LED ZEPPELIN-LED ZEPPELIN 1

nik19864

New member
LED ZEPPELIN-LED ZEPPELIN 1

בשנת 1968 הקים ג'ימי פייג' את ה-YARDBIRDS החדשים וקרא להם LED ZEPPELIN וזאת בגלל קיית מון(המתופף של THE WHO דאז) שאמר שהיארדבירדס החדשים יתמוטטו כמו צפלין מעופרת...ומכאן מקור השם...לבסוף כמו שאתם יודעים זה לא קרה ולד-זפלין בהחלט לא הייתה אפילו קרובה להתמוטט כמו צפלין מעופרת. בשנת 1969 הוציאה הלהקה את אלבום הבכורה שלה ואותתה על כוונותיה. האלבום הזה נחשב לאחד מאלבומי הבכורה הטובים שיצאו אי-פעם! אז בואו ונתחיל את סקירתו: GOOD TIMES BAD TIMES-הרצועה הפותחת את האלבום מראה לנו איך הלהקה תיראה, החבר'ה מביאים אותה כאן בשיר פתיחה מצויין שמראה איך עושים זאת נכון! BABY I'M GONNA LEAVE YOU-את השיר הזה הזפלינים לא כתבו(לא זוכר מי כן) אבל הביצוע שלהם מעולה, בלדת רוק קורעת לב, רוברט פלאנט שר רוב השיר במעין נוגות ובחלק אחר ממנו הוא אף צועק, אבל כשפלאנט עושה את זה הוא תמיד יודע לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. וגם ג'ימי פייג' שמנגן כאן על הגיטרה האקוסטית דווקא(ולא בפעם האחרונה) נותן באמצע השיר סולו מ-ה-מ-ם! YOU SHOOK ME-שוב קאבר, שוב לא זוכר מי כתב וביצע במקור אבל מה שבטוח זה שיש לנו יופי של בלוז...וכידוע אדון רוברט פלאנט שר בלוזים בצורה הכי טובה שיש, אני לא מכיר מישהו ששר בלוז טוב ממנו... השיר מתחיל בסולו של פייג'(פתיחה אדירה!) וממשיך בשירה המהממת של פלאנט שכאן מביא לידי ביטוי של ממש את איכויותיו הווקאליות, באמצע יש אפילו סולו מפוחית ובסוף יש דיאלוג בין פלאנט לפייג' שאני ניגנב ממנו בכל פעם מחדש, ובקיצור-זהו אחד הבלוזים הכי טובים ששמעתי בימי חיי! DAZED AND CONFUSED-אם כבר דיברתי על בלוזים טובים אז הנה עוד אחד! רוק-בלוז פסיכודלי(נו אתם יודעים, שרידי השפעות היארדבירדס) ואפל כמו שרק הגאונים האלה יודעים לעשות! מומלץ לישמוע את השיר עם ג'וינט בוער בפה נגינת הבאס בהתחלה של הבסיסט הטוב ביותר שיש לדעתי-ג'ון פול ג'ונס(אגב גם הוא היה ביארדבירדס וגם ניגן קלידים בשיר SHE'S A RAINBOW של הסטונס) וההמשך שייך לפלאנט שקורע ת'מיקרופון ולפייג' שנותן סולו גדול. ללא ספק אחד השירים האהובים עליי שלהם! מיליוני השמעות רצופות לא יהרסו ולא במאום את האהבה הגדולה שלי לשיר הזה! YOUR TIME IS GONNA COME-הפעם ג'ון פול ג'ונס מנגן על הקלידים, פתיחת הקלידים הדי ארוכה מזכירה את נגינת העוגב בכנסיות ועם האוירה הזאת אנו ניכנסים לתוך השיר וכל החבר'ה שרים בצוותא, שיר רגוע יחסית ובו חוזר בלופ שם השיר...ואני מצידי לא איכפת לי שזה יימשך עוד ועוד... YOUR TIME IS GONNA COME BLACK MOUNTAIN SIDE-השיר הקודם ניגמר לו ישר לתוך הקטע הזה שבו פייג' מקבל את מרכז הבמה, לוקח את הגיטרה האקוסטית ומשחיל לאורך כל היצירה סולואים כמו שרק הגאון הזה יודע...ומה אני אגיד לכם בעצם...אם חשבתם שריצ'י בלקמור הוא גיטריסט תותח אז ג'ימי פייג' הוא תותח על! זה הדבר האמיתי!!! COMMUNICATION BREAKDOWN-באותה שנה(1969) הופיעה הלהקה בתחנת רדיו דנית וניגנה את השיר הזה...משהו כמו 20 צופים בסה"כ היו שם ואלה היו בטח היפים שציפו לסתם להקה שתיפרוט בפשטות על הגיטרה וזהו, אבל הם התאכזבו... במקום זה הם קיבלו חבורה של היפים בני 20 פלוס עם גיטרות חשמליות שרוצים להשתולל, להתפרע ולתת בראש...הקיצר, הם בהחלט היממו את החבר'ה וכך גם אותי, מהשמיעה הראשונה ועד היום! ריף גיטרה רצחני בפתיחה, וההמשך הוא שיר מהיר, רוקנרולי, עם סולו גדול של פייג' וכמובן נותן בראש! I CAN'T QUIT YOU BABY-ועוברים לרוק-בלוז...שוב פייג' מרביץ סולואים נהדרים, שוב פול-ג'ונס מראה שאין שני לו בנגינה על הבאס, שוב ג'ון בונהאם מרביץ תיפופים שחבל"ז ושם בכיס הקטן את איאן פייס, ג'ינגר בייקר ודומיהם. ושוב פלאנט מראה לכולם איך צריך לשיר בלוז נכון, בצורה נורא כואבת ונורא נוגעת ללב! HOW MANY MORE TIMES-שיר הסיום שבאלבום לא שונה באופיו מהאחרים ומוכיח שוב למה האלבום הזה הוא אחד מאלבומי הבכורה הטובים שיצאו אי-פעם וביכלל למה הוא אחד הטובים ביותר שיצאו אי-פעם! השיר עצמו נימשך יותר מ-8 דקות ובכל הזמן הזה חברי הלהקה פשוט מתחרעים על הכלים שלהם(כולל פלאנט שקולו מנסר וקורע את המיקרופון ללא רחם) והשיר הזה הוא שיר רוק-בלוז שנותן בראש כמו שצריך! ככה מסיימים אלבום! ולסיכום: זה האלבום שללא ספק יש להתחיל איתו את ההיכרות עם הלהקה, מי שעוד לא שמע אותו אז...בושה וחרפה! עופו לי מהעיניים תיכף ומייד ותחזרו רק כשתשיגו את המאסטרפיס הזה(ולא משנה באיזה דרך)! ובמישפא אחד: אלבום חובה בכל בית שמכבד את עצמו!!!

