Lets talk about sex...

AlanSmith

New member
מצורף קישור

http://he.wikipedia.org/wiki/היצע_וביקוש
סעיף 5.1 שינוים בביקוש
ציטוט הקטע הרלבנטי
"חשוב להבחין בין מצב של "שינוי בביקוש", שמשמעותו שינוי בכמות המבוקשת בכל מחיר נתון (ומבחינה גרפית מתבטא כתזוזה כוללת של עקומת הביקוש), לבין מצב של שינוי בכמות המבוקשת עקב שינוי במחיר, אך כל זאת במסגרת פונקציית הביקוש הקיימת (דבר שיתבטא גרפית בתזוזה לעבר נקודה אחרת על עקומת הביקוש הקיימת)."

ואם זה לא ברור מהציטוט פה אפשר לקרוא את כל הפיסקה. זה לומדים בשיעורים הראשונים של מבוא למיקרו כלכלה.

בפורום הפתוח לכול עדיף להשתמש בשפה

המובנת לכול, לפחות במידת האפשר, ולא בשפה אקדמית-מקצועית.

מנומשת27

New member
זה קצת יותר מורכב.

קודם כל ברמה הגלובלית: מפעל שמוקם בסין הוא מפעל שנסגר בארה"ב או בישראל או השד יודע איפה.

שנית, תמחור העבודה בעייתי ברמה האתית. כל זמן שערך המוצר עומד בעינו (ולמיטב זיכרוני מוצרי החברה בעשור וחצי האחרונים שמרו פחות או יותר על אותה רמת מחירים), תשלום של 5 דולר ביום לפועל סיני, הגם שהוא עדיף - בעבור הפועל הסיני - על דולר ביום, בהחלט לא מגלם את שוויה האמיתי של העבודה.

מה שקורה בפועל הוא שכמויות אדירות של כסף יוצאות ממחזור המזומנים של הכלכלה העולמית ונסגרות בחשבונות הבנק של כמה אילי הון. כלומר- במקום שיהיו 5 פרות שמנות בארה"ב ו5 פרות רזות בסין, מתקבל מצב שבו יש 10 פרות רזות בארה"ב ובסין גם יחד, ומגה-פרה אחת במקלט מס באיי קיימן.

טום גיא

New member
הנסיונות לקבע "שווי אמיתי של עבודה"

לפי המאמץ של העובד או לפי איזהשהם קריטריונים שהם לא היצע העבודה והביקוש למוצרים, ייצר כלכלות משגשגות כמו זו של ברית המועצות לשעבר, וקובה כיום.
המקומות שבהם נתנו לשוק חופשי יחסית לפעול על מנת ליצור מקומות עבודה יצר את הכלכלות המקרטעות של ארה"ב וסינגפור, למשל.
ובתגובה הקודמת כבר הזכרתי את ההבדל בין דרום וצפון קוריאה, ואני אוסיף שוב על ההתפתחות ההיסטרית של סין שמתרחשת ברגעים אלו ממש בגלל ש"מנצלים אותם".

הבעיה עם אותם אילי הון שהזכרת היא שהם משתמשים בכח ובהשפעה שלהם על מנת לשבור את מי שמנסה להתחרות בהם, ולא העברת כח העבודה למדינות שבהן הוא זול יותר.
אגב, הרבה פעמים מי שמנסה להתחרות בהם אלו בדיוק אותן מדינות מתפתחות שאת חושבת שעדיף להשאיר אותם בימי הביניים בשביל שלא תרגישי רע עם עצמך שנולדת במדינה עשירה.

מנומשת27

New member
מי שיצרו כלכלות כמו של בריה"מ לשעבר

וסין המאואיסטית הם יוזף סטאלין ומאו דזה דונג. ברוח הודעתך הקודמת, אני מציעה לך ללמוד היסטוריה לפני שתמשיך לבלבל בין סוציאליזם לקומוניזם.

טום גיא

New member
נכון מאוד

התיאוריות שלך לגבי "בעיות אתיות בקביעת שכר עבודה" או מה שזה לא יהיה שאת מתארת נשמעות מאוד דומה לרעיונות מבית היוצר של מרקס ואנגלס שכפי שראית יושמו בהצלחה אדירה ע"י שני החברים שהזכרת. למיטב ידיעתי הרעיונות מאחורי הגישה הסוציאליסטית הם הקטנת פערים חברתיים ולא קביעת אמות מידה קשיחות לגבי כמה אנשים צריכים לעבוד ומה הם צריכים לקבל בתמורה.

וכפי שציינתי פעמים רבות - עצם הקמת מפעלי נייקי מקטינה את הפערים בין האוכלוסיה הכפרית בסין ובין האוכלוסיה העירונית במקומות אחרים בעולם ע"י כך שהיא יוצרת להם הזדמנויות, שאת מתעקשת שלא לתת להם אלא לאנשים אחרים שכנראה גם ככה היו מרוויחים יותר.

