Liberal Arts College - מה דעתכם?

PhatAss

New member
Liberal Arts College - מה דעתכם?

האם כדאי ללמוד בקולג' כזה? (אני רוצה ללמוד ב-Vassar או Sarah Lawrence). אני יודע שהנושא מעט שנוי במחלוקת בארה"ב, ולא ברור מה עושים עם תואר מקולג' כזה - למרות שהמגמה קצת בשינוי. אני מאוד מתחבר לאידיאולוגיה מאחורי שיטת הלימודים, אך האם התואר יוערך בארץ? האם מקומות כמו Vassar או Amherst מוכרים בכלל? ואולי עדיף ללכת למוסד שיעניק לי (BFA (Bachelor of Fine Arts? למרות שבד"כ במוסדות האלה הסיוע הכלכלי הרבה פחות משמעותי. ועוד שאלה: איך הסתדרתם עם החיבור? כדאי לכתוב על הצבא, ועל הקצונה ודילמות שעלו וחוויות, או על דברים יותר קונבנציונאליים (תחביבים, לימודים)..

Liberal Arts

יש לי הרבה חברים שלמדו בקולג' REED בפורטלנד, ואם זה החתך, אז לפחות מבחינת אידיאולוגיית חיים ואוכלוסיה שאיתה תלמד, הייתי ממליצה בחום. לגבי מה הם עושים עם התארים- בעיני הבחירות שלהם מדהימות. אחד עובד בניו אורלינס ומסייע באירגון ועדי עובדים לאנשים שם, אחת עוזרת בניהול עמותה שמסייעת להומלסים בניו יורק, אחת עובדת בארגון שמאגד עמותות שלא למטרות רווח ובחור אחד הוא חלק מקבוצה שמגייסת כספים לעמותות לחקר הסרטן. דברים שראוי לעבוד בהם, בעיני לפחות. לגבי BFA, להבנתי (מודה, לא מבינה בזה המון, אני קפצתי ישר לMFA) מדובר בתארים באמנות מעשית, אז הבחירה בין השניים היא לא השוואה בין תחומים זהים (מדעי הרוח VS אמנות, להבנתי). לגבי החיבור- בגלל העובדה שהמועמדות שלי היתה לתואר שני, התמקדתי יותר בנסיון בתחום ובכל מה שנראה לי רלוונטי למה שעשיתי ואעשה במחלקה שאליה ניסיתי להתקבל.

tulkin

New member
אני שמעתי על ואסאר...

אבל רק בגלל שפגשתי בכנס לפני כמה שנים מרצה משם (שנתן הרצאה מרתקת...). אם לשפוט לפי הרמה של אותו מרצה זה כנראה קולג' מצויין... אבל אין לי מושג כמה הוא היה מייצג.

FPNH

New member
לדעתי זה תלוי בתוכניותיך לעתיד

אם אתה רואה את עתידך בארה"ב אז קולג' כזה הוא אפשרות טובה. אם אתה מתכנן לחזור לישראל אז סביר שברוב המקרים לא יכירו את המוסד וההתיחסות אליו עלולה להיות כאל תואר ממכללה לא מוכרת בישראל. זה לדעתי המצב ברמה העקרונית, אני לא מכיר את תחום האומנות (אז יכול להיות שזה שונה שם) ולא את הקולג'ים הספציפיים שמענינים אותך (למרות ששמעתי את השמות ואסאר ואמהרסט). כבר שמעתי על שני מקרים (אחד של ישראלית ואחד של גרמני, פוסט דוקטורנטים בארה"ב) שחיפשו טכנאי מעבדה ובהתחלה לא התייחסו לקורות חיים של בוגרי קולג'ים כאלה, מתוך מחשבה שבמילא יש הרבה מועמדים שבאים מאוניברסיטאות. אחרי זה אמרו להם שלתואר ראשון ממקומות כמו בודוין או בייטס אפשר להתייחס כמו לתארים מהאוניברסיטאות הכי טובות.

BigMatilda

New member
יש אצלנו במחלקה כמה שלמדו בכאלה

ואהבו. ככה שלפחות האופציה של דוקטורט מדעי במקום מכובד יחסית בטוח פתוחה בפני בוגרים אלה.

Sonic hedgehog

New member
there really is no difference

if you are planning in continuing in the US some are considered a lot better then some universities. A friend went to Vassars for pre-med he liked it and its considered really good

למעלה