Life and Times of a Forum.

Gaius Octavius

New member
Life and Times of a Forum.

ובכן, הגיע הזמן להעלות את הדבר לדיון. כל פורום מתחיל, פחות או יותר, אותו הדבר - קבוצה קטנה משתתפת, ונעשית נורא מאוחדת. בשלב מסויים קורה אחד משני דברים: הפורום גווע לאיטו, כמו שקרה לפורום פאוור מטאל הקודם, או שהפורום מאבד את הביתיות שלו. בימים האחרונים השמיעו כמה אנשים את הטענה שהפורום הגיע לשלב שהוא איבד את הביתיות שלו. מה אפשר לעשות? לפתוח פורום חברתי ולפצל? לסגור את הפורום בפני חדשים? לפצל את הפורום מבפנים ולעשות מיני-מפגשים של הגרעין הוותיק? אני לא זוכר שראיתי אי-פעם פתרון לבעיה הזו. מה כן אפשר לעשות כדי להחזיר את הרגשת הביתיות? צריך גיבוש, לדעתי. נכון, נעשינו המוניים, ואני לא אכחיש שאנחנו כבר עכשיו מחולקים לקבוצות קטנות, ואולי החלוקה לקבוצות הללו היא בחלקה באשמתי. אנשים לא מכירים פה את כולם. אנחנו המון אנשים, וכאשר מוקפים בעוד המון אנשים מסביב בעזריאלי זה אפילו מגביר את ההרגשה הזו. הפורום הזה היה ועודנו אחד המקומות החשובים לי ביותר, בו הכרתי חלק גדול מהאנשים שאני אוהב. אני לא רוצה שהפורום הזה ילך לעזאזל כמו כל שאר הפורומים, ולכן אני פותח את הסוגיה לדיון. רעיונות, דעות ושאר ירקות יתקבלו בברכה, ואני מבקש שתגיבו על זה ברצינות גמורה, כי זה נושא חשוב, ואני מבקש גם שכולם יקראו את דעתם של כולם וביחד נמצא פתרון כלשהו, ותשתדלו שלא להתחיל להתווכח בקטנוניות, כמו שאני אשתדל לא להיות כזה.

Itay Simons

New member
זאת באמת בעיה..

לי אישית אין ממש רעיון מה לעשות כדי למנוע את זה, אבל אם יעלה לי איזשהו רעיון אני אכתוב אותו פה. ניר ח"ח על היוזמה :) (אגב, זה אני, carnage16, שיניתי ניק כי הוא כבר לא היה תקף
)

Gaius Octavius

New member
2 דברים:

1. כמו שאמרתי לאיתי ולאביה במסנג'ר, אל תדברו אליי. דברו לפורום. תכתבו הודעה כלשהי, לא משנה אם אתם חוזרים על דברים שכבר נאמרו, פשוט תאמרו משהו, תשמיעו קול, זה משהו שאם לא כולם ירתמו לפתור אותו - אף אחד לא יפתור. לא המנהלים יפתרו וגם לא האדומים, רק אנחנו ביחד, כי כולנו הפורום, ואין פה אף אחד שהוא חלק גדול יותר ממנו. גם לא המנהלים. 2. שום ח"ח, רק העליתי לדיון את מה שכבר היה על פני-השטח. אם אתה רוצה להודות למישהו על העלאת המצב, זה למאיה.

יונתן1988

New member
בעל משתלב מהר../images/Emo25.gif

בעל לא דוגמא. בעל מסתדר בכל מקום. בעל כולה 3 חודשים בפורום והספיק להיות בשני מפגשים. בעל גב גבר!

../images/Emo45.gif

אממ אני חושבת שהמדורה שתכננו לל"ג בעומר די תעזור לגבש את הפורום מחדש.. וגם מפגשים רק של הפורום שלנו, במקומות פחות הומים והמוניים. אני מציעה את ניר עציון כמקום למפגש, אבל זה לא מקום כל כך נגיש..

Prophet Of God

New member
לדעתי...

אין משו שאפשר לעשות, זה מהדברים לדעתי שקורים לבד, או לא קורים. לדוג', אני שותף עדיין בפורום רומח הדרקון, כמו חלק מכאן, או משו..בקיצור בהתחלה הפורום היה מלא חיים והיה נורא ביתי, והיה ממש מגניב, והיינו חבורה מצומצמת והיה סבבה, היום הפורום בקושי חי, מלא אנשים עזבו.. אז מה אני אגיד? זה דברים שאי אפשר למנוע לדעתי, רק השם יכול לעזור. זה סדרי עולם, ככה דברים פועלים, לדעתי אפשר לקוות. ומי שמכיר אותי מפה, אם מישו מכיר אותי מפה, אני לא אחד שמוותר בקלות, ואני לא מרים ידיים מהר. ברוך השם. אבל יש דברים שאני לא חושב שלהלחם בהם יעזור, אפשר לנסות, אני לא אומר שלא, אני פשוט לא חושב שיש טעם לכנס דיונים גדולים או משו, הל"ג בעומר יכול לעזור, אבל אני אף פעם לא הייתי הכי קשור לפה, לא בהתחלה באמצע או כרגע. אז דעתי מוגבלת.