מנומשת27

New member
כלומר

אתה לא מכיר לא את מרקס, לא את אנגלס, ולא את רוסיה הפרה-קומוניסטית. אני לא היסטוריה 101.

Grey Wind

New member
זו ראיית עולם צרה

להסתכל על אופציות כמו להיות עני רעב מול לעבוד 12 שעות ביום במפעל נייקי ולקבל דולר זה לפספס את התמונה הגדולה. והתמונה הגדולה היא שהאופציות שאתה רואה נוצרו במכוון, הן לא ברירת מחדל ולא טבע האדם. זה שהאכילו אותנו את הנוסחא המחורבנת הזאת שנים על גבי שנים לא אומר שזה הגיוני או שזה אחלה להתפשר על ניצול כזה על פני ניצול אחר. צריך תמיד לשאוף לחיים טובים יותר ולא להתפשר בין שני סוגים של רשע.

טום גיא

New member
צריך לשאוף לדברים ריאליים

בעולם הפנטזיות הקומוניזם עובד, כולם רוצים לעזור אחד לשני מתוך אהבה, וכולם מאושרים. בעולם המציאות אנשים פועלים לפי התמריצים שלהם לא משנה כמה תרצה שהם לא כי זה כן טבע האדם, ובסופו של דבר אם תפעל מתוך ההנחה ש"בעולם אידאלי דברים צריכים להתנהל ככה" אז תישאר עם עוני מחפיר.

אני אסיים עם בדיחה על שני רוסים שעומדים בתור ללחם בברית המועצות.
איש א: בחיי שהמצב כאן גרוע, אנחנו כבר עומדים שעתיים בתור ובסוף כשנגיע לקצה ייגמר הלחם.
איש ב: תגיד תודה שאתה לא חי באמריקה, שם אפילו אין תור לקבלת לחם.

כשהייתי ילד חשבתי שהפתרון לעוני בעולם השלישי

הוא שכר מינימום של 5 דולר לשעה. אבל אדם צריך להתבגר באיזשהו שלב.

avi1283

New member
שאלה

נניח אין חוקים בנושא ואתה יכול עכשיו להעסיק מישהו שיעבוד 20 שעות ביום בתנאים גרועים, האם תעשה זאת?
נניח ואתה יכול להעסיק ילד בן 9 לעבוד 12 שעות האם תעשה זאת? האם לא תרגיש שיש משהו לא מוסרי בזה שאתה מעביר אותו סבל?
האם לגיטמי לאסוף מישהו מהרחוב ולהפוך אותו לעבד שלך? או להרביץ למישהו בתמורה לאוכל כי מה אתם רוצים הוא בטח היה מת מרעב גם ככה.

מה שאני אומר זה שאי אפשר לעשות משהו לא מוסרי, ולהצדיק אותו בכך שאחרת כנראה יהיה לו יותר גרוע.

טום גיא

New member
שים לב שהעובדים במפעלי נייקי אינם עבדים

אף אחד לא מכריח אותם לעבוד שם בכפיה. גם אם הם עובדים 20 שעות ביום בתנאים גרועים, הם בחרו לעשות זאת כי האלטרנטיבה היא גרועה יותר. אפילו במקרה הקיצוני שאתה מתאר, אם מישהו בוחר שירביצו לו תמורת אוכל, כנראה שהוא צריך אוכל מספיק בשביל להיות מוכן לספוג את המכות. בסופו של דבר הוא מעדיף שתהיה לו האפשרות הזו, ואם מישהו מוכן להעניק לו אותה זה משפר את מצבו.

כשאתה מסרב לקנות נעלי נייקי, מה שאתה רוצה שיקרה הוא שהמפעל הסיני ייסגר. אם זה יקרה אותם אנשים שעובדים בו יהיו עוד יותר מסכנים ממה שהם עכשיו כי הם יאלצו לעבוד בעבודות פחות טובות או לרעוב למוות. בסופו של דבר כשאתה קונה נעליים שמיוצרות בסין - אתה עוזר לסינים העניים ע"י כך שאתה מייצר להם מקומות עבודה שבהם הם מרוויחים יותר מאשר במקומות העבודה הנוכחיים שלהם (אחרת הם לא יעבדו שם). ככל שיקנו יותר נעליים תוצרת סין ככה רמת החיים בכפרים האלו תעלה.

memee2

New member
אני יכולה להגיד עליי אישית

שאני מנסה להיות כמה שפחות מעורבת בניצול. אין ובחיים לא יהיה לי נייקי או אדידס. אני כמעט ולא צורכת מוצרים מהחי (ניצול בע"ח אם למישהו אכפת) ואני לא אקנה סמארטפון מרצוני החופשי. יש לי אייפוד שמישהו נתן לי כי הוא קונה כול גרסה חדשה שיוצאת. אני עם פלאפון ישן משנת תרפפו. אני לא מנסה להתלהב פה. אני מנסה להגיד שכול אחד יכול ככה ואז גם לא יוצא שאתה אדם צבוע. וסך הכול אני לא מרגישה שאני מפסידה משהו מהחיים כתוצאה מכך.

