Lenovo T61p או Dell XPS M1530

nadav2605

New member
Lenovo T61p או Dell XPS M1530

אני צריך מחשב לעיצוב גראפי (מסך איכותי, מדוייק מבחינת הצבעים והתפזרות תאורת הרקע מאוד חשובים!), למשחקים ולעבודה יום יומית. הגעתי לשני דגמים סופיים, אותם כתבתי בכותרת. מה יש לכם להגיד? מה עדיף? יש לציין שאני מביא את שניהם מארה"ב אז כל עניין המחיר/אחריות וכו' לא רלוונטי. תודה!

יאיר B

New member
למה נושא האחריות לא רלוונטי?

אם הוא יתקלקל - תסע לארה"ב שיתקנו אותו? לא יודע מה קורה עם דל מבחינת אחריות בארץ (יש על זה הרבה שירשורים בזמן האחרון בפורום). לנובו יש אחריות בארץ. בהתחשב בנתונים שאתה מציג, אני חושב שהדל עדיף (יש ביקורות טובות על המסך שלו, הוא עובד על תאורת לד אחורית שהיא יותר טובה מאשר התאורה הרגילה). לרועי יש מחשב דומה, אם הוא ירצה יכתוב לך כמה מילים עליו.

RoyBO

New member
ה1530 לא מגיע עם מסך לד

אסור לשכוח שזה מסך מבריק כך שהשימוש המייטבי הוא בשעה שהחדר חשוך, או שאין מאחוריך תאורה.

יאיר B

New member
וואלה? חשבתי שכל הסדרה הזאת מגיעה עם

תאורת לד. בעיה (ללנובו אין בכלל לד עד כמה שאני יודע, המסכים שלהם לא ממש מתאימים לעיצוב גרפי, כל המחשב מתוכנן לאיש עסקים באופן כללי).

אפסט

New member
תאורת הלד הזו משנה משהו?

בתכלס, האם יש מימוש של החסכון התאורתי בחשמל/הארכת זמן סוללה, האם יש שיפור באיכות התמונה כמו שטוענים?

יאיר B

New member
המסך נראה לי יותר בהיר איתה.

הרעיון הוא שהתאורה היא על כל המסך ולא רק בחלק התחתון (ככה שיש פיזור טוב יותר של האור).

RoyBO

New member
אני יודע שהX300 החדש של לנובו הוא עם תאורת לד

bar666xp

New member
תעלה קישורים למפרטים...

יש המון קונפיגורציות אם אני זוכר נכון... ברמת העיקרון לשימושי עיצוב גרפי ברמה גבוה כדאי מעוד לשקול כרטיסי מסך QUDRO או FIRGL ומעוד כדאי לנסות למצוא מסכי תאורת לד בתצוגה ברמת העיקרון תאורת לד חסכונית יותר בחשמל ונותנת תאורה טובה בהרבה מהתאורה הרגילה.

nadav2605

New member
אוקי. הנה פרטים נוספים

הקונפיגורציות: לנובו -
Intel® Core™ 2 Duo processor T8100 (2.1GHz 800MHz 3MBL2)1 Genuine Windows Vista Home Basic12 15.4 WSXGA+ TFT NVIDIA Quadro FX 570M (256MB Open GL) 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (2 DIMM)8 UltraNav (TrackPoint and TouchPad) 160GB Hard Disk Drive, 5400rpm4 DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim5 ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless LAN Mini-PCIe US/EMEA/LA/ANZ10 Integrated Bluetooth PAN 6 cell Li-Ion Battery60 6459: Express - 1 Yr Depot Warranty7​
סה"כ: 1180 דולר. הדל:
SYSTEM COLOR Tuxedo Black edit PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo T7250 (2MB cache/2.0GHz/800Mhz FSB) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista® Home Premium Edition edit LCD AND CAMERA High Resolution glossy widescreen 15.4 inch LCD(1680x1050) & 2MP Camera edit MEMORY 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz (2 Dimms) edit HARD DRIVE Size: 160GB 5400rpm SATA Hard Drive edit INTERNAL OPTICAL DRIVE Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/write) edit VIDEO CARD 256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT edit WIRELESS CARDS Dell Wireless 1490 802.11a/g Mini Card edit BATTERY OPTIONS 56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery edit SOUND OPTIONS High Definition Audio 2.0 edit FINGERPRINT SCANNER Finger Print Reader XPS M1530 edit​
סה"כ: 1439 דולר. כמו שאתם רואים, המפרט סה"כ דומה (הכרטיסים 570M ו8600M הם כמעט זהים לגמרי בביצועים), אך הדל הרבה יותר יקר. בכל זאת אני לא מצליח להחליט. יש להדגיש גם שלשני המחשבים יש מבצעים לפעמים והמחירים הם מאוד דינמיים. כרגע הלנובו במבצע מטורף. אני מריץ תוכנות גרפיקה 2D כמו פוטושופ, פלאש, סביבות פיתוח IDEים מאוד מאוד כבדות כמו ויז'ואל סטודיו, ECLIPSE וכד'. כמובן שאלה לא באמת מצריכות כרטיס טוב, כי גם עכשיו אני מריץ אותם מצויין עם כרטיס ON-BOARD, אבל המשחקים שאני מריץ, אני כן רוצה שירוצו טוב ושהמפרט יחזיק כמה שנים טובות וישרת אותי בכיף. אמנם אני מריץ משחקים לא כבדים, ולא איכפת לי שהם יהיו על הגדרות בינוניות אבל זו המטרה הכללית. אם שכחתי משהו, רק תבקשו ואני אשלים את הפרטים החסרים. תודה נדב

למעלה