Life is Bliss, מה זה אומר?

danigl

New member
Life is Bliss, מה זה אומר?

לא פעם שוללים אותי בזה שאני מתמצא רק בתחום אחד: המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). אני רוצה בבקשה, להתייחס לזה. ולהראות אולי, שיש בזה יתרון או לפחות, שזו איננה מגבלה. להערכתי, כל השיטות והמדיטציות השונות הן דרך למטרה. המטרה היא תהיה שונה מאדם לאדם: יש מי שעושה מדיטציה כדי להירגע. השני כדי להרוויח יותר. השלישי, כי הוא לא יכול לישון בלילה, והוא רוצה שינה עמוקה. האחר, מרגיש שיש בו הרבה יותר, והוא לא מנצל די את היכולת שלו. עוד אחד, הרופא שלח אותו כדי להוריד את לחץ הדם שלו שנמצא בשמיים. זו באה כי היא רוצה הארה. וכך הלאה וכך הלאה. לשלול איזו סיבה שהיא, שמביאה אדם למדיטציה, שוב, לכל מדיטציה, לא רק ל-TM, היא שלילת אותו אדם. לדעתי, זו לא דרכה של מדיטציה, שום מדיטציה. כפי שתפסתי את הראש של חלק ממשתתפי הפורום, מי שעושה מדיטציה כלשהי, למשל, כדי להרוויח יותר, הוא פסול. זה דבר אסור, זה טאבו. למה? זה עניינו בלבד. זה בודאי לא עניינו של מי ששולל אותו. מהי המטרה של TM? המטרה האחת והיחידה של TM היא, 24 שעות ביממה של Bliss, אושר עליון, אושר שלא תלוי בדבר. המעניין ב-TM אין אפילו דרך למטרה. מה???!! כמו שכתבתי לא פעם, 24 שעות ביממה של אושר, זוהי הזכות מלידה של כל אחד ואחת. לא רק זכות מלידה, זה קיים אצל כל אחד מאיתנו - בתוכו. אתמול שמעתי הרצאה מחבר טוב, שהשתמש בדוגמה: השמש זורחת כל היום. אי אפשר לומר שאין שמש. לפעמים העננים מסתירים אותה, או שיש ליקוי חמה (בעוד כמה ימים יהיה ליקוי כזה). זה לא אומר שאין שמש. צריך לדעת איך לסלק את העננים. צריך רק להסיר את המכשולים שעומדים בינינו לבין 24 שעות ביממה של Bliss. כשאנחנו לא חיים 24 שעות ביממה של אושר עליון, אנחנו מחמיצים את החיים. החיים שלנו נחותים, לא ראויים. אדם, כמו שכתבתי קודם, הולך למדיטציה בגלל כל סיבה שהיא. למעשה כל סיבה שמביאה אותו לכל מדיטציה שהיא, היא שכל עוד יש משהו שעומד בינו לבין Bliss, משהו שמציק לו, שמפריע לו, אותו דבר (פרנסה, לחץ-דם, עצבנות, נדודי-שינה וכד') או אותם דברים, מונעים ממנו את זכותו בעולם: להיות 24 שעות ביממה מאושר. כל מדיטציה שאיננה מביאה ל-24 שעות ביממה של Bliss, להבנתי, לפחות, לקויה בחסר. היא יכולה לעשות גדולות ונצורות. אם היא לא מקיימת את מטרת החיים, משהו בה חסר. עד כאן הכל באופן כללי. אני מדבר על דרך, מטרה, וכלל המדיטציות. בשלב זה, אני יכול להסביר גם למה TM היא הדרך הפשוטה, הישירה, המהירה והיעילה ביותר, לחיים של 24 שעות של אושר, להסביר תיאורטית, וגם לתת את ההתנסות. מהסיבה הזו, אין לי שום עניין בדרכים אחרות. אתם יכולים להאשים אותי בזה, אבל זו האמת. כשמישהו מצא את דרך המלך שלו, הוא לא הולך לחפש דרכים אחרות. למה לנסות אפילו משהו אחר, כשאני יכול להראות באותות ובמופתים שלא יכול להיות, שזה מביא ל-24 שעות אושר ביממה,באופן יותר יעיל או טוב. בין אם אתם מסכימים לנקודה שלי כאן, או לא, אשמח לראות תגובות. אנסה גם להתייחס אליהן. זכרו תמיד: Life is Bliss דניאל

