lenov v100 שאלה

חגית לב

New member
lenov v100 שאלה

שלום אני עומדת לקנות מחשב נייד של LENOVO מסידרת V 100 --עם מסך של 12.1 http://www.officedepot.co.il/(tnyatl3rrzkxxc55kheesx45)/catalogFamily.aspx?ID=593656&CID=100 רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו -- טוב? לא טוב? ולמה במקומות מסוימים רשו שהמשקל שלו 1.8 ואילו במקומותאחרים רשום שהמישקל שלו: 2.9??? מה המשקל האמיתי? בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת אם תוכנת ההפעלה שלו : VISTA Buisness היא טוה יותר מה- XP ?? האם היא כבר נחשבת למוצלחת? או שעדיין היא ב "הרצה" ? מה ה "באגים" של התוכנה הזו? שמעתי שיש כמה גירסאות ל vista -- מה הגירסה הכי טובה?

scuro1

New member
תשובות

מחשב נחמד ביותר וקטן מימדים. המאוורר שלו קצת רועש כשהמחשב מתאמץ המשקל שלו הוא 1.89קג'. הבטריה שלו היא 3 תאים ומחזיקה שעה וחצי מקבלים איתו VISTA BUSINESS אבל זו מערכת זוועתית ואוכלת משאבים ככה שאם את קונה את המחשב הזה קני אותו מראש עם שדרגו ל 2GB זיכרון ורק שתדעי - רישיון של ויסטה ביזנס ניתן לשינמוך ל XP PRO (שהרבה יותר עדיפה) וכן, פה ושם יש תוכנות שאולי לא יעבדו בוויסטה...

חגית לב

New member
מה זה "שינמוך"????

והאם אפשר להתקין על המחשב הזה בו זמנית שתי מערכות הפעלה? כלומר : להשאיר את הוויסטה ובנוסף להתקין את ה-XP Pro?? שאלה נוספת: המליצו לי ליראות מחשבי נייד של APPLE שגודל המסך שלו :13 ואמרו לי שהוא הרבה יותר קל (מבחינת המישקל) והרבה יותר דק מהמשב Lenovo 12.1 שאני רוצה ליקנות: 1. האם זה נכון?? 2. האם התוכנה של Aplle "ידידותית?

יאיר B

New member
שינמוך זה ההפך משדרוג.

כלומר אם שדרוג זה לקחת מחשב עם XP ולעלות אותו לויסטה, שינמוך זה ההפך: לקחת מחשב עם ויטסה ולהוריד אותו ל-XP. (את המושג היצירתי המציאה מקרוסופט). לגבי התקנה של שני מערכות הפעלה על מחשב אחד: זה אפשרי, אבל צריך להיות על שני כוננים לוגיים שונים (וכן צריך להתקין מנהל טעינה). אם את לא יודעת לעשות את זה לבד - ממליץ בחום לשלם לטכנאי שיעשה את זה. כמובן שיש גם את נושא הדרייברים ל-XP (צריך לחפור באתר של לנובו כדי למצוא את אלו שיתאימו ל-XP עבור המחשב הזה - הוא מגיע מן הסתם עם דרייברים לויסטה). את יכולה לתת ללנובו לעשות את זה (אני חושב שעדיף, אפילו אם זה יעלה, למרות שאני לא בטוח, מציע להתקשר ביום ראשון לשירות של לנובו ולשאול מה הפרוצדורה). לגבי אפל: 1. ממה שאני יודע, מחשבי אפל עם המסך 13" שוקלים יותר (2.35 ק"ג). הם מעוצבים יפה ודי עמידים. 2. לאפל יש בעיקרון את התוכנה שלה (OSX), עליה רצות תוכנות יחודיות לאפל (כלומר תוכנות של חלונות לא רצות על אפל, למרות שיש מספר קטן של תוכנות שמתאימות לשני המערכות כמו אקרובט רידר למשל). על המחשבים החדשים עם מעבדי אינטל ניתן להתקין מערכת הפעלה חלונות בנוסף לזו של אפל ולהריץ עליה את כל התוכנות של חלונות. פרטים נוספים על אפל אני מציע לשאול בפורום אפל (מקינטוש).

חגית לב

New member
מי יכול לעשות את השינמוך?

אני קונה את המחשב לנובו מידיד שלי שהוא טכנאי גאון- ושפתח חנות למכירת מחשבים ותיקונם לפני שנה. הוא אמר שאם אני רוצה על הלנובו את מערכת ההפעלה של XP אז הוא יעשה את זה ללא בעיה. אני יודעת שהיכולות הטכניות של הידיד שלי גבוהות מאוד!! אבל השאלה שלי אם אני יכולה לסמוך עליו במאה אחוז שהוא יעשה את השינמוך בצורה מיקצועית?? האם זה "חוקי" שטכנאי מבחוץ (כלומר שלא שייך ללנובו ) יעשה את השינמוך. האם זה לא יפגע באחריות וכו? והאם זה כל כך מסובך כל הקטע של השינמוך?? אני רוצה לציין שאני סומכת מאוד על הידיד שלי שממנו אני גם אקנה את המחשב... תודה חגית

חגית לב

New member
הקפצההקפצההקפצההקפצההקפצה

הקפצה ההקפצה הקפצה קפהקהקפצהקפצה ה פצה צה

Jan22

New member
מי יכול ? כולם יכולים ,השאלה היא

למי מותר ,ולמי מותר לעשות דברים והאחריות עדיין תהיה תקפה ? והתשובה היא כמובן - ללנובו. את גורם מבחוץ ,הידיד הגאון שלך גורם מבחוץ. אם באמת חס וחלילה יקרה משהו לנייד שלך ,את תישאי בתוצאות.

