמו תאורת שמש נעימה בבוקר (לא בשיא, בצהריים). אחרי שתי דקות מתרגלים.

dani305

New member
בנוגע לנורות el

תודה על המידע... האם אין בעיית קרינה ישיבה קרובה לכ"כ הרבה מנורות? (הבנתי שכדי להגיע באמת ל10000 lux צריך לשבת קרוב מאוד) והאם כל מנורת 32 ואט el הנמכרת בחנויות נותנת 2500 lux? ושוב תודה, דני

תשובות

קודם כל צריך לעשות סדר ביחידות. לא דייקתי מקודם ביחידות: עוצמת הנורה נמדדת בלומן LUMEN . לוקס LUX זה לומן למטר מרובע. ככל שמתרחקים מהנורה ברור שהאור מתפזר יותר ועוצמת התאורה בלוקס נחלשת. אכן יצרני תיבות תאורה אומרים "10000 לוקס במרחק חצי מטר (נגיד)". אינני יודע על סכנות קרינה ממנורות פלורסנטיות, משתמשים בהן בכל מקום וללא הגבלה. אור חזק מאוד מאוד עשוי לגרום לבעיות עיניים כמו שמסתכלים בשמש ישירות. למיטב הבנתי תיבת תאורה אפילו מקרוב לא מגיעה לעוצמות כאלו. הואר שלה אפילו מקרוב הוא כמו אור השמש בבוקר. בכל מקרה אם אתה חושש תתייעץ עם מומחה עיניים ו\או תשב קצת יותר רחוק. ברור שאם הואר גורם להרגשה לא נוחה או כל בעיה פיסית אחרת אז מיד להפסיק עם זה ואחר כך לשבת יותר רחוק ו\או להחליש את עוצמת התאורה. לגבי נורות EL היצרן בדרך כלל מספק את עוצמת הנורה בלומן על האריזה ו\או הנורה. לפחות יצרנים רציניים עושים את זה. להבנתי השורה התחתונה בנושא התאורה הוא שתאורה חזקה עשויה לסייע במצבים שונים, בין אם עייפות ובין אם דיכאון מעבר עונות. קשה להאמין שהעוצמה המדויקת 5000 או 12000 לוקס כל כך קריטית כאשר משרד\חדר ממוצע מואר לכל היותר ב 1000 לוקס. כלומר השינוי מהמצב הרגיל הוא גדול ומשמעותי.

למעלה