שאלה ל danigl על תעופה יוגית

שלום דני, ראיתי את הוויכוחים והתגובות של משתמשים כאן בעניין התעופה היוגית, וקראתי את דבריך בעניין על שלבים 2 ו 3 (לעוף כמו ציפור) של התעופה היוגית. רציתי לשאול אותך בכנות שאלה אחת פשוטה - מהרישי מתרגל את המדיטציה הזאת כבר יותר מ 50 שנה ואין ספק שהוא המומחה הכי גדול לנושא ויודע כנראה הכי טוב איך לבצע את הטכניקה, אז תסביר בבקשה ובלי להתחמק איך אחרי שנים כה רבות של תירגול מהרישי אפילו פעם אחת לא עף כמו ציפור ולא נישאר אפילו 5 שניות באוויר, באמת הייתי רוצה שתסביר לי את הנקודה הזאת, ובבקשה בלי להסיט את הנושא לאם זה חשוב או לא, אני רק מבקש תשובה לשאלה, איך אחרי שנים כה רבות של תירגול יום יומי מהרישי לא הצליח לעוף? תודה מראש, ממתין לתשובה.

danigl

New member
מעולם לא ראיתי את מהרישי מתרגל

only birds can fly שלום ולפעמים שהיתי במחיצתו ימים. כנ"ל לגבי שינה וכך לגבי אכילה (למעט מעט מיץ), לפעמים, ימים על גבי ימים. זה לא אומר שהוא לא מתרגל, לא ישן, או אוכל. אני מניח שמהרישי בהארה, ומאחר ואדם בהארה יכול לעשות הכל, והכוונה כאן היא ל ה כ ל אני מניח שהוא יכול לעופף חופשי. לא ראיתי את מהרישי עף. מעולם לא. אני סבור שאף אחד לא ראה. אולי בקרקס אירופה, או בדאוןטאון ניו-דלהי, נוכל לראות מיצגים כאלו. אני מניח שאיש לעולם לא יראה את מהרישי עף. בקטע שתרגמתי מסרט על התעופה היוגית של מהרישי כתבתי: ...פרופסור קרייג פירסון, מחבר הספר: התעופה היוגית: היכולת לרחף, ואף לעוף הינה בין התכונות המולדות של האנושות משכבר הימים. לאורך דורות נתקבלו דיווחים של מתרבויות שונות, על התנסויות של בני אדם, שהיו מסוגלים לרחף, ואף לעוף באויר. באופן טבעי יש לחלק מהדיווחים הללו מעטה של משל או אגדה. לאחרים, יש ראיות היסטוריות מוצקות. למרות שרק מעטים מודעים לכך, נזכר קיומם של יותר ממאתיים קדושים, אשר עליהם נאמר, לפי מסורת התרבות המערב אירופאית, כי היו מסוגלים לרחף, ואף לעוף, ודבר זה מתועד באופן החלטי, במספר מקרים בהיסטוריה. ישנם דיווחים דומים מכל רחבי העולם. באירופה נקראים אנשים אלו בשם הקדושים, בהודו היוגים, באוסטרליה האבריג'ינלית קוראים להם האנשים החכמים. יש בידינו אף מספר דיווחים שמקורם בהיסטוריה בהם המרחפים, או המעופפים, תיארו בעצמם את ההתנסויות והם תיארו את ההתנסחות כחוויה של תחושת חירות, שמחה ואושר עליון.... אז תשובה כנה וישרה, אחרי שנים של תרגול, מהרישי, לעניות עדתי, לא נסה אף פעם לעוף. מה שכן הייתי נוכח, זה 'בניסים' לא קטנים יותר שהוא עשה. הגדול שבינהם, לאפשר לכל אדם לחיות את מלוא היכולת שלו, הארה, ולעולם כולו ליהפך לגן-עדן עלי אדמות. דברים שמתחילים לקרות לנוכח עיניינו. מקווה שהתשובה המאוד כנה שלי מספקת. גם אם לא, אין לי תשובה אחרת. דניאל

elike

New member
עם כל

הכבוד לכך שאתה מורה מוסמך למ"ט,הרשה נא לי , למיטב הבנתי התעופה אליה מתיחסים מקורה הרבה יותר עמוק ואין הכוונה לתעופה פיזית אלה רוחנית. אנשים המגיעים לתודעה כ"כ עמוקה עד כי יכולים לרחף מחוץ לגופם ולהתבונן בעצמם ובסביבה. נשמע דימיוני אך בהחלט מסקרן,לרחף פיזית זו המצאת המאה . אולי אפשר בהזדמנות זו לצרף בית מלון וליצור חבילות נופש ברחבי העולם?

hary_i

New member
תעופה

בתור מי שמתרגל את התעופה היוגית פעמיים ביום ומרגיש את הגוף מתרומם באויר, אני יכול להאמין שמדובר כאן בתעופה פיזית. מה גם שאני מאמין לדברים שמהרישי אומר, עד כה כל דבר שמהרישי אמר היה נכון אז אני מאמין גם לגבי זה.

