LIFE SUCKS

Gothic Tanya

New member
LIFE SUCKS

אני בת 15, גרה עם סבתא שלי... אימא שלי מתה השנה ואבא שלי ברוסיה הסבתא הזאת שאני גרה איתה היא לא הסבתא האמיתית שלי...הסבתא הזאת אימצה את אימא שלי כשהייתה תינוקת. עכשיו רק שתבינו.. סבתא שלי הייתה מנהלת בי"ח, מיילדת, מנתחת ומה שלא תרצו, היא התרגלה לזה שהיא נותנת לכולם פקודות וכולם מקשיבים לה וגם ככה היא מתנהגת בבית!!!! כל מה שאני לא אעשה לא טוב לה!!! לדוגמא: אכלתי ארוחת צהריים, ואני יושבת מול הטלוויזיה ומחכה עד שהתוכנית תיגמר, היא באה אליי מתחילה לצרוח עליי למה אני לא שותפת את הכלים שלי?! (וככה כל היוםםםםםםםםםםם זה נשמך) ולא רק על הכלים....יש עוד המון על מה לריב איתה!! נמאס לי מהחיים האלה העובדת הסוציאלית שלי אמרה לי שמתוך שהיא הבינה את החינוך שאני מקבלת בבית עדיף שאני אלך לפנימייה, (אחותי כבר שנה מחוץ לבית יענו בפנימייה) סבתא שלי לא מסכימה לזה כי היא לא רוצה להישאר לבד, כי אין לה עם מי לדבר!! אבל מה היא חושב לעצמה?????????? שילדה בת 15 כמוני תרצה לדבר על דברים משעממים שהיא אוהבת לעשות??? ממש לא מעניין אותי אפילו עובדת סוציאלית אמרה לי לעבור לפנימייה איפה שיש ילדים כמוני בני גילי! ויש לי עוד המון מה לספר אבל הידיים שלי כבר התעייפו...אז לבינתיים זהו

בגיל 15 הכל נראה גדול

האמת היא שזה לא בשביל להציק לך אני בטוחה שיש לה מטרה טובה יותר בחיים (למרות שאת בטח תוהה איפה היא המטרה הנעלית הזו) היום הכל נראה שחור ולא נחמד תנסי להיות הכי בסדר שאפשר לקבל את מה שהיא אומרת אם יש לך דרך לצאת מהבית ואת חושבת שזה יעשה לך טוב לכי אם את יכולה לפנות ליועצת בית הספר שאת לומדת בו לספר לה את מה שאת מעלה פה ולהגיד לה שאת רוצה שהיא תעזור לך אני בטוחה שהיא תדע לפנות לגורמים המתאימים רק לא לעשות שטויות ולהכנס לפרופורציות יש אחרים שהיו מאוד רוצים שיהיה לידם מבוגר שידע להגיד להם מה לעשות בהצלחה וחג חירות שמח

Gothic Tanya

New member
תגובה לתגובה

חחח תודה... יש רק בעיה אחת בתגובה ציינת שאני תמיד יכולה לפנות ליועצת של ביה"ס, זאת הבעיה שלי ושל כל הילדים. אי אפשר לבטוח באף אחד בביה"ס שלנו, כל המורים שקרנים הם מבטיחים לנו לא לספר לא לגלות לאחרים ובעצמם עושים את זה!! הבן אדם היחידי שיכול לעזור לי לא נמצא איתי!! אוףף... נראה לי אני אסבול עוד חצי שנה עם סבתא שלי... ואז אני מקווה שיעבירו אותי לפנימייה =] תודה!!!

תגובה

כיון שהיא זקנה בודאי קשה לה לעשות חלק מהדברים וכדאי שתעזרי לה. אינך חיבת להקשיב לכל שתגיד, הקשיבי רק למענין אותך. השתדלי לתת לה חברה בטוח הנוח לך.

tunalover

New member
זקנה או לא זקנה - כבוד הדדי אין שם

נשמע שטניה אינה מקבלת שום יחס של כבוד מצד הסבתא ולכן הקושי קיים. מה שכן היא צריכה זאת אוזן קשבת ולכן אולי באמת כדאי להיעזר בפורומים שמיקה ואיתן שלי מציעה כי שורה תחתונה הכי גרוע זה להרגיש לבד. טניה, תחזיקי מעמד. גיל העשרה הוא לא גיל קל בכלל ולכן חשוב לא להשאיר בפנים. הרבה בגיל הזה מרגישים שהם מתמודדים לבד מול הקשיים ושנים אחר כך מגלים כי רוב חבריהם הקרובים הרגשיו כך אף הם. אני מדברת מניסיון אישי. גם אני לא התחברתי לפסיכולוגית של בית הספר ונתמזל מזלי שהיתי מוקפת בחברים/ות טובים שהיו לי לאוזן קשבת. החשוב הוא שזה עובר בסוף, הגיל הזה, ודברים יחלו להסתדר לאט לאט.

טניה גיל 15 הוא גיל קשה במיוחד לאור

מצבך האישי. אכן הפורומים שיש בתפוז אשר מיקה "גילתה" לך אותם יכולים לסייע לך, בנוסף נסי אולי לשוחח עם סבתך ולספר לה את שעל ליבך ובכל אולי גם היא תדע מה את מרגישה ותנסה לשנות את גישתה. נסי לספר לה שאת מעוניינת לעבור לפנימייה בגלל גישתה אלייך- נסי אף שהעובדת סוציאלית תשוחח עימה כמעין ייעוץ פסיכולוגי וזה אולי ישנה/ישפר את ההרגשה בבית ואם זה לא עוזר עשי הכל לעבור לפנימיה או לביה"ס בו שעות הלימוד הינם מרובות עד 16:00 (בד"כ זה לימודים עד 14:00 ועזרה בהכנת שעורי בית או פינות שונות להרגעה כמו ליטופי חי,סוסים וכו,,,שזו טרפיה לשמה). בכל מקרה אנחנו כאן תמיד איתך בכל שעה ובכל עת. מירב

למעלה