guymaor

New member
ח"ח על הנחישות

אחרי הקטילה של בוגי...באמת אלבום טוב הראשון שלי של הזפלין שעד היום נשמע לי כמו בפעם הראשונה ששמעתי אותו נהדר.

ThePiper

New member
לא רע...

יחסית ליומיים של הקלטה P: אלבום מצויין... אמנם הכי פחות אהוב עליי מכל הרביעיה, אבל כמובן שהכל יחסי כי זה אחד האהובים עליי אי פעם.

Chopstick

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד..

שמעתי כמעט את כולו ולא הכי התחברתי... אני בינתיים חורש על III

מורנא007

New member
"אלבום חובה בכל בית" ../images/Emo31.gif

כי אם Nikkk יפציץ את הבית שבמקרה נמצא בארה"ב באטום, לא יהיה בית ולא אלבום.

Abbe Faria

New member
בוגי צדקה?

די כבר, הביקורות האלה באמת חוזרות על עצמן בלי סוף... לא זוכר של מי "כפרה אני הולך לעזוב אותך" ו"ניענעת אותי"... תפתח את האלבום ותסתכל... אין לך את האלבום? אז אל תכתוב עליו ביקורת... יש לי בבית בערך 500 דיסקים, עם ביקורות בסגנון הזה אני יכול לקחת כל אחד ואחד מהדיסקים האלה, להעתיק את הביקורת (עם שינוי שם השירים והאמנים) וזה יהיה בדיוק אותו דבר... זה כבר לא לעניין, להוציא כל יום ביקורת על אלבום שנראית בדיוק כמו זאת שיצאה יום לפני...

