legends never die..זאפה הגאון בן 75

legends never die..זאפה הגאון בן 75

באופן אישי אחד היוצרים שהשפיעו עלי הכי הרבה בעולם הרוק, כל אלבום הוא הפתעה חוויה מסע מוזקלי שנולד ממוחו הקודח הסוער והפועל ללא הרף של מוזיקאי בלתי מתפשר מבריק ומקורי ביותר שעולם הרוק ידע שלא הפסיק לחדש ולפרוץ גבולות. בעיניי האלבומים שלו לא התיישנו ואף כמה מהם לא קיבלו אפילו קמט זקנה אחד.. ואני שמחה שהבן שלו המוכשר dweezil ממשיך להחיות את המוזיקה של אבא שלו בסיבובי הופעות 'זאפה מנגן זאפה'. long live Frank !

joe's garage נהדר

אאל''ט הוא הוציא כ- 70 אלבומים ולאחר מותו משפחתו תרמה עוד כ- 30 ..
יש מה לשמוע אצלו והעיקר ממה להנות.
הנה עוד קטע פנטסטי ומשובח ביותר והופעה נפלאה מ- 73.

RIDE TO LIVE

New member
זה למשל, לא פחות ממדהים - Zappa Plays Zappa

ויש הרבה מה לשמוע אצלו ... יש לי 20 ומשהו על תקליט

RIDE TO LIVE

New member
ומה שעושה סטיב ואי ב Zomby Woof טוב נו ... זה כבר איך נגיד

אין מילים

גם זאפה עצמו אהב את סטיב ואי

היה קורא לו האקרובט של הגיטרה. בתחילת שנות השמונים סטיב שלח לזאפה פרטיטה של איזה קטע אימפרוביזציוני של זאפה שהוא שיפר, זאפה התרשם מאוד מהידע התיאורטי של סטיב וצירף אותו ללהקה שלו. סטיב ניגן איתו ארבע שנים ואף הקליט איתו כמה אלבומים חשובים. סטיב היה אז בן 18-19 ..

arieltr

New member
ואי ואי ואי

כמה מוסיקה משובחת, כמה אלבומים מדהימים, פרנק הגדול רק בריאות הייתי רוצה לאחל לו אם עוד היה איתנו.
המוסיקה המופלאה לעולם תישאר (כלומר עד שנהיה חירשים...)

כן, ירש לנו אוצרות של ממש..

מוזיקה כל כך עשירה רצינית מגוונת חכמה. זאפה ידע לשלב בין כל הז'אנרים, בין העולם הישן והקלאסי לעולם החדש והאוונגרד, בין אירופה של המוזיקה קלאסית בת-ימנו והניסיונית לשורשים של אמריקה נטועים עמוק בג'אז בבלוז וברוקנרול. יוצר שהבין והעריך את המסורת המוזיקאלית העולמית ויחד עם זאת חידש וכתב והלחין לביג-בנד וגם להרכב אינטימי יותר. אין דוגמתו..

למעלה