wee man

New member
בקשה ממך הארי (או דני):

דני, אני לא זוכר אם אמרת שאתה מתרגל או לא, אבל הארי בכל מקרה כתב שהוא מתרגל, אז בקשה לי אליכם: תמיד רציתי לראות סרטון שלך התעופה היוגית, תמונות לא מממחישות לי את זה מספיק. אולי תסריטו את עצמכם או משו ותשלחו לי? תוכלו לעשות כזה דבר? או שמישהו יסריט אתכם. *מישהו ראה אתכם מתרגלים פעם? תודה רבה ינון

danigl

New member
הוספתי לא מזמן 3 תמונות

ינון היקר לפני כשבועיים, הוספתי שלושה קבצי JPG של התעופה היוגית. למעשה של תחרות בתעופה יוגית. הם בודאי נמצאים בעמוד 2-3 או 4 בפורום. אני עובד עכשיו על לכידת וידאו למחשב. יש לי סרטוני וידאו שאני רוצה להסב לקבצי AVI. כשזה יהיה, ובמידה וגודל הקובץ לא יעבור את המותר, אצרף. אותי ראו כמה וכמה מתרגל. יש כמה, שהיום מתרגלים בעצמם, משום שב-77' (הרבה לפני שנולדת, אינ חושב), 'הציצו' כשכמה מאיתנו תירגלו. שבת שלום דניאל

שמועות... תעודים היסטוריים....

אתה יודע אומרים שגם התנ"ך מהווה תעוד היסטורי לקיומו של אלוהים ולניסים שהוא עשה בערך כל שני וחמישי... אנחנו חיים כבר מספר עשורים בעידן מאד מתוקשר בו שום "פלא כזה" לא יכול לחמוק מעיניי התיקשורת והמצלמות, אם כך איך תסביר שעד היום בערך או לפחות 70 שנה לאחר המצאת מצלמות הטלוויזיה והמסרטות עדיין אין אפילו תעוד מצולם אחד אפילו כזה שבוצע בסתר, של מתרגל יוגי מעופף? אתה באמת מאמין שאם דבר כזה היה אמיתי אף אחד עד היום לא היה מצליח לצלם את זה? דני באמת תהייה הגיוני... obcf

hary_i

New member
האמת שזה לא מעניין אותי

כבר נאמר בעבר, התעופה היא רק היבט חיצוני של התרגול, מה שקורו במוחו של המתרגל זה החלק החשוב. ממש לא מעניין אותי אם מישהו נשאר באויר או לא, אני לא מנסה להתחרות בעל-אל
אני מתרגל את זה כי זה עושה לי טוב, אני לא מטריד את מוחי באם אני נשאר באויר או לא, אני מאמין שזה יתכן, אחרי שהרגשתי את הגוף שלי מתרומם מבלי שהשקעתי כח אני מסוגל להאמין להכל אבל זה ממש לא מעניין אותי מי עשה את זה ואם עושה את זה. אני בטוח שמי שיכול לעשות את זה, משתדל שלא להראות את זה כי זה סתם יביא לו טרדות. אדם מואר הרי לא צריך ובדרך כלל גם לא רוצה את כל המצלמות מסביבו, הרי האגו שלו כבר לא צריך טפיחות נוספות, יש לו את עצמו.

אם כך למה לא מפסיקים להזכיר את זה??

הארי, אם עניין התעופה הפיסית הוא אכן כה מישני וזניח אז מדוע דני לא מפסיק להזכיר זאת בהודעותיו? זה לא הגיוני שהוא ינסה לימשוך אנשים ללכת לילמוד את המדיטציה הזאת תוך שימוש בעובדות שלדעתי הן לא נכונות שלא להגיד שקרים, וכשמישהו מנסה לישאול ולברר כמה באמת הדברים האלו נכונים אז הוא (וגם אתה) פתאום אומרים שזה בעצם זניח... אז תחליטו - או שזה זניח ואז למה לדבר על זה כל כך הרבה? או שבאמת יש אמת מאחורי הדברים האלה ואז זכותי לשאול איפה בעולם שלנו יש הוכחה אפילו הקטנה ביותר שדבר כזה מופלא באמת אפשרי במציאות? אתה באמת מאמין שאם אדם כלשהו בעולם היה עף כמו ציפור תוך כדי התירגולים לא היינו קוראים על זה בעיתונים ורואים את זה בטלוויזיה? איך יתכן דבר כזה בעידן ששום דבר לא יכול לחמוק מעיניי התיקשורת? בקיצור מאד מפריע לי שדני לא מפסיק להשתמש בשקרים גסים כדי לימשוך עוד ועוד אנשים למדיטציה הזאת, תבין, אין לי שום דבר נגד מדיטציית ה TM ואני גם חושב שהיא טובה מאד, אבל למה לסבן אנשים עם שקרים? obcf