חגית לב

New member
שאלת הבהרה

אז מה שאתה אומר בעצם זה שאם אני רוצה לירכוש LENOVO נייד שבא במקור עם מערכת ההפעלה :וויסטה ואני רוצה לשנות את מערכת ההפעלה ל XP PRO , כלומר לעשות "שינמוך", עלי לבקש מהידיד שלי (שהוא בעל חנות מחשבים ומעבדה ואצלו אני רוכשת את המחשב)- עלי לבקש ממנו ולוודא שלא הוא זה שיעשה את השינמוך, אלא שזה יעשה במעבדות של לנובו -ויגיע אליו מוכן עם השינמוך???

יאיר B

New member
המחשבים מגיעים מסין סגורים בקרטון.

היבואן בארץ מעביר אותם לחנויות (ואולי גם צורב עברית על המקלדת + מכניס תיעוד בעברית אם לא נעשה מראש בסין). כלומר החבר הטכנאי שלך יקבל קרטון עם מחשב לנובו בעל מערכת הפעלה ויסטה (אין מוכן עם XP). המערכת הזאת מגיעה על הדיסקישח (אין דיסקים לחוד) בתור אימג'. לאימג' הזה יש תוכנת הפעלה יחודית שמאפשרת להתקין את המחשב מחדש אם יש בעיות (פרמוט + התקנת מערכת הפעלה + התקנת דרייברים = מחשב כמו שיצא מהמפעל). זה נעשה באופן אוטומטי ע"י סקריפטים. לחבר שלך לא תהיה שום בעיה להתקין על המחשב הזה XP, אבל הוא יצטרך לחפש לבד את הדרייברים (לא הרבה עבודה). כמובן שאת האימג' המסויים הזה הוא לא יוכל לעשות - זה אפשר לעשות רק בלנובו (ולכן כל פעם שתרצי לפרמט ולהתקין מחדש תצטרכי לחזור אליו שיעשה את העבודה במקום שאת תעשי אותה לבד). לגבי שנמוך: את צריכה רשיון חוקי ל-XP (אלא אם כן לא אכפת לך שיהיה מזויף). הרשיון שהמחשב הזה בא איתו הוא לויסטה. לנובו יעשו המרה של הרשיון מויסטה ל-XP (דבר שהחבר שלך לא יכול לעשות). הם גם יתקינו את המערכת + הדרייבירים על האימג' הזה במקום הויסטה. לו אני במקומך: הייתי שולח ללנובו שיעשו את כל העבודה (אפילו אם זה עולה). אני לא יודע להגיד לך מה יקרה עם האחריות (את זה לנובו יוכלו להגיד לך - תתקשרי אליהם מחר בבוקר לשירות הלקוחות ותשאלי אותם).

חגית לב

New member
עוד שאלה

יאיר האם אי אפשר לחסוך את כל הפרוצדורה הזו ולבקש מהחבר שלי שפשוט יבקש שהמחשב יגיע כבר עם ההמרה ל -XP ?? פשוט- עוד לפני שזה מגיע אל החנות שממנה אני קונה את המחשב.... 2. הרי חלק ממחיר המחשב הוא על תוכנת ההפעלה וויסטה (שכמו ששמעתי היא לכשעצמה לא זולה במיוחד) -- אז אני לא מבינה--האם אני אצטרך לשלם תוספת למערכת ההפעלה XP שאני רוצה במקום? או שהתוספת תהיה רק על עבודת המעבדה הנידרשת כדי להחליף את הוויסטה ב- XP??

Y. Welis

New member
אם הוא גאון, אז בוודאי...

אני למשל לא גאון, והצלחתי להחליף ויסטה ב-XP, ועוד בדגם שאין לו תמיכה רשמית ב-XP.

comet9

New member
אחויה,

לפני שאפל עברו לאינטל (מעבדי מוטורולה או IBM PPC) אין תוכנה כמעט שלא הייתה במשותף ל2 הפלטפורמות. היה אופיס של מיקרוסופט, היה את כ-ל התוכנות של אדובי, את כ-ל התוכנות של מקרומדיה (לפני שהיא נמכרה לאדובי) וכל תוכנת יוטיליטי שאי פעם תוכל לחשוב עליה, הוציאו אותה בגירסה המקינטושאית הרבה יותר טובה (לדוגמה, הטוסט. הרבה יותר אינטואטיבית וטובה מהנרו. משמעותית) בכן, התקלה היחידה שלי עם המקינטוש הייתה, דווקא החוסר היחידי (באמת. חצי שנה שניסיתי למצוא מה לא טוב במק, לצערי לא מצאתי למעט זה) הוא העובדה שלא היה AX. ולא הייתה אופציה לAX. וזה אומר שאין צ'אטים מחוכמים, אין אתרי בנקים, אין אתרים מאובטחים. והפרצה היחידה הייתה וירטואל פיסי. בכל מקרה, אני לא בא לפתוח כאן ויכוח מקינטוש פיסי. ונמאס לי מהויכוחים האלה. הם מזכירים לי את הויכוחים מפורום תחבורה ציבורית על מרצדס מול מאן.

למעלה