A 26 cm Schlong

New member

"יש לי אייפוד שמישהו נתן לי". אז זה בסדר, אם זה לא "מרוצנך החופשי"? אותו מישהו הצמיד לך גם אקדח לרקה לפני שנתן לך את האייפוד?

את מזכירה לי "דתיים", ש"שומרים" מצוות, עד שזה מתחיל להפריע להם לאורח החיים והם מתחילים לזייף ולסלף את המציאות, כך שתתאים להם.

טום גיא

New member
אני מציע לך לצפות בלואי תרו

זו אחת התכניות החביבות עלי מה-BBC, שבה לואי תרו סוקר תחומים שונים בשולי החברה (בעיקר האמריקאית), ומראיין את האנשים הנמצאים בהם בצורה ישירה ובגובה העיניים. הבחור הזה הוא עיתונאי מוכשר מאוד ומראיין בחסד. בגלל הגישה המכובדת שלו, ולמרות שלעתים יש לו ביקורת, אנשים נפתחים בפניו ומדברים בכנות, או לפחות ככה זה מרגיש.

למיטב זכרוני היו שני פרקים שבהם הוא סוקר את תעשיית הפורנו בארה"ב - אחד ישן ועוד אחד חדש יותר שבו הוא חוזר לאותם האנשים ורואה כיצד השתנו החיים שלהם מאז הפרק הקודם. אני מאוד ממליץ לצפות בסדרה באופן כללי וספציפית בשבילך בפרקים האלו. אם תצפי בפרקים תוכלי לראות ששחקניות הפורנו שהוא מראיין הן בחורות מודעות לעצמן שאף אחד לא מנצל אותן, וכל מה שהן רוצות זה בעיקר כסף קל ובמהירות. אחת מהן סיפרה שהיא התחילה לעסוק במקצוע אחרי שלמדה לימודי מגדר וסיפרו באחד הקורסים שהתחום היחיד שבו נשים מרוויחות יותר מגברים הוא תעשיית הסקס. היה עוד פרק שבו הוא מבקר בבית זונות ענקי בנוואדה ומראיין את העובדות והלקוחות שלהן.

אני חושב שלפני שאת קובעת עבור בחורה מסוימת שהיא מנוצלת, כדאי שתשמעי מה היא אומרת בעצמה. לי יצא להכיר באופן בלתי אמצעי בחורות שעבדו כ"רקדניות אקזוטיות", והתמונה שהצטיירה לי בראש היא שספציפית אם יש מישהו שמנוצל בסיפור הזה הוא הלקוח שלהן, ולא הן. עוד כתבה שמעניין לצפות בה היא הכתבה הבאה בנענע10. מדובר על זונות שהקימו עמותה כנגד החוקים החדשים נגד הזנות, מכיוון שהחוקים האלו עלולים לפגוע להן בפרנסה.

כמובן שכל מה שאני מציג כאן הם טיעונים אנקדוטליים ויכול מאוד להיות שיש גם ניצול מהסוג שאת מתארת. אבל בכל מקרה מה שאני טוען הוא שלא מדובר במשהו גורף שאפשר להכיל על על כל "תעשיית המין", כפי שאת רוצה להציג, ושכנראה ניצול יכול להיות קיים בכל מקצוע, החל מעובדי תברואה עירוניים ועד הייטק.

מנומשת27

New member
אני מציעה לך לקרוא את הלינקים שצירפתי

ובמקום להסתפק באינפורמציה חלקית, של גוף שגם הוא חלק מתאגיד, להעמיק ולחקור את הנושא בעצמך.

ובמילותיהן של חכמות ממני: טול קורה.

טום גיא

New member
לא אמרתי שאין ניצול בכלל

אבל חבורה של פמיניסטיות שיושבות במשרדיהן הממוזגים והמנותקים ואומרות לבחורות אחרות שאין להן הרבה הזדמנויות אחרות לפרנס את עצמן מי מנצל אותן ומה הן צריכות לעשות פחות מדברות אלי מאשר אחד העיתונאים המוצלחים ביותר בעיני היום, שבכתבות שלו אפשר לשמוע אנשים מדברים בעצמם מתוך התחושות שלהם ולא במכבסת מילים אקדמאית עם אג'נדה ברורה, וכנ"ל לגבי אותן זונות שמספרות על החיים שלהן בכתבה של נענע (מכיוון שהגבת כל כך מהר אני מניח שלא צפית בכתבה. צפי בה ואז תגידי לאותן בחורות שאת רוצה להפוך אותן למובטלות).

יתר על כן - בטח שאני סומך יותר על התחושה שלי מתוך היכרות עם אנשים שאני בעצמי פגשתי מאשר על כל מה שאת יכולה לספר לי על סמך מה שקראת כאן או שם.

למעלה