danigl

New member
התעופה היוגית מיועדת רק למתרגלי TM

only birds can fly היקר מטרת התעופה היוגית היא כפולה: ראשית: פיתוח הפוטנציאל חסר הגבולות הפנימי, המלא שלנו. ושנית: יצירת השפעות של שמחה, הרמוניה וחיוביות בכל החברה. מעולם לא כתבתי שמישהו מתכוון לחסוך את מחיר הכרטיס, בפעם הבאה שיטוס לניו-יורק. כל נושא התעופה היוגית, מיועד אך ורק למי שכבר מתרגל את המדיטציה הטרנסנדנטלית. (TM) אם אתה, או כל אדם בפורום היה מבקש, היה מתחנן בפני, ללמוד את התעופה היוגית, אלא אם הוא מתרגל TM מזה זמן, בקשתו היתה נדחת בנימוס. לכן, התעופה היוגית גם איננה מיועדת "לימשוך אנשים ללכת לילמוד את המדיטציה הזאת" כמו שאתה כותב. הזכרתי את זה בעבר, כתבתי על זה קודם, ובכל פעם בה ממש התייחסתי לנושא, הסברתי שהתעופה היוגית היא תוצר של פעילות מתוך הטרנסנדנטלי. בטרנסנדנטלי, מתנסה כל מי שמתרגל TM. אדם שאיננו מתרגל TM, יכול לשבת מהיום ועד מחר, לנסות, להשתדל, להזיע, לבכות, לטרוק ברגליו, לנפנף בכנפיו, ו.....כלום לא יקרה. קרא בבקשה את כל מה שכתבתי על הנושא. אני חושב שהפעם הראשונה שבה התייחסתי לתעופה היוגית, היתה ב-7/3, 17:07, תחת הכותרת: "האם יכול האדם לעוף כמו ציפור?" (נמצא בארכיון, עמוד 53). קרא מה כתוב שם. עבור על מה כתבתי על הנושא מאז. ראה איפה, כמעט מלבד לציין שזהו התהליך הבדוק המשמעותי היחיד שיש לעשות שלום, המעטתי בדברים על התעופה היוגית. כדאי שתקרא את התרגום שלי להרצאה של מהרישי על דיבור נכון. מאוד לא מכובד, גם אם אתה חושב זאת בליבך, לקרוא למישהו שקרן, מסבן בשקרים, ו"לא מפסיק להדשתמש בשקרים גסים". בייחוד כשהדברים הללו אין בהם כל אמת. דניאל

דני יקר

כל זמן שתמשיך ליטעון כי באמצעות תירגול מתקדם של מדיטציית ה TM אנשים יכולים לעוף כמו ציפורים המסקנה היחידה שלי היא שאתה משקר וביודעין, עד שלא תפנה אותי להוכחה מצולמת מתועדת אחת של אדם המעופף כמו ציפור בזמן התירגול אתה נחשב בעיניי לשקרן, אתה חוזר שוב ושוב על השקר הזה כדי לימשוך אנשים לילמוד את ה TM, אנשים יודעים שכדי לילמוד תעופה יוגית הם חייבים קודם לילמוד מדיטציה טרנסנדנטאלית, זה שלב הכרחי בדרך לתעופה היוגית, ולכן זה בהחלט נסיון מכוער מצידך לימשוך אנשים למדיטציה הזאת באמצעות שקרים וסיפורי מעשיות כשאתה בעצמך הודתה שבחיים שלך לא ראית אדם מעופף כמו ציפור, לכן עדיף שתפסיק עם הקישקושים האלה, דבר אמת ואל תסתבך בשקרים. מאחל לך רק טוב, obcf

hary_i

New member
ניסיון למשוך?

קראתי היטב את הודעותיו של דני ולא ראיתי לא ניסיון למשוך ולא שקרים. ההשמצות האלו מאד מאד לא יפות. דני כל הזמן חזר ואמר שהתעופה היוגית הינה סממן חיצוני של תרגול שמביא להרמוניה פנימית חזקה וכן יש לו השפעה של הרמוניה על הסביבה. זה הדבר שהוא הדגיש ולא לעוף כמו ציפור, משום מה אתה נוטה להתייחס אך ורק לדבר משני שדני אמר.

למעלה