Gaius Octavius

New member
אני מאמין שיש פתרון לבעיה הזאת.

אני מאמין שביחד אפשר לפתור אותה.

Itay Simons

New member
אולי..

להתחיל לעשות יותר ועידות וצ'אטים וכאלה? ולקבוע ככה שיהיו בהן יותר אנשים, זה יכול לעזור אני חושב..

Kfiriboy

New member
אפשר לדעתי אבל צריך לקבוע

גם לזה חוקים. יש כאלה ששולחים מליון הודעות אחת אחרי השניה ומקפיצים וגורמים לי להפסיק לעקוב וזה מציק. בקיצור אל תעשו ככה: Kfiriboy: היי כולם Kfiriboy: מה קורה? Kfiriboy: .... Kfiriboy:
Kfiriboy:
כי באמת שדברים כאלה מציקים בצ'ט

Kfiriboy

New member
יש פורומים ששואפים שרק יהיו

בהם כמה שיותר חברים. עכשיו ניר (ופורום) אני אגיד לך(ם) מה הבעיה האמיתית כאן- האנשים כאן חיים על מפגשים, זה טוב והכל נחמד (באמת שזה טוב
) אבל תחשבו שניה שכולם היו פה וכותבים פה בלי להפגש...אז הבעיה שיש עכשיו (והיא לא חוסר גיבוש, לדעתי ממש מגובש פה) היא שאנשים פה מכירים אנשים אחדים יותר מאת האחרים ויש פה מעין קבוצה ואז באים אנשים מבחוץ ולא מרגישים קשורים וגם כשהם כותבים בפורום אותם אנשים מה"קבוצה" רואים הרבה הודעות של אנשים שהם לא מכירים ואז הם מרגישים חוסר גיבוש וכמו שאומרים בחיים הכל יחסי (כי עובדה שהאנשים שהם מכירים עדיין פה) והם מרגישים חוסר גיבוש, נסו למצוא לזה בעיה. פתרון טוב היה אם בתפוז היה כמו פורומי שיש בהם Sections ואז הפורום היה מחולק לכל מיני אזורים שמדברים בהם על דברים שונים, אבל זה לא ככה בתפוז

Gaius Octavius

New member
נקודה מעניינת.

אבל עם החלק האחרון אני לא מסכים - זה פיצול של יותר מדי פורומים, דבר שגורם לפשוט לא להיכנס לכולם וככה נוצר הפיצול שנוצר בדרך כלל מחלוקת פורום לחברתי ולרגיל.

Kfiriboy

New member
דווקא אני מכיר הרבה פורומים

טובים שמחולקים, וזה לא חלוקה לפורומים שונים, נניח שאם זה היה פה אז זה היה ככה שכל קישור בטאגליינס מוביל אותך לסקציה אחרת בפורום ואם יש כאלה שהצד החברתי יותר מעניין אותם הם ילכו לשם ואם יש כאלה שסונטה מעניינת אותם הם ילכו לשם. אבל בתפוז זה לא היה ולא יהיה. בכל מקרה מה שניסיתי להגיד הוא שאולי המבנה היחסית צפוף בפורומים של תפוז הוא מה שגורם לאנשים לתחושת מחנק כזאת.

יאפ.. הנושא הזה קצת מבאס. :/

אבל באמת איבדנו את הביתיות שלנו, מרגישים את זה מאוד בולט במפגשים האחרונים, כל אחד בקבוצה שלו, יש אנשים שמתבודדים או רק באים להגיד שלום ונעלמים, חוזרים לכמה רגעים ושוב נעלמים. :/ זה קצת מציק. אבל אני באמת לא יודעת איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת, אי אפשר להגיד לאנשים "היי! אל תתבודדו!" והחלוקה של הקבוצות זה דבר טיבעי כשמגיעים למספרים גדולים של אנשים. :/ אולי באמת צריכים לדברים שקצת יגבשו אותנו, ניר למשל, אתה תורם המון לפורום בדיונים שאתה פותח, ובאמת כל הכבוד, אני לא חושבת שהפורום היה שורד אם לא היית עושה את הדברים האלה
בגלל זה גם תכננתי לעשות את ל"ג בעומר, דווקא בגלל שזה מפגשינה אז לא הרבה אנשים באים ואז האנשים שבאים מתאחדים יותר ולומדים להכיר אחד את השני, אבל יש לזה גם את החסרונות שלו כי כל מי שלא היה מתרחק קצת בגלל זה. :/ ככל הנראה ל"ג בעומר בכלל בוטל, כי גם ראיתי שמעט מאוד אנשים יכולים ואז קצת אין טעם, מדורה ל3 אנשים זה לא כל כך שווה וכבר עדיף שכל אחד יעשה עם החברים/משפחה שלו. כשיבוא החופש הגדול אולי נעשה מפגשינה ענקי ואז גם יותר אנשים יוכלו וגם יהיה יותר כיף.

למעלה