מורנא007

New member
כן,

לי יש 200 דיסקים בארה"ב ו- 100 בישראל ועוד ווניל וקסטות. והצוציק ההוא שרוצה להפציץ את ארה"ב באטום [בגלל התעללויות של חיילים בכלא בעירק שאותן אני מגנה] (לפי דבריו בפורום אקטואליה) לא יגיד לי מה לשמוע או לא ואם לקנות או לא את לד זפ. יש מספיק מוזיקה טובה גם ללא אותו אלבום.

melancholy man

New member
מורנא ידידי

בוא נשאיר את הפוליטיקה בפורום פוליטיקה? בכלל אנשים, זה סך הכל הודעה בפורום, לא חיבים לקרוא

צדקה היא לא...

אבל ליטוש קל ויותר השקעה יכולים להועיל, חבר...תקרא את שאמרה, תרוקן מהערות עוקצניות ותפנים...לא הכל נכון- אבל תיקונים ובדיקה עצמית רק מועילים... א-ב-ל...תיקונים קלים בכל זאת, אם יורשה לי: "כפרה אני הולך לעזוב אותך"- הקרדיט נרשם לטובת פלאנט ופייג', ובמהדורות מאוחרות יותר נרשם ,traditioinal כשמי שבאמת כתב את השיר הוא אדם בשם בנט (שאני, לפחות, לא מכיר...וגם לא amg למיטב ידיעתי)...הביצוע המוקדם ביותר הוא של ג'ואן באאז, אבל את אפאחד מהפרטים הללו לא ניתן לדעת מהאלבום. "זעזעת אותי" (כמו גם "איני יכול לעוזבך" מאותו האלבום) הם שירים של ווילי דיקסון- ודווקא פה אני נוטה להסכים עם זה אבבא הנ"ל, שיתר מקצוענות היה יכול לעזור...

pasteran

New member
ודי גם עם זה!!!

לא רציתי להתייחס אישית לסקירותייך בדיוק מהסיבות שהליידי כאן ציינה. אבל: כל פעם אתה מבקש את התייחסותה של נוש. כך אתה שם אותה במצב מאוד לא נעים כי היא בהיותה אשה נחמדה והכל לא תרצה להעליב אותך בכך שלא תתן קישור. מתוך נימוס וכבוד אלייך היא בכל מקרה לא תגיד את האמת אז למה אתה שואל? זה כמו שאלת החברה הנצחית: האם השמלה החדשה עושה לי תחת גדול? - שאלה שיש לה רק תשובה נכונה אחת (מה פתאום...) נ.ב. אלבום גדול לא יעזור

Another Girl

New member
במקרה הזה אתה צודק

יש בזה משהו מקומם, במיוחד בגלל שזה נותן תחושה כאילו הסקירה נכתבה כדי לקבל את "תגובת ההנהלה" (שלא תבינו אותי לא נכון-אני מתה על ההנהלה
והם באמת שולתים(
)) אבל בלי עין הרע יש בפורום הזה כמה חברים שכל תגובה שלהם שווה זהב, ואם לא זהב אז לפחות קריאה והתייחסות,בדיוק כמו מההנהלה.

Rubycon

New member
Wrong.

How can you forecast noosh's behaviour? If you say she's a nice woman (and she is)), why do you say she's a hypocrite? "She won't tell you the truth because she's polite and she respects you". I think that if you respect someone, you wouldn't lie to him. You don't always have to reply. Sometimes the lack of an answer is closer to the target. The problem is, pasteran, you are having troubles thinking.

pasteran

New member
אני אבהיר

יכול להיות שX אוהבת את הסקירה - במקרה כזה היא כנראה תגיב לה (כך לפחות אני נוהג באם כתיבה של מישהו נושאת חן בעיניי). אם X לא אוהבת אותה היא מן הסתם תעדיף שלא להגיב כלל (כך אני נוהג - "Sometimes the lack of an answer is closer to the target"). אבל פנייה אישית לא מעמידה אותה במצב לא נעים בו היא חייבת להגיב. X יכול להיות זכר או נקבה צר לי לנתץ את תמימותך אבל לא תמיד אומרים את כל האמת לאנשים. רק כך מתאפשרת החברה האנושית. יש על זה פתגם יפה של מישהו אבל בשעה כזו אני לא זוכר מה. זו לא צביעות זהו טאקט. צריך לא מעט טאקט כדי לדעת איך לענות לאנשים ויותר מזה כדי לדעת מה לא לשאול אנשים. ניק הראה 0 טאקט. ואכן אני מתקשה לחשוב. זה מה שעושה את החשיבה מעניינת.

