LG - M1-3DUOE או ASUS - M5A

LG - M1-3DUOE או ASUS - M5A

אני מתלבטת כבר כמה שבועות בין שני מחשבים ואשמח לכל עצה שתעזור לי להיות החלטית יותר. מחשב LG : אחריות 3 שנים ע"י ח.י דיסק קשיח 80GB IDE זיכרון פנימי 512MB DDR2 667MHz כוננים צורב DVD super multi Dual Layer כרטיס מסך Intel GMA950 (up to 256MB) כרטיס רשת Lan 10/100/1000 Gigabyte Ethernet מסך 15" XGA LCD מעבד Intel Core Duo T2400 1.83GHz 2MB (L2) Cache, 667MHz FSB מערכת הפעלה Windows XP Home משקל כ-2.6 ק"ג סוגי חיבור 3 X USB 2.0, RJ-11, RJ-45, IEEE1394(FIREWIRE), VGA, Pcmcia Type II, S-Video Media reader(SD,MMC,MS,MS PRO) תקשורת אלחוטית Wireless 802.11b/g + Bluetooth (BlueCore 4 או מחשב של ASUS: אחריות שנתיים -בינ"ל גודל מסך "12.1 דיסק קשיח 40GB זכרון פנימי 512MB DDR 400Mhz כוננים צורב CD-RW פנימי משולב DVD (קומבו) כרטיס מסך Embedded Intel 915M VGA כרטיס רשת ,Lan 10/100 מעבד Intel® Pentium® M 740 1.73GHz, 533MHz FSB, 2Mb cache מערכת הפעלה Windows XP Home משקל כ-1.55 ק"ג סוגי חיבור 3XUSB 2.0, RJ-11, RJ-45, VGA, TV-Out קורא כרטיסי זיכרון Media reader(SD,MMC,MS,MS PRO) תקשורת אלחוטית Wireless 802.11b/g ברור לי שהLG יותר חזק, אבל חשוב לי גם שהמחשב לא יהיה כבד מידי (סטודנטית חסרת אוטו שמבלה כ-3 שעות ביום באוטובוסים). עיקר השימוש שלי הולך להיות בוורד ואקסל, אבל מידי פעם גם בתוכנות מיפוי כמו GIS וMAPINFO שכן מעט כבדות. האם מישהו מכיר את אחד משני המחשבים הנ"ל ויכול לתת חוות דעת עליהם? אודה על כל מידע שיש בנושא!
 
ליאיר B

אחרי כתיבת ההודעה ראיתי כמובן את ההנחיות להתיעצות על הנייד :( יאיר, מה דעתך עכשיו על ה- ASUS?
 

gabimaor

New member
האמת

מדובר שני מחשבים מאוד שונים במפרט.את צריכה לדרג לעצמך את התכונות החשובות לדוגמה, עוצמת עיבוד,זיכרון,משקל וכו' ואז לקבל החלטה. ה LG מצוין.הוא נראה טוב,מהיר וכלל 3 שנים אחריות וללא ספק מהווה בחירה מצויינת.מה שכן,הוא מעט חזק עבור שימושי משרד וסטודנטים של אופיס ואינטרנט.לגבי התוכנות מיפוי,אני לא מכיר אותן אבל אם כבר אז הן דורשות כוח מכרטיס המסך, לא? ה ASUS מתאים בעיקר למי שחייב ניידות מלאה כלומר משקל סופר נמוך. יש לו מסך קטן,את לא חושבת שזו תהייה בעייה בניווט? מה לגבי מחיר? הם זהים?
 

יאיר B

New member
את פונה אלי בגלל שיש לי מחשב כזה?

אני יכול לדבר על האסוס: מסך 12" לדעתי צריך להתנסות (הוא קטן!) וגם המקלדת קטנה. נוחיות זה לא דבר בשהיא מצטיינת בו באופן כללי. העכבר שלו נורא לדעתי (אולי לכן הם צירפו לאריזה עכבר אלחוטי?) למחשב מצורפים אוסף מרשים של תוכנות (בעיקר מדיה וצריבה, אבל גם תוכנה השחזור יעילה ופשוטה להפעלה). המחשב מגיע עם תיק כיסוי נחמד וגם תיק צד חביב ושימושי. המחשב עצמו אכן קל, אבל לרוב מוכרים אותו עם סוללה של 6 תאים ואז הוא שוקל 1.7 ק"ג, 2.0 ק"ג עם מטען וכבל כוח (אם תקחי אותם איתך). הסוללה מחזיקה כ-5 שעות + על בהירות מסך ממוצעת, ללא אלחוט (קצת פחות מ-4 שעות עם אלחוט). הנ"ל מתייחס לסוללת 6 תאים בשימוש במצב Office מתוך הפרופילים של אסוס לחיסכון באנרגיה. לשימושים של אופיס ואינטרנט (שזה גם מה שאני עושה) הוא עובד יפה מאוד. אני לא מכיר את התוכנות האחרות שציינת וצריך לראות אם הוא מתאים (בעיקר מבחינת כרטיס מסך: יש לו GMA 915 עד 128MB שיתופי). באופן כללי אני מרוצה ממנו (לשימושים שלי). אני לא יכול לעשות השוואה עם ה-LG שמעולם לא ראיתי.
 
למעלה