Life in a Glass House

Life in a Glass House

לא אהבתם את רדיוהד האחרון חלק שנאו , אני רק מבקש בקשה קטנה תורידו את השיר הזה תקראו את המילים כמה פעמים ואז רק אז תגידו לי מה אתם חושבים על השיר הזה בלי דעות קדומות פשוט תקשיבו Life in a Glass House ===================== Once again, I`m in trouble with my only friend She is papering the window panes She is putting on a smile Living in a glass house Once again, packed like frozen food and battery hens Think of all the starving millions Don`t talk politics and don`t throw stones Your royal highnesses Well of course I`d like to sit around and chat Well of course I`d like to stay and chew the fat Well of course I`d like to sit around and chat But someone`s listening in. Once again, we are hungry for a lynching That`s a strange mistake to make You should turn the other cheek Living in a glass house Well of course I`d like to sit around and chat Well of course I`d like to stay and chew the fat Well of course I`d like to sit around and chat But someone`s listening in.

כמה מחשבות:

1. נורא מרגיז אותי שאני לא מבינה אף שיר (טוב, חלק מאלה שבאו לפני קיד די הבנתי) של רדיוהד בלי לקבל הסבר, או לפחות דעה. אולי הדבר הכי יפה בשירים זה שכל אחד יכול לפרש אותם איך שהוא רוצה ואיך שהוא מזדהה איתן (ונדמה לי שבילי קורגן אמר דבר כזה פעם). בכל מקרה, גם את השיר הזה לא הבנתי. 2. אבל חוץ מזה, הוא מאוד יפה. את אמניז`יאק מאוד אהבתי, ו``לייף אין אה גלאס האוס`` הוא אחד השירים שלא מתעללים בקול המקסים של ת`ום יורק, ככה שהוא אחד הטובים באלבום. 3. כמו ב``דה נשיונל אנת`ם`` מתוך קיד איי משולב פה ג`אז. הפעם זה בצורה יותר מאורגנת... עוד לא החלטתי אם הארגון זה לטוב או לרע. אבל רדיוהד בהחלט הולכים טוב עם ג`אז, זה מוסיף להם קצת צבע (איך הגעתי לצבע?) ולא הורס שום שיר. 4. למרות שאני לא מבינה מה הולך פה עם הליריקס, אני אנסה לפרש טיפה: השיר איכשהו קשור לתקשורת, ולהשפעה שלה על יורק. כבר ידוע שהוא שונא את הדברים האלה (מה שסותר את העובדה שרדיוהד יופיעו בסאות` פארק. מה יש להם? מסחור), ו``לחיות בבית מזכוכית`` זה כנראה על חוסר פרטיות וכל מה שכרוך בזה. למשל, השורה: well of course i`d like to sit around and chat but someone`s listening in אבל אני לא יודעת לפרש שירים. אז מי שקורא את זה צריך לקחת בחשבון את העובדה שאני טועה.

אני אנסה להסביר את מה שהבנתי

השיר מאוד מבולבל הוא על פרנוייה , פחד שאנשים מצוטטים לו רודפים אחריו מחפשים ורודפים אחרי כל מילה שהוא אומר (But someone`s listening in), על קפיטליזם (גם דולרז אנד סנטס מדבר על זה ) על פחד שלו או שנאה שלו מפוליטיקה על זה שהחברה שמורה מדי מוגנת , על הזיוף בחברה על זיוף של אנשים (She is putting on a smile) ועל השיר עצמו זה שיר כל כך עמוק, השירה הלחן החצוצרות וקלירנט והבאס והתופים שפתאום משתלבים עם הקול של תום ועם הפזמון , ושלוב של רדיוהד עם באס הוא מאוד טוב, ושוב אנשים שופטים את הדיסק רק בגלל שהוא קצת אלקטרוני תקשיבו לשיר הזה , רק לו , תבינו כמה יורק גאון .

למעלה