Led Zeppelin vs. Pink Floyd?

Led Zeppelin vs. Pink Floyd?

לא מזמן דיברתי אם חבר שלי, מעריץ פינק, והתחלנו להתווכח מי מבין שתי להקות הרוק הטובות ביותר אי פעם היא באמת הטובה ביותר מבין השתים. ולמרות שזה די משוחד לשאול את חברי פורום לד זפלין אז הנה הטיעונים: לטובת פינק פלויד: תמלילים אדירים בעלי מסרים וגיוון מוזיקלי משובח שעושה לכולם משהו עמוק בפנים. לטובת לד זפלין: מוזיקה שבאה פשוט לשרת את מסר ההנאה, ללא תמלילים גאוניים, אבל יודעת לפגוע במקומות הנכונים, לרגש ולהממם בו זמנית. אז תחליטו. מחכה לתגובות...

catch 2 2

New member
apples and oranges

אי אפשר להשוות בין הלהקות המעולות אלה. פשוט אי אפשר. כי חוץ מהעובדה שהן עשו מוזיקה נהדרת, אין נקודות להשוואה. השירים מדברים על דברים שונים לחלוטין, המוזיקה היא שונה לגמרי, כל האווירה סביב כל אחת מהלהקות היא שונה. על איזה בסיס אתה מחפש השוואה ? על בסיס ששתיהן להקות גדולות ? הן פשוט לא באותו זרם. כדי שיהיה אפשרי להשוות שני דברים, חובה במשהו משותף. אפשר להשוות בין Led Zeppelin ו Deep Purple בקלות רבה יותר. ואולי השאלה הזו עולה ,מפני שהן הלהקות היותר מוכרות בארץ, מבין כל התקופה ההיא. אני יודע שאני התחלתי לשמוע ,הכרתי רק את שתיהן, ולאט לאט הכרתי עוד ועוד.

../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה. אין שום אפשרות להשוות בין להקות כאלה, לפחות לא מבחינה אובייקטיבית. מן הסתם, אם מישהו אוהב יותר את זפלין הוא יגיד לך שהם טובים יותר וההפך. אין ממש קריטריונים כלשהם להשוואה.

המילים לא מענינות אותי יותר מידי

אז זפלין יותר טובים . אני עוסקי במוזיקה ולא בשירה

afon

New member
מה הקשר?

אם הינו מדברים על שירה היינו משווים בין הקול של רוג'ר ווטרס לבין הקול של רוברט פלאנט. אבל ההתייחסות היא לליריקה, וליריקה אצל להקות זה אחד הדברים הכי חשובים, אחרת מה מבדיל בין בוב דילן לבין אבריל לאבין? מה מבדיל בין שי גבסו לבין מאיר אריאל?

התכוונתי לליריקה אם אתה מכנה זאת כך

אני שומע מוזיקה ונהנה מנגנים וירטואוזיים ומזמרים וירטואוזיים המילים ברוב המקרים בנאליות ולא מענינות יותר מידי מבחינתי מי שאוהב ליריקה שילך לערב הקראת שירים

afon

New member
אז זה רדוד למדי

יש אומנים ולהקות שהכתיבה שלהם כל כך גאונית שפתאום כשתשמע את אותו שיר אחרי שקראת את הליריקה תבין את השיר הרבה יותר טוב, וזה ישנה את כל הגישה שלך לשיר.

hodaya17

New member
אכן המוזיקה משרתת את התוכן...

אי אפשר בכלל להשוות את העוצמה של קריאת שיר לעומת האזנה לשיר ...

Seventh Sojourn

New member
../images/Emo31.gif

מה המקום בכלל להשוואה? זה לא אותו סגנון זה פשוט השוואה מטומטמת לד זפלין,לא תמלילים גאוניים? על מה אתה מדבר?

למעלה