Rubycon

New member
Just because it involves tact

doesn't make it sincere. And make up your mind, ok? "כל פעם אתה מבקש את התייחסותה של נוש. כך אתה שם אותה במצב מאוד לא נעים כי היא בהיותה אשה נחמדה והכל לא תרצה להעליב אותך" "אבל פנייה אישית לא מעמידה אותה במצב לא נעים בו היא חייבת להגיב" Who's the schizoid, noosh or you? I'm glad you're interested in thinking, so am I. But when you headline your reply "I will clarify" and you had only obscured it, I can only say thinking may be interesting but don't forget to produce through it, by producing something out of it.

pasteran

New member
אויש

במשפט "אבל פנייה אישית לא מעמידה אותה במצב לא נעים בו היא חייבת להגיב" הלא הראשון מיותר זה כל הסיפור. הייתי עייף ולא שמתי לב. ומה לעשות טאקט וכנות לא תמיד הולכים יחדיו, לפעמים הם הולכים מכות. בכל מקרה הנושא כבר נסגר ולא הפטי ויכוחים האלה לא מתאימים לכאן, עזוב. אגב "produce through it, by producing something out of it" באמת מבריק...

melancholy man

New member
טוב אני לא המנהלת

אבל אני מקוה שלדעתי יש בכל זאת איזו חשיבות... אני בעד כל הודעה שפוגעת בנושא הפורום וההודעה שלך ניק יכולה להיות פתח להמון דיונים מענינים: האם לד זפ I הוא באמת אלבום כזה טוב?, האם הוא יכול להחשב לאלבום "חובה"?, עד כמה הוא מייצג באמת את להקה (בהתחשב בכך שהוא הרבה יותר בלוזי משאר אלבומיה ובמידה רבה הוא זפלין מזוקק)? ועוד כמה שאלות מענינות, הייתי שמח לראות דיון מתפתח בכיוון הזה וגם להשתתף בו ולא לראות את מצעד העלבונות המשעמם שהיה כאן. אני בטוח שגם המנהלת הייתה שמחה יותר להשתתף בדיון כזה, אבל הדעה שלה, כמו שלי, לא יכולה לבוא כשמאיצים בנו להגיב. אני גם די בטוח שדעתנו לא חשובה יותר משל שאר החברים ולכן לא ברורה לי הפניה האישית

אוקיי, דיון...

הקונצנזוס מצביע על שישה אלבומים גדולים של לד זפלין, ועוד שניים זניחים יותר. ששת האלבומים הגדולים, הראשונים, כל אחד מהם שונה בתכלית מכל האחרים ומציג אספקט אחר של הלהקה. הראשון הבלוזי מאוד, השני ההארד רוקי-ועדיין בלוזי, השלישי הפולקי, הרביעי ההארד-רוקי-לא-בלוזי (שיותר דמה למה שעשו שאר האנגליות באותה התקופה), החמישי-בליל של סגנונות והשישי- בליל שבעיקרו הארד רוק מושפע יותר או פחות מבלוז. כך שפסילת האלבום על רקע "זה לא מייצג את זפלין" זה לא רלוונטי, כי שום אלבום לא "מייצג" את זפלין...חוצמזה, אמנם זה בלוז, אבל אין להתעלם מהעובדה שבכל זאת האלבום מחדש משהו בצליל שהיה נהוג עד כה, ובהחלט אפשר לחוש בו את העתיד לבוא... וד"א, לדעתי, זהו גדול אלבומי הזפלינאים, ונמצא אצלי בראש רימת האלבומים (יחד עם חצרו של מלך הארגמן)

למעלה